⬅ חזרה לאינדקס

תושבי חוץ, פנסיה, IRA ופטור ממס

🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 23:28
שלום ותודה מראש לעונים, לא הצלחתי לגמרי למצוא תשובה גם לאחר חיפוש שרשורים קודמים בנושא. אני תושבת חוץ ולא מתכננת לחזור לישראל. יש לי קרן פנסיה וביטוח מנהלים שאינם פעילים מ-2015 ואני מתלבטת בין שתי אפשרויות:

1. לנייד ל-IRA בארץ, לשים הכל בסנופי או עולמי ולהשאיר לפרישה

2. למשוך את הכספים, לשלם את ה-35% ולהכניס לתיק ההשקעות הזר שלי

השאלה היא האם גם לתושבי חוץ ניתן במעמד קבלת הפנסיה הפטור ממס הכנסה מהקצבה עד גובה התקרה או שזו הטבה לתושבי ישראל בלבד? אם למדינה שאני חיה בה יש אמנת מס וביטוח לאומי עם ישראל, האם כן יהיה לי פטור עד התקרה? האם זה בכלל רלוונטי או שאני משלמת מס הכנסה במדינה שבה תושבות המס שלי?

אם אני עוברת ל-IRA ורוצה למשוך את כל הסכום בגיל הפרישה ולא כקצבה, מה האפשרויות העומדות בפניי וכמה מס יהיה עליי לשלם?

האם לא עדיף פשוט למשוך את הכספים, לספוג את אירוע המס עכשיו ולהזרים את כל הסכום לתיק המסחר העצמאי שלי ולקנות קרנות סל עם דמי ניהול נמוכים משמעותית גם מהאופציה הזולה ביותר ב-IRA?
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 23:55
בדקת שזה בכלל אפשרי טכנית? גם הניוד וגם פתיחת IRA.

אני מניח שזה תלוי מה כתוב באמנה, לא אופתע אם במקרים מסויימים יש מיסוי כפול גם בארץ וגם במדינת התושבות.

זה מה שאני מתכנן לעשות, אבל יותר מתוך אמונה שישראל לא תשרוד בכיוון שהולכים אליו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2024 15:46
אפשרי, דיברתי עם אג'נדה והם נותנים שירות מלא לניוד אל גלובלנט

אבדוק עם הרואה חשבון שלי

אני גם במחשבות האלה, לצערי, אבל בהחלט כואב לזרוק לפח 35%
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2024 15:49
זה 35% או מס שולי - במקרה שלי 50%. ועדיין עדיף לזרוק לפח חצי מאשר לאבד את הכל.

לדעתי רצוי מישהו שמבין במיסוי בינלאומי. היה לי ניסיון טוב עם חברת רילוטקס.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2024 23:53
הנוהג הוא שזכות המיסוי הראשונה היא במדינה שבה נמצאת קרן הפנסיה, במקרה שלך ישראל. התשובה נמצאת באמנה.

תקחי בחשבון שהאמנה עשויה להשתנות כמו גם המיסוי על הפנסיה בישראל.

אני לא יודעת עד כמה את רחוקה מהפנסיה אבל אולי עטד תשנע את דעתך ותחזרי לישראל לקראת פרישה, טוב לחשוב על תוכנית גיבוי.

אגב, אני תושבת חוץ והשארתי את הפנסיה בישראל, מוקפאת. לא מתכננת לפדות את זה, משיקולי פיזור ולשמור דלת לעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 00:49
מה שרק מדאיג אותי יותר עם האופן שבו ישראל מבודדת את עצמה מהעולם ושוקעת בחובות

בת 40 אבל שום סיכוי שאחזור לחיות בשראל, החיים שלי בחו"ל מבוססים עם משפחה ונכסים

ואיפה הפנסיה שלך? כמה דמי ניהול משלמת?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 10:39
יש לי צבירה מ 10 שנות עבודה בקופת גמל מחקה סנופי, דמי ניהול קבועים 0.6%.

אבל, עם משפחה ישראלית ואחזור מתישהו לישראל. יש לי נכסים נוספים בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 10:45
בפניקס הסכימו להוריד לי את דמי הניהול בנסיבות דומות לשלך (אין הפקדות, לא מרוויחים ממני על מוצר אחר, לא סכום מאד גבוה). שווה להשקיע בזה שיחת טלפון.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:09
הנוהג הוא דווקא במדינת התושבות. כך לפי ה " OECD Model Tax Convention on Income and on Capital" וגם לפי ה "UNITED STATES MODEL INCOME TAX CONVENTION". כמובן שכמו שכתבת צריך להסתכל באמנה הספציפית לראות האם במקרה של פותש זה לפי הכלל או שזו אמנה חריגה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:14
@L.R.L אכן כדאי להבין מה קובעת האמנה - ולזכור שבטווח של 20+ שנים זה יכול להשתנות, לחיוב ולשלילה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 11:38
משלמת 0.5% מהצבירה אצל כלל ביטוח, משווקת פנסיונית שדיברתי איתה אמרה שזה המינימום לקופה לא פעילה בכל החברות. כמה גובים ממך בפניקס?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 12:05
אם כך יש לך עוד 25 שנה עד לגיל פרישה, ועוד 15 שנה עד שתפגשי את כל הכסף (כי בפנסיה מטפטפים לך אותו לפי המקדם)

הייתי מסתכל על תחזיות דמוגרפיות של ישראל בעוד 40 שנה ואז מקבל החלטה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 12:55
היה 0.5% וביקשתי להוריד והסכימו ל-0.3%. אין הפקדות וצבירה של כ-150 אש"ח במסלול סנופי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 19:20
מה היתרון של לקבל את ההחלטה כעת ולא נניח בעוד עשור כשתהיה עוד אינפורמציה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 19:35
אני בגרמניה, עד כמה שידוע לי יש אפשרות לקבל פה פנסיה מישראל. אז אם זה המצב, שהקצבה תחושב בנוסף לקצבה שאקבל מהפנסיה המקומית שלי ותמוסה בהתאם למיסוי המקומי?

כנראה שאלות לרואה חשבון

למה לתרום לישראל עוד כספי מסים אם ימשוך את כל הכספים רק עוד עשור?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2024 23:32
אני חושש שכבר בעוד עשור יהיה מאוחר מדי.

במקרה הטוב כבר לא יתאפשר למשוך חלק מהכספים עם קנס. במקרה הרע לא תהיה מדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2024 22:58
האם יש הבדל בין פנסיה מוקפאת ללא פעילה? כל כמה שנים אני שוקל אם לעשות משהו עם הקרן בארץ, אבל אף פעם לא שמעתי על אפשרות להקפיא אותה
🕒 פורסם בתאריך: 03/04/2024 08:24
נראה לי שהכוונה היא לאותו דבר, גם אל פנסיה לא פעילה אפשר להתחיל שוב להפקיד