⬅ חזרה לאינדקס

מבולבל מכמות האפשרויות להשקעה ארוכת טווח..

🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 14:43
שלום לכולם,

אני אתחיל ישיר: אני מבולבל בטירוף. אני קורא בערך חודשיים על הנושא כאן בפורום ובקבוצות בפייסבוק ומרגיש לי שאין סוף למידע.

אני עוד רגע בן 20, פתחתי עוסק פטור לטובת פתיחת קרן השתלמות IRA שבה אפקיד את המקסימום הניתן. את שאר הכסף שלי (30K +-) אני מתכנן לשלוח לתיק מסחר עצמאי ללפחות שני עשורים. בתקופת חיי זו, הפקדה חודשית של 1-1.5K.

לצערי הרב אני לא אזרח אמריקאי אבל אני לא שולל רילוקיישן(?). אני חי אורח חיים מאוד מינימליסטי, כל הכנסה שתיכנס לי אני מעוניין להכניס לשוק, שתעבוד.

עקב כך שאני אזרח ישראלי, אני מאוד נוטה להשקיע בקרנות האיריות אבל כאן אני מתלבט.

* מי הבטיח שאמנת המס בין אירלנד לארה"ב לא תשונה? ואם אכן תשונה, אני מעדיף להשקיע כבר מעכשיו בקרנות מחקות מדד אמריקאיות אבל בתכלס, אף אחד לא יכול להבטיח לי כלום.. (אני כן חושש ממס ירושה).

אני לחלוטין מבין את החשיבה בפיזור גאוגרפי ובכך שרוב הוני לא יושקע באזור בודד אבל לא בטוח שאני מסכים עם כך. למה? כי שאר העולם בהשוואה לארה"ב פשוט לא מנצח.

חשבתי להשקיע בIRA בסנופי 1159250 את המקסימום.

את השאר, בתיק מסחר עצמאי חשבתי להשקיע בנאסד"ק (1159243) 50% (בשביל הבוסט, הבנתי שלרוב כשיש עלייה בסנופי, היא מתבטאת בנאסד"'ק אף יותר) והתלבטות נוספת, (שאר ה50%) ב1159235 או // באירופה ומתפתחים (על - מנת לחסוך דמי ניהול). שוב, אם להיות כנה, המדדים באיזון פחות מעניינים אותי, הם לא מנצחים מספיק. אבל אני יודע שיש חשיבות להשקעה בהם בתקופות קשות. אבל מצד שני אני ארוויח פחות בתקופות יפות אם אושקע בארה"ב פחות עקב ה"איזון". אז אולי בעצם כדאי לי להשקיע במחקה מדד עולמי בIRA ובתיק מסחר עצמאי בסנופי ובנאסדק?

אני חייב לציין שאני לא חושש כלל מללכת 100% מנייתי על אמריקה, יש לי כ"כ הרבה זמן לתקן.

בנוסף, אני מבין שאירית מחלקת זה לא משהו שבא בחשבון עקב כפל מס. באסה, אני בטוח שדיבידנד היה תומך בי פסיכולוגית.

בכ"מ, אשמח לעזרה וטיפים. לא אקח כלום כייעוץ, כולם פה בסה"כ דמויות אינטרנטיות..

למען הספר ספק, קראתי את שלושת המאמרים של מייק, הפנמתי אבל אני בטוח שיש משהו מעבר לזה, משהו לא כוסה עד הסוף.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 14:45
לא הפנמת.

זה באמת עד כדי כך פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 15:09
בחור, תן לעצמך יותר קרדיט.

קראת. אין מעבר. אם הפנמת, מעולה. אם לא, עוד תפנים השאלה באיזה שכר לימוד :)

כל הכבוד ויישר כוח.

עושה רושם שיש לך ידע גדול מאוד לגילך (ובכלל). תמשיך לקרוא וליישם!

בכל אופן, אין באמת סיבה טובה ללכת all in על מדינה אחת. תראה את הטירוף במדינתנו הקטנה. אתה באמת רוצה לקחת סיכון שכל העתיד שלך יהיה בסל אחד? בשביל עוד כמה אחוזי רווח (אם בכלל)?

לי לא שווה את זה. לא את האחוזים ולא את האי שקט הנפשי שכל העתיד שלי בסיכון אם ובמידה יש קטסטרופה במדינה בה אני מושקע.

