⬅ חזרה לאינדקס

גמל להשקעה VS מסחר עצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 13:59
שלום חברים, בהמשך לדיון הנצחי (למרות שנראה שבפורום הזה אין באמת דיון :) ) על קופגלה לעומת מסחר עצמאי (שתיהן במחקי מדד).

1. מה מונע מהקרן האירית להעלות את דמי הניהול עוד כ-5 שנים (כמו שקרה עם הקרן הכספית בארץ)? הרי אם זה יקרה אאלץ למכור (אירוע מס) ולקנות קרן אחרת (תשלום נוסף).

2. ראיתי לא מעט קרנות עם דמי ניהול של 0.3%-0.5% (כמו MXFS S600 MXWO). הקופלגה מוצעת ב0.39%. הפער של מיסוי הדיבידנדים + 0.18% אחוז דמי תפעול + חלק מזומן בקופגלה שלא מושקע=באיזור 0.3%, לא?

כולם ממליצים על מסחר עצמאי, ואני בהחלט מרגיש שיש לי את הכלים לכך. אבל איפשהו מרגיש לא בטוח לקבל החלטה על קרן שאיתה "אתחתן" למשך 30 שנה, כאשר הקופגלה מאפשרת לי יותר גמישות ושינוי מסלולים/הרכב השקעות. מרגיש איתה יותר בטוח :roll:
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 14:19
יש פה אמונה שלא ברור כמה היא מבוססת, שחברות ענק כמו אינבסקו ובלאקרוק לא יעזו להעלות דמי ניהול כי הם יאבדו את המוניטין שלהן ברגע ויפסידו הרבה יותר.

אני בדומה לרוב חברי הפורום מאמין שהשקעה עצמית היא זולה בהרבה לטווח ארוך, עם חישובים דומים לאלה שאתה ביצעת.

היתרון המשמעותי היחיד באמת בעיניי זה שינוי המסלולים בקופגלה בלי אירוע מס. מצד שני, זה מגדיל את הסיכון שתעשה שטויות מתישהו עוד כמה שנים ותנסה לתזמן את השוק
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 14:32
הנושא הזה נידון מיליון פעם כנראה שלא חיפשת מספיק. בסוף אתה קונה את אותו מוצר ביותר כסף דרך צד שלישי שנוגס לך ברווחים, ומעבר מסלולים בקלות מעודד ניסיונות לתזמן את השוק.

תיצור לך כרית ביטחון מספיק גדולה שתגיש איתה בנוח לספוג את הירידות כשיגיעו והכל יהיה בסדר
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 15:32
לדעתי קופגל"ה היא מוצר מצוין בכל הנוגע לפשטות ולהסרת חסמים פסיכולוגיים.

יש אנשים שפתיחת תיק למסחר עצמאי זה דבר מסובך עבורם, או שלא יסכימו לזה (מה פתאום להמר בבורסה??). קופגל"ה נותנת להם דרך פשוטה להשקיע, אפשר בסכום חופשי קבוע, בלי שום התעסקות.

לכן למרות ש

לפעמים הנוחות שהצד השלישי מספק שווה את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 17:17
אני מסכים אם ההתלבטות היא להשקיע דרך קופל״ה או לא להשקיע בכלל אז כמובן שזה עדיף, אבל בנאדם שכבר קרא, למד, שותף פה בפורום ומעיד על עצמו שיכול לעשות את זה לדעתי זה ממש חבל
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 17:31
זו הייתה טענה נכונה אם הסכום היה קבוע, אבל לשלם סכום הולך ועולה כל שנה מבלי לקבל עוד שירות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 17:38
נכון.

מצד שני. מי שלא יתנסה בהשקעה של תיק בגובה של 4 משכורות חודשיות, יתקשה לעשות את זה עם תיק גדול הרבה יותר, ואז הקופגל'ה באמת תהיה יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 18:29
נכון. אבל הערך של מה שהצד השלישי מספק יורד ככל שאתה יודע לעשות דברים לבד. למי שמסובך מדי לקרוא איך מתעסקים באופן בסיסי עם ניירות ערך (ואני בטוח שחלק מאד גדול מהאוכלוסיה הוא כזה) אז באמת עדיף להם ללכת לקופת גמל.

כמו תמיד אני לא מייעץ ולא ממליץ שום דבר
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2024 21:27
זה לא רק זה.

הערך לעומת העלות יורדת בכל שנה גם אם לא למדת דבר.

הם ממשיכים לתמוך לך בהוראת קבע על אותו סכום, אבל גובים לפי הצבירה. כלומר גובים לך שוב ושוב על אותו שירות שנתנו לך לפני שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2024 23:05
הרצון שלה שלא תעבור לקרן אחרת.

זה היתרון הכמעט יחיד. שינוי מסלול בלי ארוע מס. אבל שינוי מסלול זה תזמון שוק והגישה הרווחת היא לא לשחק בין מסלולים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 20:43
אני יחסית ממש חדש בתחום, איפה אפשר לקרוא על זה? את הבסיס של קניה ומכירה וכו' אני מכיר, אני בעיקר פחות מכיר את העניין של איך למצוא במה להשקיע..לדוגמא אני רוצה בs&p, יש של בלאקרוק, מה עוד יש..
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 20:49
גוגל: המשקיעה מייק
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 20:56
פה בפורום אפשר לחפש ולצלול לשרשורים ולשלב גם קריאה של הבלוג עצמו של המשקיעה, לדעתי גם לא מאוד מסודר אבל הכותרות ברורות מספיק בשביל לדעת מה הולכים לקרוא אז קל לדלג למרות שזה לא לפי הסדר
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 21:23
לרוב האנשים. בוודאי בני 30+
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 21:24
הסבר?
🕒 פורסם בתאריך: 22/02/2024 22:21
הקושי בהשקעה לטווח ארוך הוא פסיכולוגי. לדעתי, למי שהתרגל לראות אדום בסכומים קטנים יש יותר סיכוי לא למכור בבהלה כשיפסיד ביום אחד כמה משכורות.