⬅ חזרה לאינדקס

האם אני יכול לעזוב את הבית של ההורים

🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 09:01
היי מקווה שזה מתאים לכאן

אני בן 24 סטודנט ועובד בחצי משרה מרוויח בין 2000-3000 נטו

מכל מה שהספקתי לעבוד בחיי הגעתי למצב שבו שיש לי בעוש 40000 ו140k במפןזרים ב3 קופות גמל להשקעה שונות ובכל חודש מפקיד 400 שח לכל קופה.

ובנוסף לכך יש את הפיקדון הצבאי שאני עתיד לקבל עוד 3 שנים ובו יש כ22k שקל

אני היום חי אצל ההורים , אני משלם הכל בעצמי (כולל לימודים) יש לי רכב ברשותי שאני חולק עם עוד 3 אחים ככה שכל הוצאה על הרכב מתחלקת ל4

ההורים שלי משלמים על מחייה שזה חשמל,מים וכו

מבחינת יציאות אני יוצא בממוצע פעם בשבוע ובה אני מוציא בין 0-100 לשקל ואני חושב שזה די ממוצע.וגם כרגע רווק

אני פותח את הנושא הזה כי אני לא יודע אם אנע יכול לעזוב את הבית במובן כלכלי

המשכורת שלי היא בדיוק שכירות לחדר אחד (ללא חשמל/מים וכו)

בעיר שאני חי בה ככה שההוצאות שלי יהיו גבוהות מהכנסות ובעקבות כך איאלץ לשבור חסכונות שעבדתי בשבילהן כל כך קשה ולאט לאט אכנס למינוס אם אני קורא את המפה נכון

מצד שני אני לא רוצה לעבור למשרה מלאה כי זה יפגע לי בלימודים ולא אעמוד בעומס הזה

והדבר הכי קריטי הוא שמתישהו אהיה חייב לעזוב את הבית מאחר שיש לי עוד אחים שרוצים ללמוד ויש רק חדר אחד פנוי שבאמת אפשר ללמוד בו

מבחינת ההורים, להישאר בבית כמה שארצה

אבל המחסור במקום בבית סוגר עליי ויש לי עוד מינימום 3 שנים לסיום התואר

השאלה שלי היא האם בעקבות השכר הנוכחי אוכל לעזוב לדירה משלי?

לגןר עם שותפים אינה אופציה כי אין לי חברים שרוצים לגור איתי

ולעבור לדירה עם אנשים שאני לא מכיר היא טעות שאני לא הולך לעשות

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 09:14
כשהתחלתי תואר ראשון נכנסתי למעונות צוויג בירושלים שזה חדר אחד עם כיור. יש שירותים לכל קומה ומטבח לכל בניין.

ואת החדר שישנתי בו חלקתי עם שותף שלא הכרתי לפני. בלי הפרדה.

הייתי שם 3 שנים סך הכל, 3 שותפים שונים לדירת חדר שלא הכרתי לפני.

לא הייתי צריך לעבוד בכלל ויכולתי להתמקד בלימודים.

זאת הייתה אחת התקופות הטובות של החיים שלי בעיקר בזכות האנשים שהכרתי במעונות וחיו בתנאי קומונה דומים.

היום, אין סיכוי שאגור בתנאים האלה, אבל אז זאת הייתה ההחלטה הנכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 09:25
הייתי ממליץ לנצל את הפקדון הצבאי כדי לשלם על הלימודים.

זאת בהנחה והחסכונות שלך מושקעים, או לכל הפחות מניבים ריבית כלשהי.

זה מאוד יעיל פיננסית, אבל גם לתחושות שלך יש השלכות.

אם תחבר לגור במעונות, יש גם את עניין הקרבה למוסד הלימודים, שגם לו יש השפעות על נוחות ואיכות חיים (וההוצאות על תחבורה).
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 09:37
אני כותבת בהתייחס לפרטים הנוספים שכתבת:

1. אם היום ההורים משלמים על המגורים והמזון, אולי יסכימו להמשיך להכין ולקנות לך אוכל עיקרי? אם כן, זה נחסך ממך.

