⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בהדרגה

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2017 21:08
היי,

אני מעוניין להתחיל להשקיע לפי תיק שבניתי לעצמי.

אין לי הרבה כסף נזיל ולכן אני מעוניין להשקיע בהדרגה, נגיד אלף ש"ח בחודש.

זה נראה שזה יעלה לי בעמלות קניה מרובות אבל לא בסכום גבוה כל כך.

יש עוד משהו שכדאי להיזהר ממנו?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2017 21:19
בסכומים כאלו יוצא שעמלת הקניה מהווה % גבוה, יחסית, מסכום ההשקעה.

אולי כדאי 'לשים בצד' (פר"י?) את הסכום החודשי, ולהשקיע כל רבעון/חצי שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2017 22:10
בסכומים כאלו אפשר להתחיל מחשבון פטור מעמלות, מקופ"ג או מפוליסת חיסכון שמנוהלים בדומה לתיק הרצוי, ולעבור אליו כשהצבירה תגדל.

המחיר הוא התשואה האלטרנטיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2017 05:26
נכון, אבל פה יש איזו אנלוגיה למתח שבין דמי ניהול בקופ"ג לבין התשואה - התשואה העתידית היא נעלם (יכולה להיות גם שלילית), ולעומת זאת עמלת הקניה ידועה מראש.

זה שיקול כלכלי של סיכון/סיכוי; רווח/הפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2017 08:58
נכון, אבל מדובר באדם שהחליט להשקיע את הכסף, וכבר בחר את הסיכון הרצוי (תיק ספציפי). הבעיה שלו היא רק עמלות רכישה, וזו אינה קיימת בקופ"ג.

במצב כזה, תוחלת הפסד התשואה האלטרנטיבית היא של כמה אחוזים, אחרי התחשבות בדמי הניהול שהזכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2017 09:31
מה שאמרת לא נכון, תשימי לב להבדל.

המשפט שאת השווית אליו נאמר בדרך כלל בהשוואה בין גופים שונים שגובים דמי ניהול שונים על קופ"ג/קרן פנסיה וכיוון שאפריורי התשואה שכולם יתנו שווה (אם נקבל את הרוח הרווחת בפורום) - מומלץ לבחור לפי העמלה.

לעומת זאת, גם אם התשואה העתידית היא נעלם, ניתן להתייחס אליה על פי מה שהיא צפויה להיות (ומה שהיא קרוב לוודאי תהיה בממוצע אחרי מספר שנים), ואת המספר הזה להשוות לדמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2017 09:34
כדור בדולח?

וכפי שאמרתי - "איזו אנלוגיה". לא אנלוגיה מלאה. אולי הייתי צריכה לומר "כפראפרזה על מה שנאמר לגבי דמי ניהול ותשואה עתידית".
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2017 10:21
גם פה השימוש במונח לא נכון. המונח מתייחס בגדול לניסיון לנבא מראש איזה מבין נכסים בעלי תוחלת תשואה דומה יתנו תשואה עודפת. אני חושב שכל מי שיגיד כאן שמניות יתנו לאורך זמן בסבירות יותר גבוהה תשואה יותר גבוהה מאגחים - לא יואשם בשימוש בכדור בדולח נכון? לעומת זאת - מי שיגיד שמניות אמריקאיות יתנו יותר ממניות ישראליות - לחלוטין כן חוטא בחטא הזה.

אם אין לך מושג כמה מניות וכמה אגחים אמורים לתת, למה את משקיעה בהם?

איך את מחליטה על הקצאת הנכסים ביניהם? (ולא, היכולת לספוג סיכון היא ממש לא השיקול היחידי).

למה את לא שמה הכל במזומן? (הרי להגיד שמניות יתנו כמה אחוזי תשואה בשנה זה גם כן שימוש בכדור בדולח לא?).
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2017 11:00
@doc29

מקבלת את התיקון והדיוק שלך :)

תודה שחידדת את הנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2017 17:32
תודה על התגובות.