לא ממליץ או מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2024 15:10
אפשר לשאול מה סוג העסק? מוכן לפרט על איך?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 16:03
היי תודה.

אני מסכים איתך אבל לאחר חשיבה אני אכן נוטה ללכת על סנופי עם מעט אחוזים לנאסדק גם בקרן השתלמות וגם בתיק מסחר.

ההבדל הוא שרוב החברות שנסחרות במדדי תא אינן בינלאומיות לעומת הסנופי שהחברות הן אכן בינלאומיות אבל רשומות בארהב מה שמקנה להם מקום בסנופי..

הן גלובליות לכל דבר. לדוגמה אמאזון, אפל..

אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 16:25
ברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 16:59
כשאתה משקיע בנאסדק אתה די משקיע בסנופי. ממליץ לבדוק מה ההחזקות של כל אחת ואחת מהקרנות המחקות.

בנוסף, העולם הרבה יותר גדול מתל אביב וארהב. הדוגמא הייתה ישראל כי אנחנו גרים בישראל, אבל אפשר להשקיע בכל העולם. לא חייב להשקיע רק בארהב רק בישראל או רק בשתי המדינות האלו.

ציינת את אמאזון. לדוגמא, לא זוכר על פי איזה שנה הנתון, אבל היא מעסיקה 1.6 מיליון עובדים. מתוכים 1.1 עובדים בארצות הברית. כן, הן גלובאליות, אבל מושפעות בעיקר מארצות הברית. אם חלילה קורה אסון כזה או אחר בארצות הברית, כל הביצים שלך באותו סל.

אם אתה רוצה להשקיע בסנופי/נאסדק זה בסדר גמור, אבל למה גם וגם? למה לא למשל מדד מחקה עולמי (ללא או עם ארצות הברית)? או כלכלה שאינה ארצות הברית בנוסף לסנופי או נאסדק. אם אתה רוצה לפזר "ולהשקיע" עוד הוראה, תשקיע לפחות במשהו קצת שונה שייתן לך קצת איזור. כרגע זה לא כל כך משמעותי כי מדובר בסכום קטן, אבל כעיקרון העיקרון שגוי לדעתי.

לא ממליץ או מייעץ. רק אומר את דעתי. תעשה מה שתעשה, תבחר מה שתבחר, אבל תבין מה ולמה אתה בוחר ועושה :)

*כן ממליץ לבדוק את האחזקות של קרנות נאסדק וסנופי למיניהן, על מנת שתבין שנאסדק נותן משקל מאוד משמעותי בסנופי, למשל.

אני למשל לא רואה היגיון (בטח ובטח עם סכום של 30 אלף שקלים), לשלוח הוראה גם על סנופי וגם על נאסדק. הייתי מעדיף אפילו לתת הוראה רק על מדד אחד. עמלות מיותרות ביחס לפיזור, ביחס לסכום ההשקעה.

אגב לא ציינת, אפרופו עמלות, איפה אתה מתכנן להשקיע? בנק? בית השקעות? ברוקר זר?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 18:06
אני יודע שיש חפיפה מאוד גדולה בין שתי הקרנות ובגלל שאני מאוד צעיר מכאן ההחלטה לכלול גם נאסדק, אני צריך את הבוסט שלו.

חשבתי על 70-30 לסנופי. אני יודע ש70-30 לסנופי מנצח את הסנופי לבדו לפי 5,10,20 שנה אחורה.

אפשרי גם להשקיע במדד עולמי אבל מה הטעם, במיוחד שיותר מחצי ממנו זה ארהב.. אבל אני אכן מבין את הטענה של הפיזור הגאוגרפי אני פשוט לא רואה בכך טעם..אני לא מתכנן לגעת בכסף הזה כפי שאמרתי לפחות שני עשורים כך שיש המון זמן לתיקונים במקרי קיצון אם יבואו בקרוב..

אולי עוד עשור ארצה להפחית את הסיכון ואקנה קרן עולמית, הגיוני?

או, שבקרן ההשתלמות אשקיע בעולמית? או שעדיף להנות מהתשואה של הסנופי גם שם..

לגבי ברוקר, עם כל מה שקורה במדינה והעובדה שאני עוסק פטור גורמת לי לחשוב על פתיחה בברוקר זר.. דעתך?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2024 19:26
סתם עוסק פטור? בלי שיש לך עסק? משונה...