2. התוספת שתישאר לך תכלול חשמל, מים, ועד בית, השלמת ציוד הכרחי לדירה וקצת בילוי בחוץ. החסכונות הקיימים בהחלט יכולים להתאים לכך.

3.כמה הכרחי לך רכב? זה עלול לייקר לך את ההוצ' החודשיות. אולי עדיף לשכור ליד האוניברסיטה/מקום העבודה וללכת ברגל/תחב"צ?

4.מה צפי ההשתכרות העתידית שלך? כמה שנים נשארו לך ללימודים? האם תוכל להגדיל משכורת ללא שינוי בשעות העבודה (החלפת מקום עבודה)?

5. לא ביקשת התייחסות אבל רציתי להזכיר שקופת גמל להשקעה היא יקרה ולא משתלמת לעומת תיק עצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 09:37
לא ציינתי את זה אבל אני לומד באוניברסיטה הפתוחה ככה שאין לי מעונות
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 09:39
1. נכון אפקט הזמן הןא קריטי אם אגור לבד אצטרך להכין אוכל/קניות וכו

3. אם אגור לבד אהיה בלי רכב

4. יש לי עוד 3 שנים מיניצום לתואר במדעי המחשב בפתוחה יכול להיות שזה יתארך
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 09:47
מדעי המחשב - משכורת עתידית גבוהה (עם יכולת חסכון גבוהה) תפצה על השימוש בחסכונות הקיימים. כדאי להתחיל לעבוד בתחום כסטודנט.

האונ' הפתוחה - אתה יכול לגור בכל מקום בארץ, אתה יכול להרשות לעצמך לעבוד יותר.

באופן כללי, אני חושבת שלעזוב את בית ההורים מוקדם, ולפתח את כישורי העצמאות, זה תמיד מבורך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 10:05
מה מונע ממך ללמוד בספריה הציבורית הקרובה? אני עושה את זה כבר שנים. אם הספרייה סגורה תמצא בית קפה נחמד. זוג אוזניות ותשלום על סנדוויץ וקפה יעלו פחות משכירת דירה. גם אם תצטרך לקנות לפטופ זה עדיין דיל מוצלח.

כלכלית משתלם למשוך את השהות בבית ההורים כמה שאפשר. אתה מודע למספרים. שכירת דירה תפחית לך את השווי הנקי. בעיניי אם היא תעזור לך להצטיין בלימודים זה שווה את זה. מצד שני אם זה יאלץ אותך ללכת לעבוד עדיף להימנע מזה. (כמובן שיש שיקולים לא כלכליים. אם אתה מרגיש שהחיים שלך יהיו טובים בהרבה מחוץ לבית ההורים שווה לצאת. פשוט להיות מודע למשמעות הכלכלית. אגב, אתה יכול לצאת לחודש ניסיון לסאבלט ואז לקבל החלטה יותר מבוססת. זה לא חתונה קתולית. אנשים נכנסים ויוצאים מבית ההורים במשך שנים)

אם אתה חייב לצאת הייתי מנסה לחיות על חשבון החסכונות במקום להגדיל את שעות העבודה. הפילוסופייה שלי היא שעדיף לסיים את הלימודים בלי כסף בכלל ואפילו עם חוב קטן אם זה עוזר להתחיל קריירה מעולה. התשואה שתעשה על ההשקעה שלך זניחה לעומת הכספים שתרוויח ממציאת עבודה טובה.

כמו כן כפי ש @בת העמק ציינה קופת גמל זו צורת השקעה גרועה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 10:08
אתה יכול אולי ללכת ללמוד בספריה הציבורית (או בספריה של האו"פ, אם אתה גר בשרון), אם זה מה שמפריע לך.

