⬅ חזרה לאינדקס

מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב

🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 09:06
היי חברים מעוניין להתחיל להחזיק מניות דיבידנד

כרגע יש תיק בבנק עם קרנות סל ארהב ואירופה(בשקלים), וניירות בארץ . בערך 300k.

עמלות בבנק:

0.08 למניות בארץ

עמלות חול

0.09 אחוז

10 דולר מינימום

7.5 דולר עמלת סוכן

עמלות המרה בבנק 0.17%. והמרווח שער בערך 0.35-0.4 שקל לדולר

מגיש דוח שנתי עוסק פטור

מתלבט מה המהלך הנכון לעשות מבחינת התנהלות, עלויות, מיסוי ואולי עוד דברים שלא חשבתי עליהם..

האם לקנות דרך הבנק או לפתוח חשבון באינטראקטיב או לפתוח חשבון בבית השקעות בארץ ולהעביר הכל לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 10:23
מה בנוגע לעמלה שנתית ? יש פטור?

ההמרה נראית מבאסת

אבל נראה שאתה סוחר בעיקר בשקלים אם הבנתי נכון.

מה השיקולים שלך לעבור?

שיקולים נפוצים לעבר לאינטראקטיב הם:

- מינוף זול יחסית

- עמלות מסחר והמרה זולה במסחר בחול

- פיזור סיכונים: חוסר אמון בגופים הישראליים שישמרו על הכסף או שהמדינה לא תיגע הו (שנוי במחלוקת מאוד).

זה רלוונטי אליך אחד מאלה? כי אם לא כלכך אז אני לא רואה סיבה לעבור
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 10:36
שכחת את אחד השיקולים המשמעותיים: מכירה בMaxLoss במקום בFIFO.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 11:30
יש לי פטור מדמי משמרת..

השיקול הוא יכולת לקנות בחול.

ובשביל לקנות בבנק אני צריך לעשות המרה במחיר של הבנק.. עכשיו ומתישהו שהוא שארצה לממש. והאם העמלות קניה מכירה של הבנק על ניירות בחול הם סבירות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 12:30
כיצד אתה מתמודד מול מס הכנסה? אתה משתמש בשירותי רואה חשבון שיודע להסתדר מולם?

הרי מס הכנסה מתנהל לפי FIFO
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 12:33
זה תהליך פשוט למדי לפתוח חשבון באינטראקטיב.

אין סיבה לנייד את התיק הקיים שלך בבנק - רוב הסיכויים שתצטרך לעבור דרך אירוע מס (תיאורטית אפשר בלי, אבל לא קל).

כשתרצה לקנות ניירות זרים תפתח חשבון באינטראקטיב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 13:02
אני אישית לא מתמודד מול מס הכנסה כי אני לא מוכר אבל ברגע שאתה מוכר בLifo ומוציא statment מאינטרקטיב אתה תוכל לראות את תאריך הקניה של היחידה הספציפית שמכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 13:15
אני גם לא מוכר או מתכוון למכור בקרוב. , זכור לי גם דיון ארוך בפורום בנושא מכירה בשכבות.

השאלה היא אם מס הכנסה מכיר בstatment וכל אדם פשוט יכול להגיש את הדו"ח השנתי ללא בעיה, או אם צריך להשתמש בשירות רואה חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 13:15
אז אתה אומר לנהל חשבון גם בבנק וגם באינטראקטיב?

מה מבחינת מיסוי? אפשר להתקזז במגן מס אם יש לי הפסדים באחד מהמקומות?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 13:23
אין במה לא להכיר - אתה מדווח מתי קנית ומתי מכרת וזה תואם את המציאות. בארץ פשוט אין לך אפשרות למכור כך מלכתחילה.

אפשר ללמוד להגיש דו״ח לבד (עזרתי בזה לכמה חברים) אבל אם אתה רוצה לחסוך לעצמך כאב ראש אתה יכול להיעזר ברו״ח או באלפי (שהם הרבה יותר זולים).
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 14:11
רק להדגיש שאלפי לא מדווחים על מכירה בשכבות, רק FIFO
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 14:13
למיטב ידיעתי אין שום בעיה להתקזז במגן מס ממקורות שונים אם אתה מגיש דו"ח שנתי, אבל אשמח אם מישהו יאשר אותי פה.

אני אישית מחזיק חשבון גם בבנק וגם באינטראקטיב
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 14:14
חשבון ישראלי עבור ניירות ישראליים, חשבון בIB עבור ניירות זרים.

כן אפשר להתקזז בהפסדים, רק לזכור את חוקי הקיזוז, קודם הפסד הון זר מול רווח הון זר ודיבידנד זר, ורק אחרי זה מול ישראלי
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 19:55
תודה,

המגן מס עובד לשני הכיוונים ,כן?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:15
הפסד הון

וכן עובד גם בכיוון ההפוך, הפסד הון ישראלי אתה יכול לקזז כנגד דיבידנד ישראלי וזר וכנגד רווח הון ישראלי וזר, אתה בוחר את סדר הקיזוז
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:28
מה הכוונה?

