⬅ חזרה לאינדקס

הצעת עבודה - חברה מפוקפקת?

🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2024 13:38
אני סטודנט מפונה ולכן מחפש עבודה מהבית.

עקב הצעות עבר שהתבררו כמפוקפקות במקרה הטוב או פשוט הונאה במקרה הרע, אני מאוד זהיר. אולי יותר מדי?

קיבלתי הצעה למשרת פרילנסר מהבית, שזה בדיוק מה שאני צריך כי השעות גמישות עם הלימודים ואני לא מוגבל מבחינת מיקום.

החברה היא חברה להחזרי מס, שם החברה [נמחק -יוסיק]. חיפשתי פידבק באינטרנט על החברה ולא מצאתי. לא לרעה או לטובה, יכול להיות שהם פשוט חדשים. גם לא מצאתי מידע לגבי הבחור שפנה אלי, עורך דין שאת שמו לא אחשוף (או שכדאי לשתף?)

נראה לי קצת מפוקפק שאין מידע לא עליו ועל החברה אבל אולי אני פסימי מידי.

מקריאה באינטרנט ראיתי שהיו הרבה תלונות ב2021 על חברות החזרי מס פיקטיביות שמרמות קשישים. לא מעוניין לקחת חלק בתרמיט.

לשאלתי - איזה בדיקות הייתם עושים מעבר לחיפוש בגוגל? ממה להיזהר? מה לדרוש?

השכר הוא תגמול על סמך ביצוע, אין שכר שעתי.

הייתי משתף תמונת הקובץ של התגמול, אך אני לא יודע איך לשתף תמונה מהנייד :)

אשמח לחוות דעת ומה כדאי לי לעשות ולבדוק. ואם מישהו שמע או התנסה עם "מחזירים" אנא שתפו
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2024 13:56
לא אמרת מה העבודה... מה אתה מצופה לעשות, האם אתה יודע לעשות את זה? כמה תקבל עבור זה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2024 14:00
כמו כן, תגמול על סמך ביצוע הוא בעייתי. אם אתה מקבל פיקס 200 ש"ח על פרויקט, יש הבדל משמעותי אם זה פרויקט שאתה עושה בחצי שעה, או בחמש שעות. זה יכול להיות נהדר אם אתה יעיל ומוכשר, ולא משתלם אם אתה לא מבין מה עלייך לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2024 14:09
תגמול על פי ביצוע ,עבודה דרך האינטרנט,ללא משרד , אין יחסי מעסיק , אין מידע על החברה או על הבעלים.

זה אוסף של פרטים שביחד נותנים רושם של מישהו שבא לעשות סיבוב על מי שעובד אצלו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2024 15:20
יש אתר אינטרנט ועמוד פייסבוק, יש גם כתובת (למרות שבחיפוש הכתובת לא מצאתי את שם המשרד שלהם).

בקיצור, לא נראה טוב. בכל מקרה, עקב התפתחות מאוד מפתיעה ולא צפוייה כנראה מצאתי עבודה, אדע בקרוב!

אני מסכים. בכל אופן, כנראה כבר לא רלוונטי בעקבות התפנית המפתיעה שציינתי מקודם :)

תודה על התגובות!
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2024 15:21
מעבר למה שכתבו, תבדוק היטב בחוזה האם הוא מייצר מחויבות כלשהי מצידך. כבר היו עוקצים של עבודה מהבית, שבחוזה הופיע שאם העוסק מפסיק את עבודתו באופן חד צדדי הוא צריך לשלם קנס לצד השני, והם מאיימים בתביעה על הרבה כאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2024 15:25
+1
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2024 15:39
אכן. גם ראיתי חוזים בעבר שמצויין שהם לא מחוייבים לשלם וזו לא הפרת חוזה מצידם אם הם לא משלמים. ואז אם אתה לא עובד/מפר חוזה אתה מחוייב לשלם את ההתחייבות על הפרת החוזה, בגלל זה אני מאוד זהיר. המון תרמיטים ושטיקים. הייתי בהלם מהצעות עבודה שקיבלתי לפני חצי שנה כשחיפשתי באופן יותר אקטיבי.