⬅ חזרה לאינדקס

עצמאי פטור - קרן ההשתלמות מלאה, מה האפיק הבא לחיסכון?

🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 13:45
שלום לכולם ולכולן,

אני עצמאי פטור. בעקבות רווחים יוצאי דופן מילאתי כבר החודש את קרן ההשתלמות להשנה(הראל s&p 0.6). פתחתי אותה השנה. מה האפיק הבא להשקעה?

מעבר לקרן ההשתלמות, יש לי קופת גמל עתיקה סגורה , קופת גמל s&p שפתחתי השנה ועו''ש. אין לי פנסיה כרגע.

אני רוצה להשתדל לחסוך עוד 500/1000₪ בחודש, בפני עצמם או כשאיפה להיעזר בהם למלא את קרן ההשתלמות שנה הבאה.

אני רוצה להמשיך להשקיע ב s&p אך לא יודע באיזה אפיק. פתחתי גם גמל s&p השנה אבל עכשיו אני חושש שהיה עדיף לי מסלול פנסיה או מסלול אחר בגלל הטבות מס וכו'. אין לי אפשרות להשקיע גם וגם. מבחינתי קרן ההשתלמות היא הפנסיה דה פקטו, השאלה אם יש כדאיות לפנסיה כמסלול.

אשמח לשמוע על המלצות, הנק' המרכזית של קרן ההשתלמות הייתה הפטור ממס כמובן, האם שווה להחליף את קופת הגמל במשהו אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 13:59
חסרים כאן פרטים, כמו גילך ומטרות החסכון (בפרט: בעוד כמה שנים אתה מתכונן לפדות אותו, אם בכלל).

אבל יש כאן דגל אדום: פנסיה זה חשוב. מאוד. לא חייבים דרך מנגנון הפנסיה ה"רשמי" (למרות שהוא מאוד משתלם, בהנחה שהתנאים ישארו עד שתצא לפנסיה). אבל לחיות בכבוד לאחר היציאה משוק העבודה זה משהו שצריך לדאוג לו מתחילת הקריירה, לא בסופה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 14:18
צודק:

גיל 33. החסכון מיועד לגיל הפנסיה. טווח ארוך מאוד. זה הדבר הראשון שאני רוצה להגיע אליו. סכום פרישה לעוד 30 שנה.

קרן ההשתלמות כאמור היא הפנסיה בפועל מבחינתי, ואני שוקל מה האפיק הכי משתלם בנוסף אליה כרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2024 14:34
אם הייעוד של הכסף הוא פנסיה, נשמע שצריך להפקיד לפנסיה.. קרן פנסיה או קופת גמל (תקרא על ההבדלים בינהם)

יש בזה unknowns כמו מה יהיה גיל הפרישה, או אם התנאים ישארו כמו שהם, אז אני מניח שיש כאלה שיחלקו על כך. אני אישית הייתי מפקיד לשם.