הם מתעלמים מהדו"ח שIB נותנים להם?

ואז לפי מה הם מדווחים? הם ממציאים מספרים בעצמם?

איך הם בכלל יכולים לדעת אם מכרת בשכבות או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:29
רק להדגיש את מה שאמרת - זה אומר שאם יש לך דיבידנד זר בשנה שיש לך הפסד הון בלי רווח הון אחר לקזז מולו, אתה תתיקע עם משהו שנקרא "זיכוי מס זר" שהרבה יותר קשה לניצול מהפסד יום וגם יש לו תאריך פג תוקף.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:35
לא

הם מוכנים לעשות את זה פעם אחת לחשבון כדי ליישר קו, בתוספת תשלום.

אבל עם התחייבות של הלקוח שבשנים הבאות שהוא יגיש דרכם זה יהיה רק במכירות FIFO
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:42
אני מצביע בעד האופציה הזו רק כדי שמישהו אחר יעשה את הדיווחים והקיזוזים במקומך. אבל אפשר ללמוד לדווח בעצמך ואז ללכת על IB - יש כאלה שאין להם בעיה.

בשבילי, עוד חיסרון ב-IB זה שהם זרים ואם תהיה בעיה מולם אז לא בטוח באיזה בית משפט צריך להתנהל ואולי להתמודד עם דין זר... זו עוד סיבה למה עדיף בית השקעות ישראלי. לא אומר מתוך ידיעה, אולי אם קורה משהו אפשר לתבוע את הגוף הישראלי שלהם כמו עם מרכזי פיתוח של חברות הייטק. אבל עדיין מעדיף לא להיכנס לג׳יפה הזו.

אני חושב ככה כבר כמה שנים. בזמנו כמעט פתחתי חשבון ב-IB, אבל בסוף הגעתי למסקנה שאני מעדיף שתהיה כתובת ישראלית לבעל הבית ושיהיה דובר-עברית.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:42
לא הבנתי איך הם בכלל יכולים לדעת (ברמה הטכנית) אם זה FIFO או לא.

אתה מעביר להם דו"ח מכירות מIB עם מחיר קניה רלונטי לכל שכבה.

לא מעניין אותם, ואין להם איך לדעת, איזה עוד ניירות אתה מחזיק ומתי קנית את הניירות האחרים.

כלומר אין להם בכלל שום דרך לדעת אם זה LIFO או FIFO או סתם בחירה רנדומלית שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:44
לדעת הרבה אחרים זה בערך היתרון היחידי (או לפחות העיקרי) שלהם.

אין להם גוף ישראלי.

יש להם חשבון בנק בארץ, אבל אין להם שום נציגות רשמית (או לא רשמית) בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:45
הם לוקחים את המידע מהדוח פעילות הרגיל של IB, בדוח הזה יש קניות ומכירות, ולא שכבות מכירה.

מבקשים מימך את דוחות הפעילות מתחילת החשבון, ומעבדים את מהמידע.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:46
בדיוק.

בדו"ח הזה יש מכירות ואת הקניות המתאימות לכל מכירה.

אין שם מידע על שכבות אחרות, ולכן אין להם שום דרך לדעת מה קורה בשכבות שלא מכרת באותה שנה.

למה זה מעניין אותם?

למה שמישהו יתן להם מידע כזה?

אם אני רוצה להגיש דו"ח על 2023, מה איכפת להם מה עשיתי בחשבון ב1995?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:49
לא נכון, בדוח Activity שאתה מוציא ממערכת הדוחות של IB אין את הקניות המתאימות לכל מכירה, אם אתה רוצה דוח עם שכבות הקניה, אתה צריך דוח שאינו מהסטנדרטים של IB אלה שאתה בוחר מה לשים בו.

אף אחד לא מכריח אותך להגיש דרכם, זה אחד התנאים שלהם לשירות
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 20:53
תנאי מאוד מוזר שמאוד מפתיע אותי.

אבל בסדר, שיהיה להם לבריאות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 21:40
אני משער שהם פועלים כך כדי לקבל אישור לתוכנה כתואמת את דרישות הרשות.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 21:51
לא הבנתי איזה "תוכנית".

במה הם שונים מכל רו"ח אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 21:54
הם לא רואה חשבון, הם תוכנה שעוזרת לך להגיש את הדוח.

התוכנה מקבלת את הקבצים השנתיים שלך, מנתחת מהם את הנתונים ומכינה לך דוח, אתה אחרי זה מגיש את הדוח למס הכנסה
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 21:55
אוקי, הייתי בטוח שהם רו"ח והם מגישים לך את הדוחות.

