⬅ חזרה לאינדקס

מתימטיקה, פיסיקה או מדמ"ח

🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 14:52
הבת שלי רוצה ללמוד באוניברסיטה ומאוד מתלבטת מה עדיף. היא טובה מאוד בבגרויות 5 יחידות במתמטיקה, פיסיקה ומחשבים והכל נראה לה מעניין אבל בסוף צריך לבחור למה להירשם. העסק מסתבך עוד יותר כי גם יש את ההחלטה באיזו אוניברסיטה לבחור וגם יש מסלולים משולבים דו חוגי והשאלה היא איך באמת מחליטים על מה ללכת.

אם יש בפורום אנשים שעמדו בפני אותה התלבטות אשמח לשמוע את דעתכם
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 15:08
ברור שמדעי המחשב יפתח הכי הרבה דלתות, במובנים של קריירה.

התואר כולל גם לא מעט מתמטיקה אם היא תחליט שדווקא זה מה שמושך אותה.

פיסיקה נשמע לי די נישתי אבל אולי מישהו אחר יוכל להרחיב.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 15:31
יש הרבה התכתבויות בפורום בזמן האחרון לגבי החלטות כמו מה ללמוד. זאת החלטה גדולה...

במה היא תרצה לעסוק? זה צריך להיות השלב הראשון, עד כמה שמאתגר לענות על זה בשלב הזה של חייה..
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2024 16:25
לדעתי האישית ומהיכרות עם סטודנטים, כדי להצליח במתמטיקה או פיסיקה צריך לאהוב, לא מספיק להתעניין. (ג.נ למדתי פיסיקה)

אם השאלה הראשונה שמנחה אותה זה במה לעבוד אז מדמח כנראה יותר מתאים.

אפשר גם להתחיל תואר כפול מדמח פיסיקה, זה לא מוסיף הרבה בשנה הראשונה, ובגלל שעיקר השנה הראשונה זה מתמטיקה אז היא תחשף גם לזה ותוכל להחליט מה מתאים לה.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 11:36
מתמטיקה של התיכון דומה יותר לפיסיקה באוניברסיטה מאשר למתמטיקה של האוניברסיטה. מחקר במתמטיקה באוניברסיטה זה מקצוע די בודד, בהשוואה לפיסיקה ומדעי המחשב שם יש יותר שיתופי פעולה.

בכל המקצועות הנ״ל תארים מתקדמים מאפשרים עבודה יותר מעניינת.

במדעי המחשב בשוק של היום תואר ראשון בהצטינות מספיק בשביל למצא עבודה. בפיזיקה צריך השלמות בתיכנות, ולכן משכורת התחלתית לרוב יותר נמוכה. מצד שני תואר שני בפיזיקה פותח תכומים כמו מיחשוב קוונטי, מערכות אופטיות, הנדסת מערכות - שזה קישור בין המערכות השונות במוצר, ואלגוריתמים.

מסלולים משולבים מאד מקובלים. אם היא הולכת על פיזיקה ולא מתכוונת להמשיך לתארים מתקדמים כדאי מאד לשלב מחשבים. גם השילוב פיזיקה מתמתיקה מאד נפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 13:55
בתור פיסיקאי (תואר 3) עם שנים רבות של ניסיון בתחומים שונים, אני יכול להגיד לך שמקצוע זה הינו לדעתי מתאים ביותר לעידן המודרני שבו הידע עצמו שנרכש כמעט חסר חשיבות ומה שחשוב הוא היכולת העצמית לחשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 14:08
אבל זו טענה נכונה גם למסלול של מתמטיקה או מדעי המחשב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2024 16:17
אם הייתי צריך היום לשכור מהנדס אלגוריתמים והיו באים 3 מועמדים מתמטיקאי, מהנדס תוכנה ופיסיקאי עם פחות או יותר אותם כישורים הייתי כנראה בוחר בפיסיקאי (בעבר יצא לי לעשות בחירות כאלו). זה כמובן סובייקטיבי.