⬅ חזרה לאינדקס

העברה בנקאית לרוסיה (ירושה)

🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2023 14:56
שלום, אני מטפל בחלוקת הירושה של קרוב משפחה שלי(ישראלי), אחד היורשים הוא אזרח רוסיה בלבד שאומר שלא יוכל לקבל העברה מהבנק הישראל שבו העו״ש של המנוח מנוהל(סנקציות על הבנק), למישהו יש בזה נסיון או יודע באיזה בנק רוסי אפשר לפתוח חשבון כדי שכן יוכל לקבל העברה מבנק ישראלי?
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2023 15:05
יש סנקציות עולמיות על מערכת הבנקאות הרוסית. השאלה הנכונה היא כנראה היכן אותו יורש יכול לפתוח חשבון בשביל לקבל את חלקו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2023 16:59
הסנקציות לא עולמיות. זו טעות. משתתפות בהן רק מדינות נאט״ו, האיחוד האירופי והוסאלים האסיאתיים של ארצות הברית (יפן ודרום־קוריאה). שזה כ-40 מדינות.

ישראל, ושאר בעלות הברית של ארה״ב במזרח התיכון אגב, לא מטילות סנקציות כאלה. המדיניות של ישראל היא רק ״לא להפר את משטר הסנקציות.״ שזה אומר שמותר לקיים קשרים כלכליים עם רוסיה אבל לא ישירים באופן שמאפשר לעקוף את הסנקציות כדי לא להסתבך עם ארה״ב.

אבל טורקיה לדוגמה מצפצפת על זה בהפגנתיות והיא מדינה חברה בנאט״ו (!)

@Max Hyper

יש כמה בנקים רוסיים שלא הטילו עליהם סנקציות כי זה בלתי אפשרי - כדי שהמדינות המערביות שעדיין עושות את זה יוכלו לקנות ממנה אנרגיה. אני לא יודע אבל אם ההחרגה שם היא ממש ברמת חשבונות של אנשים פרטיים גם.

מה שכן אפשר לעשות זה לפתוח חשבון בנק באחת הרפובליקות הסובייטיות לשעבר. שמעתי גיאורגיה (גרוזיה) ממש טובה לזה. כמעט אף אחת מהן לא יכולה להטיל סנקציות על רוסיה גם כי זה מסוכן להן אבל בעיקר בגלל קשרים כלכליים כי זו בכל זאת מעצמה אזורית גם מהבחינה הזו, ולעשות את ההעברה ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/12/2023 15:26
אז גילינו שיש בנקים עם פעילות ברוסיה שיכולים לקבל העברה בסוויפט,

אבל שלהחזיק מטח בחשבון רוסי זה לא מומלץ לטענת הקרוב משפחה.

אולי עדיף אם אפשר שהוא יפתח חשבון בנק ישראלי מרחוק ונעבוד עם זה?

מה שמציק זה שהבנק עם כספי המנוח לא יחלק לשאר היורשים את החלק שלהם עד שכולם ימלאו את הטפסים