אם זה בסה"כ תוכנה, והם אפילו לא חתומים על הדוח, אז בכלל לא הבנתי מה איכפת להם מה ואיך אתה מגיש. ותאכלס גם לא הבנתי למה צריך אותך בכלל במקרה כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 22:25
אני מבין ש @גרהם מתכוון שבעתיד הם רוצים להיות מאושרים להגשה על ידי התוכנה ולכן הם מתיישרים על פי הנוהל הקיים בגופים בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 22:33
בנוסף, יש בדו"ח מקום למלא את השם של מי שסייע לך בהגשתו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 22:59
למה הטענה "שהמדינה לא תוכל לנגוע בו" (לחילופין אם המדינה קורסת אז הכסף נשאר שלך) - זה שנוי במחלוקת?

האם מיסים על רווחים מנירות ערך באינטרקטיב ממוסים אחרת מאשר דרך ברוקר ישראלי (האם דרך אטינטרקטיב המס הוא על הרווחים בדולרים כאשר מתעלמים מהאינפלציה בדולר)?
🕒 פורסם בתאריך: 05/02/2024 23:18
אני לא חושב שהפן הטכני (האם היא יכולה לגעת או לא) שנוי במחלוקת, אלא שהתשובה הרבה יותר מורכבת ותלויה בתרחיש הספציפי.

מה ששנוי במחלוקת הוא יותר מה התרחישים הסבירים שמהם רוצים להגן.

לא.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 11:59
אני מניח שזה אכן סוג של פיזור סיכונים - להשתמש בהם ״כבנק שוויצרי״ לפחות מהטעם שאי אפשר פשוט להניח את היד על ההון גם אם ברשויות יודעים כמה מוחזק שם.

אבל זה מביא עמו בעיות אחרות כמו שתיארתי עם זה שאין לך כתובת ישראלית לבעיות ואז אתה עלול למצוא את עצמך מנהל תביעה במדינת דלאוור או איפה שהם לא מאוגדים.

לדעתי, אם אתה לא איזה מולטי־מיליונר סודי או High net worth individual, זה כנראה מוגזם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 12:24
אכן, אחד היתרונות הגדולים זה שלמדינה הרבה יותר קשה לשים יד על הכספים שלך שם (אבל לא בלתי אפשרי).

לדעתי אתה מגזים לחלוטין.

א. הסיכוי שתצטרך לתבוע אותם אפסי.

ב. בהרבה מובנים דוקא יותר נוח לנהל תביעה בארה"ב מאשר בארץ.

הרי גם ככה אתה לא תובע אותם בתביעות קטנות. בכל מקרה צריך עו''ד.

מה זה משנה אם העורך דין מדבר איתם באנגלית או בעברית?
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 16:49
גם הסיכוי שחמאס יפרוץ את הגדר וישחט אותך בקיבוץ בארי היה מאוד נמוך. מרוב שחשבו שזה לא יקרה, שלחו את אוגדת עזה לאיו״ש.

לקח לי זמן לחשוב על תגובה לזה. אני מניח שבשבילי זה כי אני סומך יותר על בתי המשפט בישראל שישמרו על זכויות הרכוש שלי מאשר האמריקאים. זה משהו סובייקטיבי... האם אתה רוצה לסמוך על דין זר, בייחוד כשאתה הזר שמתדיין בבית משפט אמריקאי מול ישות אמריקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 18:17
אתה מגזים לחלוטין. וכמובן גם טועה בגדול.

אבל לא נכנס פה לדיון פוליטי, זה לא המקום.

חחחחחחחח

חחחחחח

חחחחחחחחחחח

חחחחח

על זר רנדומלי? לא.

אמריקאי מול ישראלי? במקרה כזה? ברור שאמריקאי, בלי שום ספק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 18:32
אתה רציני? בארץ יש דבר כזה שנקרא עילת הסבירות, כל עוד היא קיימת אז אף אחד לא מגן על זכויות הרכוש שלך.

אתה יכול לחתום על מיליון חוזים, אבל בסוף הכל תלוי בשאלה היחידה אם השופט יחשוב שהמקרה והחוזה סביר, הוא יכול לבוא ולהגיד, בעיני העסקה הזו לא סבירה, ולהחליט על דעת עצמו מה התוצאה.

בארצות הברית אין דבר כזה, שם אם חתמת על חוזה, אז החוזה תקף.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2024 21:45
כל מה שציינתי היה עובדות לא-פוליטיות. אתה יכול אולי להתווכח שהעובדות לא נכונות להקשר הדיון - זה משהו אחר...

זו נקודה שאני ממחזר מדיונים אחרים כל הזמן, אבל אתה לא יודע כמה אתה חשוף עד שזה נושך אותך ב...