למרות שאני מבין מדבריך שאתה גם מרגיש "חנוק" בבית של ההורים באופן כללי, שזה כבר סיפור אחר...

כשתעזוב את בית הוריך אתה לא תהיה מחוייב לגור באותה עיר כמוהם. אתה יכול לגור איפה שבא לך. זה כל הכיף. :)

ולאילו מטרות תזדקק לרכב, אם בכלל?

תשואות העבר לא מעידות על תשואות עתידיות (וגם ההווה בתחום הזה כבר לא כזה נוצץ כמו פעם)

לא רעיון טוב לבסס החלטות חשובות בחיים על נבואות לעתיד.

עקרונית,

אני לא מאמין בתפיסה הפופולארית הזו של "לעזוב את הבית של ההורים כמה שיותר מוקדם יותר טוב". מי שנוח לו לגור אצלם עדיף לו (ולהוריו) שישאר שם.

מה שחשוב זה אם אתה רוצה לעזוב את הבית של ההורים? האם צעד כזה יעזור לך להשיג שאיפות שיש לך בחייך? האם המחיה אצל ההורים לא תואמת את אורח החיים שאתה מחפש לעצמך?

אם התשובה שאלות האלו היא 'כן', אז תתחיל לחפש דירה כבר היום. דע לך שאף פעם לא יהיה לך מספיק כסף בשביל זה, ולכן הכי טוב פשוט לא לחשוב עליו יותר מידי. יש גבול עד כמה אפשר לתכנן מראש לכל תרחיש אפשרי. לפעמים צריך פשוט לאזור אומץ, לקפוץ למים, ולסמוך על עצמך שאתה כבר תדע להסתדר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 10:12
במשכורת של 3000 שח אני אישית לא הייתי עוזב את הבית.

זה תקציב שהוא יותר מדי הדוק ולחוץ.

המינימום לדעתי, למחיה סבירה בלבד בארץ בתור רווק ולא במרכז הוא 7000 ש"ח נטו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 10:16
למה? על איזה חסכון אתה ממליץ במקום?

זו קופת גמל להשקעה ולא קופת גמל
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 10:19
השקעה עצמאית בבית השקעות. העמלות שם נמוכות בהרבה מדמי הניהול שתשלם בקופת גמל להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 10:28
מה הכוונה השקעה עצמאית? אתה מתכוון מסחר עצמי במניות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 11:06
כן

קרא את הבלוג של המשקיעה
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 11:26
כמו שזה נראה כרגע בתור צופה מהצד, זה טעות לעזוב את הבית של ההורים, אתה לא מרוויח מספיק בשביל לחיות מחוץ לבית ברוגע,

כרגע אתה רוצה לעזוב כדי שתוכל ללמוד יותר טוב, אבל אם לא יהיה לך לשלם שכר דירה ותהיה טרוד בזה אז יצא שכרך בהפסדך
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 11:26
לדעתי, אתה בן 24 ויש לך עוד כ 3 שנים ללימודים. הגיוני שתצא מהבית לפני שתשלים את הלימודים.

אז תכין לך תוכנית הוצאות-הכנסות חודשית כולל מהעבודה ומהחיסכון וחברי הפורום יישמחו לתת לך טיפים לגבי זה. תהיה ערוך למעבר, וצא לדרך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 11:53
באילו עוד תחומים חוץ ממחשוב/הייטק אנשים מרוויחים תוך 4-5 שנים סכומים של כ-20,000 ברוטו ומעלה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 12:01
אני חושב שבהתחשב לכל התנאים שלך עדיף להשאר אצל ההורים. גם אם תשכיר לבד, זו תיהיה דירת חדר. גם בה לא יהיה לך מקום. כל עוד אין רצונות לצאת מבית ההורים למטרות חברתיות הייתי נשאר.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 14:32
פשוט תכתוב באיזה עיר\אזור אתה חי אנחנו לא נמצא אותך :)

מנחש אזור המרכז ת"א\רמת-גן\פתח-תקווה וכו' שמשלמים 2000-3000 לחדר בדירת שותפים.

