⬅ חזרה לאינדקס

מה הדרך הטובה והזולה ביותר להצמד לדולר?

🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2024 22:12
היי,

יש לי סכום נזיל גבוה בשקלים ואני רוצה להצמיד חלק ממנו לדולר. מה הדרך הכי זולה לעשות את זה? דרך הבנק זה יקר מאוד בגלל עמלות ההמרה שלהם. האם קרן כספית דולרית זו אופציה טובה וזולה? האם יש פתרון אחר טוב יותר?

תודה רבה וסליחה על הפוסט מאיכות נמוכה :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2024 22:15
כן.

לא יעוץ!!
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2024 01:03
קרן כספית דולרית נקובה בשקל.

אתה בעצם מחזיק בדולרים בעקיפין בלי לשלם עמלת המרה באף אחד מהצדדים (לא ברכישה ולא במכירה).

אתה גם מקבל שם ריבית (של מס' אחוזים).

מחזיק גם בעצמי.

כל מכשיר אחר ידרוש ממך או להמיר לדולרים או לערב פנימה גם סוגי נכס אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2024 08:29
i

תודה רבה. יש לך מושג מה ההבדל למשל בין ״הראל כספית דולרית״ שבה דמי הניהול כמעט 0.8% לבין ״הראל כספית דולרית מגמת ריבית״ שבה דמי הניהול 0.2%?

תודה! (לא מעניין אותי ספציפית לגבי הראל, פשוט מנסה להבין מה ההבדל בין שתי הקרנות ולמה יש הבדל כזה משמעותי בדמי הניהול - כדי שאדע לבחור מה לקנות).
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2024 14:55
שאלה מצויינת שאין לי תשובה עליה, בעיקר כי אני לא יודע מה זו "מגמת ריבית". כנראה בסוף מתבטא בהרכב החזקות אחר...

אני הייתי הולך על הקרן עם דמי הניהול הזולים ביותר ועם השם הכי פחות יומרני או מורכב .

אם חשוב לך להבין יכול להיות שאפשר לפנות אליהם או למצוא איזשהו תיעוד של הקרן באתר שלהם
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2024 15:01
הסיבה לדמי הניהול הגבוהים יותר היא פשוט כסף שיושב בקרן והם מרוויחים עליו די הרבה...הגוף המנהל לא רוצה להפסיד את הדמי ניהול האלו אבל כן רוצה להיות תחרותי עבור כספים חדשים...אז פותח קרן נוספת... בסופו של דבר הכספיות הדולריות הינן השקעה בנ"ע קצרי טווח דולרים בדירוג גבוה ...לא שום דבר מיוחד או אקזוטי(אבל כן יש פערים קטנים בביצועים בין הגופים השונים...)

ספציפית בקרנות הדולריות תראה הרבה משחקים כאלו...הראל, מיטב, מגדל וכו...קרנות עם נכסים גבוהים ודמי ניהול גבוהים...וקרנות "חדשות" עם דמי ניהול נמוכים.

ישנן 3-4 קרנות עם דמי ניהול של כ 0.1%....קנה אחת מהם וזהו...תקבל תשואה +- תשואת אג"ח אמריקאי לשלושה חודשים.