⬅ חזרה לאינדקס

איך כדאי לבנות את עזה מחדש ?

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 06:32
אחד הדברים שראינו במלחמה הוא שבניה מבטון היא בנייה אידיאלית עבור ארגוני טרור, מהרבה סיבות: קושי בלחימה בשטח בנוי,קשה להשמיד אותם ,גם אחרי שמפציצים אותם עדיין מהווים מחסה טוב לכוחות האויב, מלט/בטון יכולים לשמש גם לבניית מנהרות.

יש סבירות גבוהה שהולכים לבנות את עזה מחדש.

האם יש אפשרות לבנות אותה מחדש בצורה שתקשה מאוד על טרוריסטים לפעול משטחה?

איך תראה בנייה כזאת מהבחינה הטכנית ?

האם יש התכנות פוליטית למהלך כזה ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 20:28
וואו, רעיון מקורי!

אתה רומז לבתי עץ?

אם כן - אז יתרון נוסף למה שכתבת הוא שבנייה כזו היא גם מהירה וזולה יותר, וכך שיקום הרצועה יכול לקרות מהר יותר.

מצד שני:

1. לא בטוח שצפיפות האוכלוסין שם מאפשרת פתרון כזה

(להבנתי בתי עץ מתאימים יותר לבתים נמוכים יחסית, לא למגדלים גבוהים)

2. אני יודע שבתי העץ בארה"ב מוגנים יחסית מפני שריפות,

אבל אין לי מושג אם זה תופס גם נגד טילים וכדומה (מניח שלא).

אם ההנחה למעלה נכונה, אז לא בטוח שכדאי לישראל שעזה תהיה בנויה מבתים שיכולים להישרף בקלות רבה יותר מבטון.

די בטוח שנרצה בהמשך סיכולים ממוקדים של מחבלים וכדומה,

ואם זה יצית שריפה בכל עזה - לא נוכל לפעול בלי מספר עצום של אבידות בצד שלהם (שיגרום גם גינויים מכל העולם).
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 05:05
תודה רבה!

אני לא יודע כ"כ מה סוג הבנייה.

צודק לגבי זה שהם לא צריכים להישרף בקלות..בעייתי.

ונכון זה יהיה טוב כי זה יאיץ את הבניה.

וכל הנושא של חיסולים ממוקדים מקשה על פתרון.

אולי משהו בסגנון קירות גבס חיצונים יהיה טוב ? רק השלד המינימלי מבטון וכל מה שרק אפשר בבניה קלה ?

השאלה הקשה האם זה ישים פוליטית. כי למרות שזה ייקטין את הנפגעים גם אצלם , זה לא נראה כ"כ טוב ציבורית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 08:56
למה? זה נראה נהדר.

יש הרבה שיטות בניה, ובאירופה השיטות שונות מאשר אצלינו. יש שם יותר בניה שבה מביאים לוחות מוכנים ומרכיבים במקום, והבניה עצמה מהירה יותר- יתרון משמעותי.

הבעיה היא, כרגיל, בממשלה בישראל, שלא תיתכנן ובטח שלא תקדם ותוציא לפועל בניה מחדש לערבים בעזה, ותשאיר את היוזמה לבעלי אינטרסים הפוכים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 11:34
צודק. בנייה עם לוחות מוכנים יכולה מאוד להתאים כאן, נושא המהירות ימכור את זה לעולם.

לגבי הממשלה ? בעייה. באמת קשה לראות אותה פועלת למשהו כזה, בגלל שהוא גם מביא תועלת לפלסטינאים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 22:10
אולי רעיון אחר במקום לבנות אותה מחדש

כמה אמור לעלות לבנות תעלה מסביב לכל הרצועה ככה שהיא תוקף במים ואז לחפור אותה ממתחת ולנתק אותה מאסיה\אפריקה לתת קצת פוש והוף הם אי בלב ים

כמה עלות של דבר כזה? 100 מליארד? 500 מליארד? 2 בליון? גם 2 בליון שווים אם פרוייקט כזה יצליח הכי גרוע חפירה כזאת מתחת לכל עזה בעומק של 30,40,50 מטר יקשה מאוד על בניית תת קרקע בעתיד

אני לא מבין בזה אבל אם הגוש אדמה הזה ינותק מאסיה למה שהים לא יגרור אותם לאן שזה לא יהיה
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2024 10:02
הם לא בונים מיציקת בטון אלא מבלטות + חגורות בטון

זה הופך את הבניינים לזולים וקלים לבנייה.

המינוסים הם חוסר עמידות בפניי רעידות אדמה וחומר נפץ