⬅ חזרה לאינדקס

הגירה לארה"ב - חייל משוחרר

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2023 23:33
אני חייל לקראת שחרור, מעוניין לעבור לגור בארה"ב כבר בשנה הבאה, אך נתקלתי בבעיה הגדולה כמו כולם - ויזה.

אין לי שום קשר משפחתי לארה"ב, וכרגע אפילו לא ויזת תייר.

מנסה להבין מה הדרך הכי חכמה שתאפשר לי להתחיל לחיות ולעבוד בארה"ב - ובהמשך גם להתחיל ללמוד באוניברסיטה, בזה אני צריך את עזרתכם.

מילדות רוצה ללמוד ואפילו לחיות בארה"ב, מאוד מתחבר לתרבות ולחלום האמריקאי (כמובן שייתכן וזו אשלייה, ואחרי כמה שנים או אפילו חודשים אבין שמקומי בישראל, אבל אם לא אנסה לא אדע).

קצת נתונים יבשים:

-שירתי בתפקידים שונים ביניהם קורס טיס, מסלול לוחמה (רובאי 07) ותפקידי מודיעין.

-בגרות ופסיכומטרי גבוהים יחסית.

-דובר אנגלית ברמת שפת אם.

-יליד הארץ, שני ההורים ממוצא רוסי, ללא אזרחות רוסית.

-מתעניין בעיקר בלימודי משפטים, אבל לא רוצה להתחיל ללמוד בשנה הראשונה לאחר השחרור, בעיקר רוצה לעבוד ולחסוך כמה שיותר כסף, ובין השאר לחוות כמה שיותר חוויות.

-ספורטאי תחרותי לשעבר בענף הג'ודו.

כרגע תחומי העבודה שהכי מעניינים אותי לשנה הראשונה (ושרלוונטיים לארה"ב) הם משרות בתחום האבטחה הפרטית, משרות בגופי מודיעין פרטיים או ממשלתיים או אפילו משרות בתחום העיצוב הגרפי ועריכת וידאו(רקע קל מהצבא והאזרחות).

מה הייתם ממליצים לעשות כדי להתחיל? לא ממש יכול לשכור שירותי עורך דין משיקולים כלכליים(חייל בכל זאת).
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2023 22:24
אם יש לך אפשרות תלמד שם לתואר ראשון, לא מבטיח שזה יעזור לעבור אבל תכיר את המקום,

אם יש לך מזל תזכה בגרין קארד בהגרלה.

אם יש לך כישורים מיוחדים תוכל לקבל ויזה לבעלי כישורים מיוחדים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2023 22:51
תבדוק כמה זה יעלה לך. משפטים זה סיפור יקר גם לאמריקאים, אז למהגר זה הרבה יותר קשה.

יש קיצור דרך של לימודים בארץ וקבלה לתואר שני במשפטים בארה"ב, אבל זה כרוך בדחיית הגשמת החלום לכמה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2023 23:49
לצערי לא כל כך אפשרי משיקולים כלכליים

השיקול הכלכלי באמת חסם משמעותי עבורי, והחלום הוא להגיע לשם כמה שיותר מוקדם ולהספיק ליהנות ולעבוד גם לפני הלימודים כל עוד אני בשנות ה20 המוקדמות מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2023 10:33
ואני רוצה לזכות בלוטו... טוב שלא, יא חביבי. אתה ועוד כמה עשרות מיליוני סינים, הודים ופקיסטנים.

יתכן שיש לך זכאות לאזרחות רוסית, אבל אם אתה מכוון לארה״ב אין לך טעם לנסות לקבל אותה עכשיו. זה לבטח לא יועיל, אבל זה מופרז לומר שזה יזיק.

לאמריקאים לא אכפת מזה. יש לך מיליוני אמריקאים שמחזיקים באזרחות רוסית, איראנית תאמין או לא וסינים שמחזיקים באזרחות הסינית שלהם עדיין למרות שסין עצמה מרשה רק אזרחות אחת ואילו ארה״ב מאפשרת כמה. (הם מסתירים את האזרחות האמריקאית מהרשויות הסיניות. מוציאים ויזה על הדרכון הסיני)

עכשיו לשאלה הכללית שלך:

בגדול, אין היום אופציות הגירה קבועות לארה״ב מלבד נישואים לאמריקאית או זכיה בהגרלת הגרין קארד. ההגרלה בדיוק נסגרה לשנה, אז אתה יכול להתמודד באוקטובר הבא.

כל שאר האופציות יהיו ארוכות, מתישות ומייגעות עם תחרות גבוהה. אלא אם יתמזל מזלך ותשיג חברה רצינית אמריקאית, תתחיל להתכונן לזה כבר מהיום שזה אולי לא יקרה לעולם.

