⬅ חזרה לאינדקס

העברת כסף מ IB לצורך תשלום

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2024 15:27
האם אפשר לשלם על דברים על ידי העברת כסף מחשבון ההשקעות ב IB?

עוד קונטקס: אני מעוניין לממש אופציות בחברה שעבדתי בה. החברה מאפשרת העברת הסכום למימוש האופציות לחשבון שלה שנמצא בארה"ב.

מישהו עשה משהו כזה בעבר?

האם זה בסדר מבחינת מס הכנסה? לצורך הפשטות, נגיד שאני משתמש רק בדיווידנדים שכבר נלקח עליהם 25%.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2024 16:29
תגדיר "לשלם על דברים"

להבנתי אפשר לעשות Bill Pay ולשלם ככה על כרטיסי אשראי וכו'.

אבל העברות ach/wire לצד ג דורשות אישור מיוחד ולרוב לא כל-כך יאשרו לך.

לא, העברה לצד ג הם לרוב לא מאפשרים.

למס הכנסה זה לא משנה.

העברת כספים זה לא ארוע מס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2024 14:11
תודה! חסכתי לי כמה ימים של בירוקרטיה.

לא כזה עקרוני עכשיו, אבל מה שאתה אומר נשמע לי מוזר - אם מכרתי מניות אני אמור לשלם על הרווח מס רווחי הון, ואם במקום זה אני מעביר את הכסף בשביל תשלום על דברים לא שילמתי את המס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2024 14:14
כסף שיושב בחשבון הוא כסף ששולם עליו מס במקור.

ואם לא שולם עליו מס במקור, ואתה אמור לשלם בהמשך השנה - אז מה משנה אם שילמת חשבון כלשהו משם או שילמת את החשבון מהכיס הפרטי. את המס שצריך לשלם את התשלם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2024 14:24
באחת החברות בהן ממשתי מניות אפשרו להעביר שקלים לפי שער הדולר. אם החברה משלמת משכורות בשקלים אז יש להן חשבון בישראל. תבדוק אם בכל זאת רלוונטי.

ואנקדוטה: הם הסבירו שיש להעביר שקלים לפי השער באתר של בנק ישראל, שמציג תמיד את השער ביום הקודם. כיוון שיש תקופה ארוכה בה ניתן לממש את האופציות (שלושה חודשים להעביר את התשלום בתום ההעסקה), אתה כבר יכול לנחש איך הרווחתי כמה גרושים על חשבון החברה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2024 14:43
נכון.

מה הקשר?

ארוע המס נובע מהמכירה וקורה ברגע המכירה.

מה עשית עם הכסף אח''כ לא מעניין.

בין אם השארת אותו בברוקר, קנית איתו מניות אחרות, משכת לעו"ש שלך או העברת למישהו אחר.

את המס אתה חייב ברגע המכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 09:23
סתם היה לי בראש שהכסף שצריך לשלם איתו מס הוא חלק מהכסף שהתקבל מהמכירה. אבל כמובן שאין כזה הכרח.