תקום בבוקר, תכין סנביץ' וקופסא לארוחת צהריים, קח אוטובוס לאוניברסיטת תל-אביב (כל האנשים מהאוניברסיטה הפתוחה לומדים שם בספריות), כנס לספרייה, תבחר שולחן, וצא ב6 בערב הביתה.

אני מבין שחשובה לך הנוחות שלך, אבל כל אחד מסתדר עם מה שיש לו בחיים. תנסה לעשות את המיטב עם מה שיש, גם אם אין לך שולחן בחדר אצל ההורים, וגם אם לא בא לך לעבור לדירת שותפים כמו שבערך חצי (או יותר) מהסטודנטים עושים.

המחסור בבית סוגר עלייך כנראה כי אתה נשאר יותר מדי מהיום שלך בתוך הבית. צא החוצה. הרבה אנשים מאושרים בוואן של 5מ"ר, כי הם לא סגורים בו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 18:18
תאמת אני גר בעכו חחחח

אין כאן אוניברסיטה או מרחב למידה קרוב

יש את הספריה העירונית שפתוחה רק איזה 7 שעות לא ברצף ככה שזה די בעייתי
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 18:19
כמו כן -בנוס להמ שהוא אומר - אני חושב שתשקיע מרץ בחיפוס משרה בחברת הייטק - אפילו בתפקיד פחות נחשב ורק אז תעבור מבית הוריך..
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 18:31
מה עם מכללת הגליל הערבי?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 18:33
אני יכול פשוט להיכנס לשם?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 18:52
כן, לא אמורה להיות בעיה להיכנס עם תעודה מזהה, בטח שלא עם כרטיס סטודנט (גם אם הוא לא של המוסד).

יש גם מתנסים ברחבי העיר (בית העם, מרכז צעירים) אבל אני לא יודע כמה הם מתאימים לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 20:33
אתה יכול, ויפה שעה אחת קודם.

יש לך 180 אלף שקל ואתה מרוויח 2-3 אלף שקל בחודש.

בתור צעיר סטודנט אתה יכול לחיות בכיף מ5000 בחודש.

כלומר אם נניח שאתה מרוויח 2500 בחודש לצורך החישוב, ותוציא 5000 אז יש לך חסכונות ששווים 72 חודשי מחייה כלומר 6 שנים.

אתה צריך להתחיל לתכנן איך תרצה לעצב את חייך, אם תרצה להשאר בעכו, או לעבור למקום אחר בהתאם לסביבה שתרצה.

לדעתי הסכום שתצטרך להוציא כדי לצאת מבית ההורים עכשיו ולא בסיום התואר לגמרי שווה את זה, ואת ה100 אלף שקל שתוציא מהחסכונות בתקופה הזאת תוכל להחזיר בשנה של עבודה וחיסכון אחרי התואר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 21:18
ספריה בבית הספר התיכון בו למדת ?
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 21:27
לגמרי. תעלה לכאן תוכנית הוצאות חודשית-הכנסה חודשית ונראה שתוכל להסתדר ולחיות יפה בצניעות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2023 23:33
תביא בחשבון פגיעה בציונים בעקבות יציאה לעבודה תובענית יותר. המצב היחיד שבו זה ישתלם לך הוא אם העבודה היא משרת החלומות בתחום הלימודים שלך, שתספק ניסיון חשוב יותר מאשר ציונים.

אמנם לצאת מבית ההורים זה צעד בריא ומתבקש, אבל לא בכל מחיר בשלב הזה בחיים.

אני בעד להישאר אצלם ולשמור ככל האפשר על היגיינה נפשית כדי שההישארות אצלם לא תפגע לך בהתמקדות בלימודים.