⬅ חזרה לאינדקס

שיפוץ צפוי בבניין - השערות במה מדובר?

🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2023 15:47
היי,

נכנסתי בתחילת החודש לדירה שכורה.

מקבוצת הוואטסאפ של דיירי הבניין גיליתי כעת שבעל הדירה הסתיר ממני שיפוץ צפוי בבניין.

אני מודע כמובן לחובת תום לב בכריתת חוזים ומסוגל לטפל בנושא משפטית במידת הצורך, אך קודם אני מנסה להבין במה מדובר.

על פי הדיירת שהיא גם בעלת דירתה ונשמע שהכי בקיאה בנושא, מדובר בשיפוץ יסודי של הבניין מבחוץ ושל חדר המדרגות.

היא טוענת שלא מדובר בתמ"א, אך שהקבלן אמר שמרגע שיחל השיפוץ הוא צפוי לקחת כחמישה חודשים.

מהיכוריתי עם שיפוצים חיצוניים של בנייני מגורים פרק הזמנים הוא בדרך כלל משמעותית נמוך יותר,

האם מישהו יודע לשער במה מדובר בדיוק?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2023 17:38
אין לי מושג, אם זה משהו גדול אז יכול להיות שזה גם יופיע במסמכי העירייה על הבניין,

אבל אני מניח שזה לא מחייב
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2023 21:40
אם הקבלן אמר 5 חודשים זה ייקח לפחות 5 חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2023 23:15
יכול להיות שמדובר בחיזוק יסודות הבניין ועל הדרך גם צובעים אותו יפה מבחוץ ומשדרגים עוד דברים כמו חדר מדרגות ואולי גם את הכניסה לבניין באותה הזדמנות. העירייה דורשת לעשות את זה לבניינים ישנים בדרך כלל.

אמא שלי משכירה דירה בבניין שעבר דבר כזה לא מזמן אבל במקרה שלה הדיירים של הבניין החליטו שהם רוצים גם להוסיף מרפסות אז כל התהליך לקח קצת יותר משנה וזה הרגיש כמו תמ״א לכמה חודשים ולכן גם נתנה הנחה לשוכרים.

אם זה רק חיזוק יסודות זה לא אמור לקחת הרבה זמן ולעשות רעש, אבל אם זה באמת מטרד עבורך אז כדאי לדבר עם הבעלים של הדירה ולדרוש הנחה בהתאם