⬅ חזרה לאינדקס

מי ישלם היטל השבחה במקרה שלי?

🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2024 20:41
אני עומד לפני רכישת דירת חצר שבתוכנית תב"ע ניתן לבנות במקום עוד דירה נוספת מעליה (שינוי התב"ע נעשה לפני 5 שנים). ההיתר נמצא בעירייה, ואני מאמין שקבלת ההיתר תהיה כבר לאחר רכישת הדירה מצידי. (הזמן של ההיתר כמה חודשים לפחות, והחוזה ייסגר כבר בתקופה הקרובה).

ממה שידוע לי בעל הדירה הנוכחי (המוכר שלי) קנה את הנכס לפני כשנתיים. והוא גוזר קופון גדול של השבחה במחיר הנכס, הוא קנה ב1.6. ומוכר כעת את הנכס ב1.9.

שאלתי היא - מי אמור לשלם את ההיטל השבחה, האם המוכר? או אני? או בכלל אף אחד מאיתנו, כי תשלום ההיטל היה צריך להיות כבר בגלגול הראשון של המכירה (כלומר המוכר שמכר לבעל הנכס הנוכחי).

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2024 20:46
אם שינוי התב"ע בוצע לפני 5 שנים, והנכס הועבר בטאבו, אז ההיטל כבר שולם מזמן.

בכל מקרה, כשקונים דירה אתה צריך לקבל אישור מהעיריה שאין היטל שלא שולם.

זה חלק מההליך של העברת הרישום בטאבו.

יש לך עורך דין שמטפל ברכישה מול עורך הדין של המוכר, זה חלק מהתפקיד שלו לבדוק את זה
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2024 20:48
הדגשתי שלוש מילים בהודעה שלך שלא הבנתי.

אשמח אם תוכל להסביר לי.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2024 20:51
טאבו זה ספר המקרקעין במדינה.

כל נכסי המקרקעין במדינה אמורים להיות רשומים בטאבו ושם רשום של מי הם, אומנם יש חריגים כמו גושים שעדיין לא הוסדרו או נכסים שרשומים על חברות משכנות.

אבל בסופו של כל תהליך מכירת נכס, יהיה את הרישום שלו בטאבו על שם הבעלים החדש (ושוב חריגים כמו חברה משכנת).

הרישום לא יכול להתבצע אם אין אישור שהנכס נקי מחובות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2024 21:00
היטל השבחה נדרש לאחר תוספת זכויות בתב"ע, והטריגר לתשלום הוא במכירת הנכס בעל הזכויות או בהוצאת היתר בניה, המוקדם מביניהם.

מכיוון שהתב"ע כבר אושרה לפני כמה שנים, ונעשתה מאז מכירה של הנכס, אז ההשבחה כבר שולמה.

אין קשר בין מחיר הקניה ומחיר המכירה להיטל השבחה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/03/2024 22:35
כבר ענו לך, אז רק לחדד התנהלות - אתה משלם את המחיר שסוכם ומקבל דירה נקיה מחובות.

בשום אופן אתה לא מעלה את האפשרות שיש חוב על הנכס שאתה צריך לשלם.