⬅ חזרה לאינדקס

קנייה של S&P500 דרך בנק הפועלים(חשבון הייטקזון) או מיטב/IBI?

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 03:19
היי, מעוניין בערך לשים 100K ובעתיד אולי לשים עוד על המדד הזה(למעשה להשקיע הכל שם מתוך ראייה היסטורית שהוא מספק תשואה טובה)

האם עדיף לי דרך מיטב דש/ IBI?

בבנק הפועלים אני בחשבון הייטקזון אז יש לי עמלות נמוכות יותר אבל אני חושב שהוא רק ל3 שנים או משהו כזה

תודה רבה לעוזרים. (בגדול אני לא מבין בזה ואין לי זמן וכוח להתעסק בכסף ללמוד על זה ולהבין את זה, אני כנראה אצטרך את הכסף רק כשאקנה דירה ואני לא חושב שזה יהיה בשנים הקרובות אבל מי יודע)
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 06:53
כן, כי אז לא צריך לריב עם הבנק כל שנה כדי שיחדש את התנאים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 11:08
אז אתה רוצה להשקיע את כל כספך במשהו שאתה לא מבין או לא יודע איך יתנהג במהלך השנים כי ככה מישהו אמר לך / קראת באינטרנט שזה מה שכולם עושים ?

מה תעשה אם כשתרצה לקנות דירה תראה את הכסף של נחתך ב30%?

העמלות זה הדבר הכי פחות חשוב כרגע, עדיף לך קודם להתחיל ללמוד מה אתה עושה
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 12:44
בעיקרון אתה צודק, גם לי זה הפריע.

אבל הוא הגדיר ש:

1. ההשקעה לא לטווח הקרוב

2. הוא מתכוון להכניס כסף נוסף, כלומר במיצוע על השנים

3. גם ככה אנחנו לא מדברים על מליונים, כלומר הפסד של 30K זה לא אסון

בהינתן כל אלה אני חושב שזו לא טעות איומה לשים הכל על הסנופי.

מה שכן, כנראה בשנים הקרובות נראה הרבה אנשים שהשקיעו בסנופי/נאסדק/ביטקויין ויגלו גם את החסרונות. ככה זה תמיד כשהמדדים בשיא.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 13:16
מישהו באמת יודע?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 13:56
תן את השני סנט שלך על החסרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 14:34
אתה יכול לקום בוקר אחד ולגלות ש- 30% מהתיק שלך נמחק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 19:58
זה אמנם מעט מתיחה של המציאות אבל זה האובייס. חשבתי שהתכוונת למשהו יותר ניואנסי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 20:28
אובייס תלוי למי.

אם תסתובב בקבוצות פייסבוק של השקעות תראה שהם בטוחים שהם הולכים לקבל 10% כל שנה. או 15% אם ישקיעו בנאסדק.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 20:34
למה מתיחה?

וירוס לא קטלני גרר לירידה עצומה בשווי של מרבית המשקיעים בעולם בתקופה קצרה מאוד.

תאר לעצמך שהוירוס היה קטלני והירידה הייתה נמשכת על פני חודשים רבים ואף שנים.

לפותח הדיון:

אני בדעה שלא צריך להבין בכסף כדי להשקיע. במיוחד אם אתה מספיק משכיל כדי להפנים שאתה לא מבין בזה ולא מנסה להביס את השוק אלא משקיע פאסיבית.

אחוז גבוה מאוד לא יודע מה הוא עושה עם הכסף שלו. אחוז גבוה מאוד חושב שהוא יודע מה הוא עושה עם הכסף שלו.

תשקיע. תמשיך להשקיע במרוצת השנים על פי טווח ההשקעה והסיכון שאתה יכול לקחת.

כן רצוי קצת ללמוד על אפיקי השקעה, במיוחד קצרים ובינוניים אם דירה היא מטרה שלך, וכאשר תגיע לסכום נכבד יותר השקעה בשוק ההון תהפוך למסוכנת יותר ויותר עבור המטרה.

אבל הכי חשוב - תלמד להעריך את הסיכונים שאתה מוכן לקחת ואת הזמן שיש לך על מנת לתקן.

אני חושב שהמשקיעה אמרה משהו בסגנון של "תחשוב כמה אתה מוכן להפסיד ולא כמה אתה רוצה להרוויח". אל תתפוס אותי במילה, הרעיון הוא העיקר.

לגבי בנק או בית השקעות - לדעתי בית השקעות. במיוחד אם אתה לא רוצה להתעסק עם התנאים שלך ולנסות לשפר אותם כל שנה.

העברה ברבעון לחשבון בבית ההשקעות, הוראת קבע, שלום על ישראל.

לא ממליץ וכו'. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2024 21:16
אף אחד לא יודע מה יהיה אבל צריך להכיר את חוקי המשחק כדי לדעת איך להגיב (או יותר נכון איך לא להגיב)