אם יש לך כוח להיכנס להרפתקאה הזו, אז אפשר ללמוד שם על ויזת F-1 שתאפשר לך גם לעבוד בזמן שאתה סטודנט. אבל הלימודים שם יהיו יקרים להחריד. לא תהיה זכאי לדמי לימוד מסובסדים שאמריקאים נהנים מהם. בעצם, זו הבעיה בכל מקום בחו״ל שתלך ללמוד בו. מדינות לרוב (גם ישראל) מסבסדות לימודים גבוהים של אזרחים.

אני לא צוחק, אם תלך על המסלול הזה תתכונן להיפרד ממעל 100 א״ש על כל שנה שתלמד שם. דיברתי פעם בפורום עם מישהו שרציני לגבי זה וחקר את זה לעומק, הוא טוען שאם אתה הולך על מסלול F-1 אז תתכונן להיפרד מסכום של עד מיליון שקל במצטבר. ולא בטוח שתוכל להמשיך לשהות שם.

אנשים עושים את המסלול הזה בשאיפה למצוא מעסיק שיתן להם ספונסרשיפ שיאפשר להם ויזת עבודה קצת קבועה יותר. אבל התחרות על זה קשה להחריד - קח בחשבון שכל הודי שישב איתך על ספסל הלימודים יתחרה איתך ראש בראש על ההזדמנויות המעטות האלה.

פה יש באמת אלמנט מסוים של הפתעה. יכול להיות שבמהלך השנים האלה אתה תכיר אמריקאית, יכול להיות שתמצא מעסיק אמריקאי בקלות (אולי איזה ישראלי-לשעבר שיגלה סימפתיה אליך). אני אישית לא הייתי משלם כל כך הרבה בשביל הצ׳אנס הנמוך הזה להיות סינדרלה.

הציעו פה את מסלול ה-O-1 שזה ויזה לבעלי כישורים מיוחדים. אני מכיר אישית אנשים שיש להם את הויזה הזו. זה בעיקר מיועד לאנשי בידור ומפורסמים.

נגיד, יוטיובר שיש לו 100K עוקבים, לוליין טרפז (של קרקס) שרוצה לעבוד בקרקס אמריקאי. בלרינה מקצועית, זמרת... זה יותר הכיוון.

המסלול הגדול הרציני הבא הוא ויזת EB-5 שזה אומר להקים שם עסק בהשקעה של כמה מאות אלפים (בדולר) ושהעסק הזה יעסיק אמריקאים. לא חושב שיש לך את הסכום הזה אם אתה לא רוצה אפילו להיוועץ בעורך דין. אבל אני אומר לך שגם אם היה לך כסף לעורך דין זה כנראה היה בזבוז של זמן. עורך דין יכול לעזור רק אם יש לך קייס (קרי, אתה מאורס לאמריקאית ואתם רוצים לעבור לאמריקה ביחד כשתשתחרר), ולך אין קייס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2023 10:40
אפשר לנסות לבקש מלגה, תמיכה מאיזה יהודי אמריקאי, עבודה באל על, עבודה במשרד החוץ... אמשיך לחשוב מה עוד
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2023 12:17
אחד הכיוונים שלדעתי הכי ריאליים עבורים כרגע הוא באמת עבודה כלשהי במשרד ממשלתי בארהב, בהחלט אחד הדברים שאני חוקר רגע אבל אין חי ממש דרך לקדם את זה עד השחרור כי המשרות מאויישות מהר
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2023 12:53
קח בחשבון שהמשרות האלו מבוקשות מאד כי רבים רוצים לחיות זמנית בארה"ב והקבלה אליהן לא תלויה רק בכישורים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2023 15:39
תבדוק גם אפשרויות אצל השכנה מצפון, אותה גברת בשינוי אדרת
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2023 19:11
ההגירה לקנדה קלה יותר משמעותית. אני מכיר מהגרת שהתאזרחה בקנדה וכיום גרה בארה״ב עם גרין קארד. גם היא אומרת שקנדה היא פשוט פרס תנחומים למי שלא מצא דרך להגר לארה״ב.

אבל הפער בהזדמנויות בין שתי המדינות ניכר. כל כך ניכר שגם קנדים רוצים חברה אמריקאית שתתחתן איתם... (גם אני יודע מפי הסוס)

אני רואה הרבה בקבוצות מהגרים שצריכים שבשנים האחרונות חסרים שם בעלי מקצוע כמו לוקסמית׳ וחשמלאים. אבל גם במקרה הזה, כנראה יתנו לך ויזה שתוכל לגור איתה בפריפריה הקנדית ואולי לאו דווקא איפה שהיית רוצה.