⬅ חזרה לאינדקס

האם כדאי למכור ניירות הפסדיים ורווחיים ולקנות מחדש כדי להנות ממגן מס?

🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2023 08:29
שלום,

סוף שנה מתקרב, ויש הרבה ניירות ערך ישראלים בהפסד גדול (רק אג״ח מדינה, חו״ח לא מחזיק שום דבר מנייתי של המדינה הזו).

האם כדאי למכור אותם כדי לקבל מגן מס ביחד עם ניירות ״טובים׳״ שנמצאים ברווח, ואז לקנות מחדש את הניירות ה״טובים״?

תודה למסייעים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2023 08:40
אתה יכול לבצע את הפעולה גם בשנה הבאה.

בהנחה שאתה קונה מחדש גם את הניירות ה"רעים" במחיר נמוך, אז בעתיד תשלם עליהם יותר מס.

ואם אתה לא קונה מחדש, אז שינית את הקצאת הנכסים שלך - וזה יותר משמעותי משיקולי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2023 10:04
@GiA על איזה סכום הפסד מדובר [הנירות "הרעים"] ומה הרווח של הניירות "הטובים"?

קח בחשבון שהנירות "הטובים" כנראה עלו ולכן רכישה מחדש שלהם תעלה יותר ממחיר הרכישה האורגינלי.

לזה קוראים Wash Sale.

למה למכור את הניירות שברווח? אם תמכור ניירות ברווח וגם את הניירות בהפסד אז זה יתקזז ולא תקבל מגן מס.

עדיף למכור את הניירות בהפסד ולקנות במקומם משהו אחר.

אם מדובר בסכום משמעותי [כן, משמעותי זה עניין אישי] אז רצוי להתייעץ עם רואה חשבון כי החזרי מס תלויים גם מעבודת כפיים וגם רווחי/הפסדי הון.

אתה לא היחיד בסירה, גם בארץ וגם בחו"ל הבורסות יורדות. אני מופסד "על הנייר" עשרות אלפים, אזמה? אני ממתין עד יעבור זעם ואז אפעל בראש שקול בלי אמוציות.

@FIYaacov
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2023 11:13
תודה @yossik

המטרה לנצל את ההזדמנות גם כדי להעביר אגח ישראלים לאגחים ממשלת ארהב (דרך קרנות מחקות של ונגארד), וגם להעביר קרנות מחקות של בתי השקעה ישראלים לקרנות מחקות אמריקאיות (כנ״ל, ונגארד). אני מבין מ @חתול לילה (תודה!) שאין משמעות לזמן (סוף שנה), אני פשוט פעמיים בשנה עושה רוויו למצב, עד עכשיו זה היה בעיקר איזון הקצאת נכסים עם כסף חדש והחלפה ככל האפשר של קרנות שהעלו דמי ניהול. אבל עכשיו אני רוצה גם להקטין תלות בשוק המקומי גם מבחינת אגחים וגם מבחינת סיכוני מנפיק, לפחות בנכסים שהם נזילים ובשליטתי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2023 11:57
מבין את כל שאר מה שכתבת.

רק פה תשים לב שיש סיכון מט"ח ואולי אתה פועל מתוך לחץ.

אם למשל ביבי איכשהו מודח/מתפגר אז השוק יוצף בפרץ של אופטימיות וכנראה תראה את הדולר חוזר ל- 3.2.

אופס - הפסד אוטומטי של 20% עבורך.

אבל נכון שיש גם תרחישים הפוכים.

אני מפוזר גם על אג"ח שקלי וגם על אמריקאי כי אין לי מושג מה הולך לקרות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2023 12:31
תודה על העצות @חתול לילה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 19:24
מה אתה מחזיק כאג"ח אמריקאי אם אפשר לשאול? ETF ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 19:29
קרנות שהכי קל לקנות בארץ הן קרנות על אג"ח קונצרני.

חפש iboxx בשם הקרן או משהו כזה.

כן, אני יודע שזה לא אידיאלי... אבל זה נותן לי הצמדה יפה לדולר + קצת ריבית.

מחזיק גם קרן כספית דולרית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 19:31
יש לך היום גם כספית דולרית, זה עוד יותר קל לקנות ועוד יותר זול.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 19:32
כן, ערכתי שנייה אחרי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 20:00
האם יש העדפה לקרן כזו? נניח אחת בלי אג"ח קונצרני למשל? או אחת שלא נקובה בדולר? ואז אפשר לקנות אותה בשקלים, או שפשוט כדאי לבחור את זו עם דמי הניהול הכי נמוכים?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 20:03
לא מכיר אבל אין הרבה כאלה, אולי 2-3

יש כמה שנקובות גם בשח.

זה מה שאני הייתי עושה אבל לדעתי כולם עם ד"נ נמוכים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 20:03
חשוב לציין שזה מאוד תלוי בתרחישים. אני אתן לך דוגמא:

לי יצא שאין שימוש מקסימלי בנקודות זיכוי בשנה הקודמת. אם הייתי מוכר בהפסד, אז תאורטית הייתי צריך למכור ברווח מאוד גדול ניירות אחרים כדי לנצל את נקודות הזיכוי.

באופן כללי יותר עשוי להיות מצב שבו אתה מוכר ואז מתחרט וקונה את אותו הדבר. במקרה הזה, אם יש רווח או הפסד הוא עדיין ירשם. לישראל אין ממש חוקים של wash sale.

* לא יועץ מס. לא ייעוץ/המלצה וכדומה. דיון תאורטי בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 21:56
יש קרנות של אג"ח ממשלתי אמריקאי שנסחרות בבורסת תל אביב לטווחים קצר ובינוני.

מחזיק כאלו, לא ממליץ שכל אחד יקנה לפי צרכיו והבנתו.
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 21:57
אני מניח שיש עדיפות אליהן? בשל הסיכון העודף של האגחים הקונצרניים עבור נכס שאנו רוצים בו סיכון מינימאלי?
🕒 פורסם בתאריך: 24/10/2023 22:02
לא יודע, לא הייתי מתעסק בזה, הסיכון בכספית הוא נמוך עד מאד.