⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנוגע לכדאיות בהשקעה בנדלן

🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2024 19:12
היי.

נתקלתי מספר פעמים כבר באנשים שמעדיפים השקעה בנדל"ן על פני שוק ההון מסיבה של "מעדיף השקעה כזו, כי בסוף התקופה לפחות יהיה לי נכס ביד ולא אוויר".

אבל כשניגשים לפרקטיקה אני לא מבין באמת את הכדאיות.

מספרים-

נגיד ואני מעוניין לרכוש נכס בשווי 3 מיליון, ואני מביא מהבית מיליון וחצי.

אם באמת כפי שהם אומרים, הם ישלמו את כל תקופת המשכנתא עד שיגיעו לרגע שהנכס "יהיה שלהם", זה אומר שהם ישלמו 4.5 מיליון סה"כ בכל התקופה על נכס שעלה ביום הקנייה 3מיליון.

ככה שבעצם התוספת של המיליון וחצי ש"ח שהם שילמו ריבית, סוג של יבטל את כל השווי של עליית הערך של הנכס הפוטנציאלית ב 25-30שנים..

וזה עוד במקרה של משכנתא של 50%, יש אנשים גם שלוקחים הלוואות באחוזים גדולים יותר.

אודה אם מישהו יוכל להסביר לי את הנסתר שאני כנראה לא רואה פה בכדאיות של קנייה שכזו.

תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2024 19:17
גוגל: המשקיעה נדלן או שוק ההון
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2024 19:23
אף אחד לא אומר שתחזיק בנכס כל תקופת המשכנתא, מותר גם למכור אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2024 19:28
אם עושים כל מיני פליפים על דירות זה משהו אחר, אבל המשפחה הממוצעת שקונה דירת 5 חד' כנראה כן תמשיך לגור שם עד סוף התקופה..

השאלה שלי כאילו מופנית לכל אותם אנשים שקונים בריביות של היום ומתכוונים להחזיק בה לאורך כל תקופת ההלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2024 19:39
השאלה לא ברורה, אתה שואל על משקיעים או על מי שקונה דירה כדי להתגורר בה? אלו שתי מטרות שונות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2024 21:03
א.החשבונות שלך לא נכונים. 3 מליון היום שווי ערך ל4.5 מיליון בתשלומים .הריבית היא מחיר הכסף .

ב.דנו בזה המון בפורום .אתה צריך להשוות את עלות הריבית(ללא הקרן) אל עלות השכירות ולהוסיף את אובדן התשואה האלטרנטיבית על ההון.(טכנית גם את עליית ירידת הערך -שזה נתון שבלתי אפשרי לדעת מראש).

ג.מזה נובע שהתשובה החשבונאית תשתנה בעיקר בהתאם ליחס בין הריבית לדמי השכירות .

ד.גם אם בתיאוריה בשוק ההון תרוויח יותר מתיק של 3 מיליון שח , רוב האנשים שמשקיעים סכומים כאלה ירגישו בנוח להתפנק בטסלה ,בטיולים יקרים ועוד ועוד, ככה שלרוב האנשים עדיף משכנתא שכובלת אותם להמשיך ולהשקיע.