בינתיים למדינת ישראל יש טרק רקורד מאוד טוב בשמירה על זכויות רכוש. יותר מאשר ארה״ב, דרך אגב.

אם אתה איש עסקים רוסי ויש לך כסף בארה״ב, שיהיה המון בהצלחה.

ואני יודע שכל מיני ציניקנים כל פעם עונים לי ״זה לא אותו דבר... רוסיה פלשה לאוקראינה״ אבל הנה רק השבוע היה את כל הסקנדל של חשבונות מתנחלים בבנקים ישראליים. אפילו בנק הדואר (!)

בלי להיכנס לשאלות אם זה בסדר להתנחל כן או לא, זה בעיקר מראה כמה זה בעייתי להסתמך על אימפריות. אם תקרא קצת בתנ״ך, אתה תראה שזה מעולם לא היה טוב ליהודים... (בטווח הארוך)

אי לכך, עצם זה שסנקציות אמריקאיות התחילו להגיע לישראל - גם אם בינתיים זה רק נגד ״מתנחלים אלימים״ מה שזה לא אומר - זה כבר היפוך מגמה מטורף. היום זה מתנחלים, מחר זה כל מי שסיים בה״ד 1 ויש לו תמונה של זה באינסטה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2024 23:17
לא, אלו לא עובדות. אלו הדיעות הפוליטיות שלך.

הייתי מפרט מה בדיוק לא נכון במה שרשמת, אבל זה סתם יגרור אותנו לדיון פוליטי שאני לא רוצה.

זה כמובן גם נכון.

איך זה קשור לנושא?

לא אמרתי שאתה לא חשוף, אמרתי שהמצב בארץ חמור בהרבה.

לא חסרים סיפורים (גם פה בפורום) על אנשים שסתם בוקר אחד "הרשויות" החליטו לעקל להם את החשבון. אח"כ לך תריב איתם.

בולשיט.

מעבר לזה שלאור השינויים האחרונים בארץ, לא חושב שהטרק רקורד הישראלי רלוונטי.

כן, כי בתור איש עסקים רוסי שמחזיק ניירות אמריקאים/אירופאים בברוקר רוסי המצב שלך יותר טוב?

my point exactly.

להחזיק את הכסף בארץ לא עוזר לך.

יש לך טיעון יותר רציני מ "כתוב בתנ"ך שזה לא טוב"?

והנה עוד סיבה מצויינת להחזיק את הכסף מחוץ לישראל!
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2024 12:38
אם אתה לא מוכן להקשיב להיסטוריה - שמתועדת בטקסטים של עמים אחרים כמו גם בתנ״ך עצמו - אין לי איך לעזור לך.

זה לא עוזר לך, אבל לפחות בארץ בגלל שאתה אזרח ישראלי יש סיכוי שפוליטיקאי ינסה להגן על הזכויות שלך גם אם זה כדי לצבור קרדיט על המצב. כמו שבצלאל סמוטריץ׳ התרעם על הדבר הזה - ולדעתי ממש בצדק. ואני לא הצבעתי לו בכלל, אני פשוט חושב שהוא צודק שלא יתכן שבנק ישראלי בתחומי מדינת ישראל יקפיא חשבון של אזרח ישראלי כי לאיזה זרים מעבר לאוקיינוס לא מתאים משהו שהוא עושה שאפילו לא משפיע עליהם.

אם זה קורה ״בבית״, אז לפחות למישהו קצת אכפת. או שהוא מעמיד פנים שאכפת לו. אבל אם אתה אזרח ישראלי (לא אמריקאי), בכלל לא מעניין אותם שאתה לא יכול להתנהל בנקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2024 21:27
חחחח

שמע, אתה חזק בבדיחות.

כל קשר בין ספר האגדות הזה לבין היסטוריה הוא מקרי בהחלט.

אתה מתכוון ינסה לדרוך עליך ולהרוס לך רק בשביל הון פוליטי, במקום לשתוק ולסדר את זה בצורה דיפלומטית.

מצד שני אם הכסף מראש בחו"ל לא צריך שום טובה מאף פוליטיקאי מתלהב ישראלי.

הכסף שלך בחו"ל הרבה הרבה יותר בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2024 21:36
ואם היה היסטוריה מדויקת, מה בין היסטוריה של לפני 2000 שנה, לשאלה אם להחזיק את הכסף בבנק ישראלי או ב-IB?
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2024 00:20
נראה לי שחוק עילת הסבירות דווקא כן מגינה על רכושך. למשל אם מכרת דירה ב - 1.8 מיליון ש"ח ובטעות לא רשמת 0 אחד, אז לפי החוזה תצטרך תקבל רק 180 אלף ש"ח. חוק עילת הסבירות יאפשר לבטל או לתקן חוזה כזה.