⬅ חזרה לאינדקס

לזוג שמתחיל את החיים שלו - מה ההמלצות שלכם?

🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 10:23
היי,

אני קוראת פה הרבה על מעקב הוצאות והכנסות

ומינימליזם וצרכנות וכו'

אני תוהה איך הכי נכון להתחיל את החיים מבחינה כלכלית

הולך להצטרף ילד ראשון, קלאסיקה של הכנסות והוצאות באותו הרף ולפעמים לרעת ההכנסות

לא חיים ברמה מאוד גבוהה אבל שואפים להחזיק רכב

חוץ ממעקב הוצאות שאנחנו מנהלים (למרות שאני לא יודעת כמה זה אפקטיבי עכשיו כי אנחנו עוד לא הגענו לשגרת כספים משפחתית)

וחוץ מדירה שקנינו וההשכרה כמעט מכסה את המשכנתא

מה אתם ממליצים לי?

מציינת שההבנה שלי בשוק ההון היא אפסית

ושאני פנויה בשביל להשקיע זמן (וגם קצת כסף) במה שצריך
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 12:39
יהיה נחמד לקבל יותר פרטים מה זה אומר רמת חיים גבוהה.

או שאתה לא מרוויחים מספיק, או שאתם מוציאים הרבה. אפשר לנסות להשתפר באחד מהם לפחות.

זה הדבר הכי חזק לדעתי בשינויים בחיים.

את יודעת כמה אתם מוציאים עכשיו, וכשהמצב ישתנה אתם תראו על מה אתם מוציאים עוד. את תוכלי להסתכל על ההוצאות, ובצורה מודעת להבין לאן הכסף הולך ואולי על מה אפשר להתפשר (או במקרה הפחות טוב, על מה חייבים לוותר כדי להתקדם קדימה בצורה הגיונית).

אפשר לשקול בדיקה של מחזור של המשכנתא לזמן ארוך יותר כדי שהתשלום החודשי יהיה קטן יותר. לא בטוח שזה אפשרי ולא בטוח שזה כלכלי. אם זה חונק אתכם זה יכול להיות נוח.

איזה כסף? צריכים יבשים פרטים כלשהם על ההכנסות, הוצאות והכסף שכן יש לכם כדי לתת המלצות :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/02/2024 12:54
להשיג כמה שיותר מהציוד לילד יד שניה. בגדים, מיטת תינוק, שידת החתלה וכו' ולהתמקד בהגדלת הכנסות
🕒 פורסם בתאריך: 08/02/2024 10:35
בשנה הראשונה שלנו כזוג שחי ביחד עשינו אקסל של הוצאות משותפות כלומר שכ"ד, חשבונות, קניות, בילויים וכד. עקבנו במשך חצי שנה והגענו לסכום הוצאות חודשי ממוצע אליו הוספנו אחוז מסויים לבלת"ם. מאז אנחנו מתנהלים לפי אותו חישוב, וכמובן שמעדכנים כתלות בשינויים בחיים.

כאשר נולד ילד צריך לעדכן את החישוב הזה. יש כל מיני מספרים שמסתובבים ברשת על "כמה עולה ילד בשנה" וזה מאוד משתנה כתלות בכמה מהציוד קניתם חדש, האם קניתם גם רכב חדש והאם יש מטפלת/פעוטון וכו. תסתכלו על זה בהפרדה להוצאות גדולות חד פעמיות שיהיו לכם כגון רכישת עגלה וציוד נוסף, והוצאות שוטפות כגון טיטולים, מזון ועזרה לתינוק. בשני הסעיפים ניתן לחסוך או להפריז, ופה זה כבר לשיקולכם. האם יעבירו לכם בגדים יד שניה בחינם או שתקנו הכל בחנות בייבי יקרה בקניון TLV? עד כמה ההורים שלכם יכולים לעזור בטיפול או שתצטרכו לשלם לעזרה חיצונית? ערכו את החישובים הללו ותמצאו את הנוסחה שמתאימה לסגנון החיים שלכם ולתקציב