⬅ חזרה לאינדקס

בחירת מסלול בקרן ההשתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 15:46
כרגע יש לי קרן השתלמות שנפתחה לי בשנת 2014 דרך העבודה ויש בה סכום מסוים. הקרן נמצאת כרגע במיטב דש על מסלול כללי. קראתי בפורום והבנתי בכללי גם מדורין( שהיא לא מייעצת וכו') שיש עדיפות לבחור באפיק 100% מנייתי. מישהו יכול להסביר לי את הרציונל של אסטרטגיה זו?

תודה !
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 15:52
אני מניח שזה נראה לך מוזר לשים 100% מנייתי משהו שאופק ההשקעה שלו הוא 6 שנים.

אבל תסתכל יותר רחוק. ממש לא חייבים לפדות את קרן ההשתלמות כשהיא נהיית נזילה אחרי 6 שנים.

בכלל ההמלצה של המשקיעה היא להסתכל על כל האפיקים השונים כתיק אחד גדול (קרן פנסיה, קרן השתלמות, וחשבון ממוסה). ככל שיש לך רצון להחזיק אחוז מסוים מהתיק במניות, ההמלצה שלה היא קודם למלא במניות את קרן ההשתלמות כדי ליהנות מהפטור ממס רווח הון על הרווח היותר גדול מבין הנכסים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 16:13
אני לא מבקש המלצה ולא ייעוץ

אני כרגע מעביר את קרן ההשתלמות שלי ממיטב דש כנראה לIBI. איזה מסלול אני צריך לבחור שהוא 100%מנייתי. יש ככה:

1. מחקה מדד S&P 500

2. מחקה מדד ת"א 25

3.פאסיבי מניות בחו"ל

מבחינת דמי ניהול- 0.5% מהצבירה ואפס מההפקה.

במיטב דש כרגע לוקחים לי 0.8% מהצבירה.

אשמח לעזרה!

לא לוקח את העזרה בתור ייעוץ פיננסי או שום דבר שדומה לזה כמובן!
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 16:30
2 - החסרון הוא הפיזור הנמוך, והחשיפה הלא פרופורציונאלית לשוק המקומי. אתה משקיע אחוז לא זניח מהכסף שלך ב״טבע״ ו״מיילן״. לא אומר שזה דווקא רעיון רע להשקיע בחברות הנ״ל, אבל רצוי לעשות מחקר פרטני לפני שמחליטים להשקיע דווקא בחברה ספציפית.

בין 1 לבין 3 - 1 מתרכז רק בארה״ב ו-3 בכל העולם, מה שנותן לך פיזור יותר גבוה. מצד שני, 3 לא מוגדר כפאסיבי/עוקב רשמית, אלא על פי המדיניות מותר ל-IBI לעשות איתו מה שהם רוצים, והם רק מספרים למי ששואל שמה שהם רוצים הוא לעקוב. אז יש אנשים שזה מרתיע אותם.

ג״נ: אני אישית מחזיק ב-3 (ולא מייעץ וכו׳)
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 16:30
קראת את הפוסט של המשקיעה בנידון?

לא מספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2017 16:33
כולם כנראה ב100% מניות. השאלה היא איזה. הראשון מחקה מדד המכיל את 500 החברות הגדולות ביותר במשק האמריקאי, השני את 25 הגדולות בארץ והשלישי כנראה אוסף כלשהו של מדדים בעולם (לא יודע מה הפירוט הספציפי).

תבחר מה אתה מעדיף מביניהם.. אני מעדיף להסתמך על השוק האמריקאי (55% מהשוק העולמי) מאשר על השוק הישראלי (פחות מאחוז בודד).

באופן לא מפתיע, קרן ההשתלמות שלי בIBI במסלול מחקה מדד S&P 500.