⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 17:00
בקצרה קראתי את כל הבלוג לפני שנים וקראתי אותו שוב אני בן 25 יש לי סכום נזיל להשקעה של 250k

השאר מושקע באפיקים אחרים

גם אם יחתך השוק ב 50 אחוז אני לא אמכור אני פשוט אשכח שהכסף הזה קיים ואני לא רוצה להכנס בכלל לתיק אני מוחק תאפליקציה מהפלאפון ופשוט כל חודש חודשיים מפקיד סכום קבוע למדד

השאלה שלי איפה לפתוח את התיק מבחינת היבטים הבאים

אני משקיע רק בקרן האירית של בלאקרוק 1195250 אם כתבתי נכון הצוברת דיבידנים

ואני מתלבט איפה לפתוח את התיק השקעות

שיהיה לו מערכת מסחר הכי נוחה שאוכל להבין הכל

שיהיה שירות לקוחות איכותי ולא שישים עלי קצוץ שאצטרך בקשה

שאם יקרוס או משהו שלא יהיה סיכון לכספים שלי.

מבחינה ביטחותית שיהיה הכי מאובטח ואם יפרצו לי לחשבון איכשהו יש איזה ביטוח על זה ?

מתלבט בין ibi אקסלנס ומיטב כולם הציעו לי הצעות דומות ממש אז זה לא קריטי חוץ מibi שמחלקים 250 או 200 במקום 150 בעת הפתיחה של החשבון
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 19:44
לדעתי מערכת המסחר אותה מערכת אצל כולם.

לא עשיתי מחקר אבל גם בפרמטרים האחרים לדעתי די אותו דבר. למשל אין 2FA לאף ברוקר ישראלי.

בקיצור welcome to Israel.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2024 20:13
זה היה נכון עד לא מזמן לכולם היה ספארק

לאחרונה התחילו חלק מבתי ההשקעות להשתמש באפליקציות שלהם, אני לא יודע כמה הן מוצלחות אבל יותר מודרניות
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 15:10
דומים מאוד. לך על זה שנותן לך מתנת הצטרפות טובה יותר ודמי ניהול ועמלת קניה ומכירה נמוכים יותר.

שים לב שבibi יש הטבת חבר מביא חבר. אם מכיר מישהו שיש לו חשבון שם אז "שהוא יביא אותך" ותחלקו את המענק.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 15:34
כולם דרעק מבחינת בטיחות (אין גוף שיש לו התחברות דו-שלבית).

בהתחשב בכך שאתה מתכוון לקנות רק מנייה הנקובה בדולר ולא בש"ח, הייתי בודק עם כל אחד מהגופים איזה עלות המרה הם מוכנים להציע לך עבור תיק של 250 אלף ש"ח.

אם אתה מתכוון להמשיך להפקיד בעתיד (או לא להמיר את כל הסכום בפעם אחת), חשוב לברר מה עלות המינימום להמרה. למשל מינימום של $10 להמרה + איזה מרווח המרה.

ובכללי לבדוק מה מרווח ההמרה שמציעים לך עבור המרה של 250 אלף שקלים.

מבחינת עלות קנייה ומכירה כולם סבבה. גם אם קצת התעקשות אפשר להוריד את העמלות קצת יותר. למשל במיטב הורדתי ל7.5$ ק/מ (חמש דולר דרך מערכת TWS אם אני זוכר נכון). נדמה לי שגם אקסלנס מציעים פלטפורמה זהה או דומה ועלויות זהות. לא יודע לגבי IBI.

בכל אופן הבדלי עמלות ק/מ זניחות. ההבדלים יהיו מאוד קטנים. תברר לגבי מרווח המרה, עמלת המרה, מינימום המרה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2024 15:34
הדבר הכי חשוב: עמלת העברת תיק