⬅ חזרה לאינדקס

שאלות על קרנות אמריקאיות ומס ירושה עבור אזרח ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 16:47
מחזיק תיק השקעות שכולו מורכב מקרנות אמריקאיות ב-IBKR.

לצערי כנראה שלא הבנתי נכון את העניין של מס ירושה אמריקאי, חשבתי שאם אני ישראלי ולא אמריקאי אני לא צריך לשלם את המס הזה אז לא התעמקתי יותר מידי בנושא.

עכשיו יש בתיק סכום גבוה.

אשמח לכמה שאלות בנושא:

אם אני מבין נכון במידה וחלילה אני או אשתי נפטרים עלי לשלם מס ירושה על התיק, האם זה רק על הרווחים או על כל השווי של התיק?

איך זה נאכף?

האם יש אפשרות להעביר את המניות בצורה כזו או אחרת לקרן אירית?

האם אפשר להימנע מתשלום מס ירושה?

בנוסף החשבון הוא רק על שמי, למרות שרוב הכסף הוא כסף משותף שלי ושל אשתי, האם יש לזה משמעות של מס? הכסף נכנס מחשבון משותף של שנינו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 17:00
על כל השווי

לא נאכף.. בנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 17:03
מה הכוונה לא נאכף?

זה בגלל שזה החלטה לא לאכוף על אזרחים זרים?

האם המס הזה רק על קרנות או בתכלס על כל מניה אמריקאית? אם כך כל אדם שקנה מניה אמריקאית כלשהי בעצם חשוף לזה לא?

זה בכלל מס שקיים על אמריקאים?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 17:05
אני לא מומחה מס

להבנתי המס הוא על כל משקיע זר וכל כל מניה או מדד

לדעתי הסכום שבו מתחילים לקחת מס הוא באיזה 65 אלף דולר וזה על על הסכום כולל הקרן

בפועל אף אחד לא גובה את המס הזה אבל יתכן שבעתיד יחליטו שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 19:11
הכוונה היא שהוא אישית לא מכיר (וכנראה שגם אחרים לא ממש מכירים) דוגמאות של מוסדות ישראליים שאוכפים את הכלל הזה בשם רשויות המס בארה"ב מבלי שתהיה דרישה פרואקטיבית שמתקבלת מהן.

לנכסים שיושבים בארה"ב עצמה (למשל בבית השקעות אמריקאי, או נדל"ן בארה"ב, וכו') - המצב כנראה אחר
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 19:12
כלומר מי שקנה מניה אמריקאית בברוקר ישראלי מוגן יותר ממי שקנה מניה אמריקאית בibkr?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 19:13
אף אחד לא מוגן באמת כי החוק שלהם חל בכל העולם (על כל מוסד שרוצה להיות מסוגל לעבוד איתם).

הטענה היא (שאין לי מושג עד כמה היא מבוססת) שמוסדות ישראליים לא אוכפים מיוזמתם אלא אם פונים אליהם בנושא,

בעוד שמוסדות כמו IBKR או שוואב או אחרים - אולי כן יאכפו (לא העמדתי את זה למבחן. קצת כמו "העולם הבא", מעדיף שלא להעמיד כרגע במבחן).