⬅ חזרה לאינדקס

מסירת פרטים על המסלקה הפנסיונית

🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 07:55
המסלקה הפנסיוני זו ה"ערווה" הפיננסית שלנו. המקום הפנסיוני הכי רגיש ואינטימי מבחינת מידע.

אם אני בוחר לקבל ייעוץ - ברור שאני חייב לתת את פרטי המסלקה.

אבל האם זה יהיה מעשה פזיז לתת את הפרטים שלי גם אם נניח אני רוצה להוריד אפליקציה שנותנת לי תמונת מצב UP TO DATE בכל רגע על מצב הנכסים הפנסיונים שלי?

פשוט נתקלתי בפרסום על ממשק כזה וזה נראה נחמד, כי כולל גם מידע על תשואות ועמלות אבל האם זה פזיז לתת להם גישה קבועה לנתוני המסלקה?

להבהיר, איני עושה פרסומת, לא כותב את השם של הממשק הזה ויש לי גישה מלאה לכל הנתונים הפנסיוניים שלי בכל עת. פשוט מעניין אותי לדעת אם עלול להיות כאן שימוש בנתונים שלי שלא ימצא חן בעיניי?!

זו אמנם מעין שאלה פילוסופית, אבל חשובה בעידן של היום של נגישות המידע.

אני יכול להגיד שכאשר פונה אליי מישהו ומציע לי הצעות לבדיקה של התיק הפנסיוני שלי, אני מעדיף להעביר אליו את הנתונים בעצמי, במקום לתת לו גישה למסלקה הפנסיונית שלי. יש בכלל טעם לשמירת הפרטיות הזו מבחינתי?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 09:47
אתה בעצם נותן להם יפוי כוח (אני מקווה שלמידע בלבד) ואז הם שואבים "פרודוקציה" מהמסלקה בכל חודש ומעבירים לך את הנתונים בממשק שלהם.

שאיבת הנתונים עולה כסף ואני מניח שהם שואפים בסופו של דבר לייצר כסף גם ממך.

בראיה שלי זה כמו כל שירות חינמי אחר, אני מבין שאני המוצר, אבל אם זה נותן לי ערך אני ממשיך להשתמש בו.

חשוב להקפיד ולראות שלא מעבירים את הנתונים שלך לצד שלישי
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 10:26
איך אני יכול לדעת דבר כזה??
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 10:30
איזה עוד יפוי כח יכול להיכלל?? לא אתן להם יפוי כח לחשבון שלי...

מה הכוונה שאיבת הנתונים עלה כסף? הם מתחברים למסלקה בממשק כלשהו כך שמשיכת הנתונים הזו יש לה עלות? זו בעיה שלהם.

ושוב - השאלה היא לגביי: האם ליהנות מהשירות, או שיש סיבה להמנע ממנו?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 10:30
לקרוא את תנאי השירות והצהרת הפרטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 10:32
לא, זאת בעיה שלך. הם צריכים להרוויח ממשהו, ואם השירות בחינם אז תחשוב ממה הם יכולים להרוויח מהמידע שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 10:39
אין לי מושג. אני לא נותן לירה. זו אפליקציה חינמית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 10:43
האם למישהו שהוא לא יועץ פנסיוני יכולה להיות גישה למסלקה ? בהנחה ופנה אליי מישהו שאין לו רישיון יועץ ואני נותן לו את הפרטים שלי- הוא עדיין יכול להשיג מידע מלא בדרך כלשהי ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 10:49
אתה לא יורד לסוף דעתו. אם אתה לא משלם, והם משלמים, אז המודל שלהם בנוי על כך שהם יקבלו כסף מהמידע הזה איכשהו..
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 10:50
יתכן שהוא עובד עם סוכנות פנסיונית ששולפת עבורו את המידע.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 11:03
זאת אומרת שגם אני למשל אם אני רוצה להוציא נתונים מהמסלקה עליי או על חברים יכול להתקשר עם סוכנות כזו ? אילו סוכניות כאלה עובדות עם אנשים שהם לא יועצים ? וגם מה ההבדל בין להשתמש בהר הביטוח לנתוני מסלקה - האם זה לא אותו דבר?
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 11:57
המסלקה זה אתר שפתוח לכולם, מזינים פרטים, משלמים ומקבלים דוח במייל
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 12:02
כן, רק צריך להתעקש כי הנציג מאוד רוצה לקבל גישה למסלקה. לאחרונה התקשר אלי מישהו מסוכנות ביטוח ואמרתי לו שאין לי בעיה לשמוע מה שיש לו להציע אבל אני לא רוצה לתת לו גישה למסלקה. הגישה שלי הייתה שקודם כל יציע בלי ידע מקדים ולא יבסס את ההצעה שלו על מה שיש לי היום כדי שמראש יציע הכי טוב שהוא יכול

הוא מאוד התעקש (ואני באמת רציתי לשמוע מה יש לו להציע כי רציתי לשפר תנאים) ולמרות שאמרתי לו שאני יודע בדיוק מה יש, כמה ואיפה, איזה מסלולים וכו הוא אמר שיש מידע שיש במסלקה שאני לא יודע וכאלה אז סיכמנו שאני יוציא את הפרטים לבד ואשתף אותו בשיחה. בשורה תחתונה אין שם משהו חדש שלא מופיע באתר של הקופות. השיחה לא הובילה לכלום וסתם שילמתי למסלקה.

אפשר להכנס לכל בית השקעות בנפרד, לרכז הכל באקסל ותקבל אותה תוצאה. לא ברור למה אתה צריך את המידע הזה זמין ומתעדכן כל חודש
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 12:45
נו, זה כמו להגיד -אתה יכול להגיע לחו"ל בסירה ובזול, אז למה לך לקחת טיסה?

האפליקציה מרכזת ומציגה הכל בכל רגע (כך היא מתיימרת לעשות בפרסום) ואת האקסל אתה צריך לעדכן בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 13:15
הר הביטוח לא כולל פנסיה / קרן השתלמות / קופות גמל, אלא רק ביטוח מנהלים. המסלקה הפנסיונית כוללת את הרכיבים הפנסיוניים וקרן השתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 17:01
אם אסכם, אז אין כל בעיה עם זה, ובתנאי שלא סוחרים עם המידע שלי.

אם בכל זאת מישהו חושב אחרת - אשמח לשמוע הדעה.

דרל אגב, ביום שאשנה נתוני כניסה למסלקה, כבר לא יוכלו לשאוב הנתונים משם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2023 19:04
זה לא עניין של שינוי שם משתמש, אתה בעצם נותן להם אישור לשאוב מידע מאתר המסלקה בשביל האפליקציה.