⬅ חזרה לאינדקס

נזילה גדולה מהשכן בדירה של בני

🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 09:05
שלום לכולם,

אתמול בשעה שבע בערב מים בכמות גדולה הציפו את המטבח והאמבטיה של בני בדירה שכורה במרכז תל-אביב. המים חדרו למנורות ויצרו קצר מהתקרה. השכן הזמין אינסטלטור להיום בשעה שתיים....שוחחתי עם חשמלאי שאמר לי שניתן ליבש את חוטי החשמל של המנורות, אבל זה ייקח מספר ימים. המתגים של המטבח והאמבטיה הורדו. במזל הדוד עובד. הבן יצר קשר את בעל הדירה. הצעתי לבני שיחבר, באמצעות כבל מאריך, את התנור, הכיריים החשמליים (רגילים, לא תלת פז) והמקרר לחדר האוכל. ברור לי שבעל הדירה חייב לספק מטבח מתפקד לשוכרים....מה דעתם?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 09:41
מה היית עושה כבעל דירה, שהשכן גרם לך להשבתת המטבח?

לגבי כבל מאריך, מאוד לא בטיחותי לחבר אליו צרכנים בעלי הספר גבוה, כדוגמת תנור.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 11:06
נשמע כמו שבר מים רציני, לאינסטלטור לא אמור להיות קשה למצוא את מקור על בעל הדירה שבה הבן שלך גר לתת לו מענה אבל ייתכן שייאלץ לצאת אם הדירה לא תהיה שמישה .
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 11:21
בעל הדירה המושכרת גר רחוק....קודם כל יש לטפל בנזילה. בתקווה שזה יטופל היום למרות שאני לא רואה איך מתחילים לתקן נזילה רצינית ביום שישי החל משעות הצהרים המאוחרות. אחרי תיקון הנזילה, צריך להגיע חשמלאי שייבש את חוטי החשמל של מנורות התקרה וגם זה יקח מספר ימים (נאמר לי 3 עד 4). צביעת הקירות והתקרה זה עניין ארוך יותר. אבל נשאלת השאלה האם הייתם גרים בדרה שכורה שבוע ללא מטבח עם חשמל (אין מקרר, תנור, כיריים). איזה פתרון יכול להציע בעל הדירה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 11:52
לא מבין את נושא החשמלאי שיקח כמה ימים

החוטים מבודדים

אם נגמרה הנזילה אז צריך לוודא שאין קורוזיה וזהו בערך.

לוח החשמל נרטב?

לגבי הרטיבות יש מכונות ייבוש בעזרת אוויר חם.

רק שאלה: אין לבעל הדירה ביטוח?

שיפעיל אותו ויתקן הכל כולל מגורים זמניים
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 11:57
א. לוח החשמל לא נפגע. תודה רבה על התשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 15:06
קודם כל תגיד לבן שלך שיתעד את כל הנזקים כל הזמן ולא יתקן שום דבר לפני שהוא מתעד את הנזק. כדאי שינסה גם לדבר עם האינסטלטור שהשכן מביא.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 15:59
ככל שהנזילה יותר משמעותית ולא מתוקנת יש סיכוי לעובש, טחב בקירות. זה מאוד לא בריא, ויכול לקחת כמה חודשים עד שהקירות יתייבשו.

אם הייתי השוכרת הייתי מבקשת מבעל הדירה להיפרד בהקדם וללא קנסות יציאה, נניח ברגע שהייתי מוצאת חלופת מגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 17:02
עם כל הרצון הטוב שיש לבעל הדירה אני בספק אם הוא יכול לעשות משהו, הייתי שוקל להיפרד מהדירה