⬅ חזרה לאינדקס

טווח שער הדולר-שקל ומדדים שבנק ישראל בוחן ?

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 15:14
מה המדדים שבנק ישראל בוחן כשהוא קובע את מדיניות שערי המט"ח, ומבצע פעולות שמשפיעות על השער?

מה טווח בריא שבנק ישראל היה רוצה להשאיר את השער דולר-שקל בשנים הקרובות, בהינתן המצב הנוכחי?

זאת אומרת, האם ניתן לחזות התערבות בנק ישראל לפי מדדים מסוימים? אם כן, אלו?

למשל היקף ייבוא וייצוא, הלוואות מדינה, וכדומה.

הסיבה שבגללה אני שואל היא כי אני מעוניין ללמוד את הגורמים שמשפיעים על מדיניות בנק ישראל שקובעות את עוצמת השקל, כגון העלאות ריבית או מכירת רזרבות דולרים, גם לצרכי למידה נטו וגם כדי לקבל החלטות השקעה נבונות יותר.

ומקווה שזה הפורום הנכון כי לא מצאתי פורום יותר מתאים לענייני מט"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 15:32
להבנתי בשנים האחרונות הולכת ומתגבשת תפישה שבנק ישראל לא מסוגל לשלוט בשער הדולר.

אם השוק מאמין שדולר = 3.8 ש"ח אז הבנק לא יוכל לאורך זמן להציף את השוק בדולרים (כי תיגמר לו התחמושת) או בשקלים (כי אז תהיה אינפלציה).

הבנק מתערב בארועים מקומיים כאשר הוא חושב שספקולנטים מנסים להזיז את השער, אז הוא כן מכניס כספים כדי להעניש את ההימור שלהם. אבל אפשר לעשות את זה רק למשך כמה ימים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 16:43
כמו שכתבו פה, אני חושב שהקונצנזוס היום זה שבנק ישראל לא יכול לחזק את על הש"ח באמצעות פעולות לאורך זמן, זה די נידון לכישלון. ביפן למשל זה בדיוק מה שמנסים לעשות וזה הולך בערך ככה:

1. הבנק המרכזי מזהיר ספוקלנטים שאם השער יהיה חריג והוא יזהה פעילות חריגה להחלשת הין הוא יתערב בשוק באופן בלתי צפוי.

2. שחקנים מפחדים שהבנק יתערב אז הם מסמנים איזה שער שלדעתם הוא יתערב (נניח 150 ין לדולר).

3. הין נחלש ומגיע לשער ופתאום הין מתחזק.

4. כל הספקולנטים ואלו שחיכו נכנסים אחרי מה שהם חושבים היתה ההתערבות של הבנק בשוק ומחלישים את הין.

5. הבנק המרכזי מפחד להתערב שוב כי זה כבר יותר צפוי וחוזר לשלב 1.

לאורך זמן זה לא עובד ממה שאני יודע כי הרזרבות נגמרות (כמו אצל טורקיה). הדרך שכן עובדת לטעמי לחיזוק המטבע זה להעלאות ריבית, וגם זה לא תמיד עובד.

* לא המלצה או יעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2023 22:55
אל תהמר על שערי מט"ח. זה לא יביא אותך לעצמאות כלכלית. תשקיע בנכסים ריאליים מניבים בפיזור עולמי רחב וזול.

ותחסוך המון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/10/2023 14:04
אין באמת דרך. זה תמיד סוג של הימור.

בסוף זה כמה אנשים שמחליטים או לא מחליטים על סמך המון המון שיקולים שחלקם בכלל לא גלויים לנו.