⬅ חזרה לאינדקס

פקדון צמוד למדד

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 12:24
היי,

הוצא לי לסגור פקדון ל3 שנים, כאשר לאחר 3 שנים אקבל 3.5% ריבית, ואם אצא קודם אקבל את הסכום צמוד למדד עליית המחירים לצרכן.

אני מנסה לאמוד את הסיכונים (אם קיימים) ואת הערך של ההצעה הזו, כלומר מה המדד מייצג (בפועל?).

האם הוא מתנהג ביחס הפוך לאינפלציה בעצם? (אם יש אינפלציה גבוהה = הכסף שווה פחות, אז המחירים עולים?)

לכן למעשה כל עוד אין אינפלציה שלילית (מה שנשמע לי לא מאוד סביר), המדד אמור לעלות ולמעשה האופציה תהיה עדיפה מלהשאיר בעו"ש את הכסף?

אני לא יודע אם זה כסף שאני יכול לסגור באמת לשלוש שנים, ולכן מעריך שסיכוי סביר שלפחות חלקו ימשך לפני תקופת סוף הפקדון (ולכן אקבל עליו בדיוק את השינוי במדד).

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 12:31
כל שנה או עבור 3 שנים?

אם זה כל שנה אז זו הצעה לא רעה. איפה קיבלת אותה?

לא, יחס ישר. המדד הוא האינפלציה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 12:34
פקדון ל־3 שנים בריבית שנתית 3.5%?

או

פקדון צמוד מדד ל־3 שנים בריבית שנתית 3.5%?

והחלופה למשיכה לפני הזמן זה רק הצמדה למדד?

הניסוח מאוד משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 16:30
ריבית שנתית מתואמת של 3.5% (להבנתי זה למעשה ריבית נומינאלית ללא "ריבית דריבית" לאורך הזמן)

אבל הריבית היא שנתית. החלופה היא לקבל הצמדה למדד.

הצעה שקיבלתי ממזרחי, פקדון קרמבולה על 80 א"ש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 16:34
כלומר להמר על המדד, אם יש לך סיבה לחשוב שהוא יעלה יותר מ־3.5% בשנה בשנים הקרובות, לך על זה.

אם אתה חושב שפחות, חפש פקדון עם ריבית גבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2024 16:50
במקרה הזה לא הייתי קורא לזה הימור אלא גידור. במקסימום הוא יפסיד 1% שכנראה היה יכול לקבל במקום אחר.

מצד שני לפי מה שהולך בסופר אינפלציה של 3.5% תהיה המקרה הטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2024 09:33
אני חשבתי שריבית בנק ישראל צריכה להיות לפחות כמו האינפלציה. הרי אם ערך הכסף יורד ב4% נניח, ואין סיבה "שאלווה" למישהו כסף בפחות מ4%. כלומר ריבית בנק ישראל צריכה להיות בשיעור האינפלציה לפחות, ואם קרן כספית (או אג"ח ממשלתי?) יתן לי פחות או יותר את ריבית בנק ישראל, ממה אני מגדר את עצמי?

האינפלציה אכן עשויה להיות גבוהה מריבית בנק ישראל, ואם כן מתי ולמה שזה יקרה?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2024 09:40
זו בהחלט מחשבה הגיונית, מצד שני שום דבר לא מבטיח שזה מה שיקרה בפועל.

אז למה לא להיצמד פשוט למדד במקום לקוות שמכשיר אחר יתנהג כמוהו?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2024 10:10
על רגל אחת-

הריבית היא כלי שבו משתמש הבנק המרכזי כדי להגיע ליעד האינפלציה (1-3% בבנק ישראל). לפני הקורונה הריבית הייתה 0 במשך שנים ואם האינפלציה הייתה ביעד בנק ישראל לא היה מעלה אותה ולמעשה הייתה ריבית ריאלית שלילית כדי לעודד צריכה. או במילים אחרות הוא הוריד את הריבית ל0 וביצע הרחבה כמותית כדי להגיע ליעד האינפלציה ולתמוך במשק.

היום כדי להחזיר את האינפלציה שהשתוללה בנק ישראל דואג לשמור על ריבית ריאלית חיובית, בנתיים.

אז אין תמיד, ואתה צודק שמה שקרה זה שקרנות כספיות היו לא רלוונטיות לפני 2021. מי שחיפש תשואה חיפש אותה במקומות אחרים ולא בבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2024 10:27
נשמע נחמד. בכל מקרה תוכל לבחור לקבל את המדד+אופציה לקבל תשואה קטנה על הכסף במקרה שהמדד לא עלה משמעותית.

לא המלצה כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2024 11:57
להבנתי הריבית מושפעת מציפיות האינפלציה של הבנק*

הבנק מעריך מה תהיה האינפלציה בזמן הקרוב (נניח שנה) - ומסדר שהריבית תהיה גבוהה יותר מההערכה שלו (שכמובן המציאות יכולה להיות שונה)

כשאתה קונה אג"ח או פיקדון צמוד אינפלציה - בסוף השנה הלמ"ס מפרסמים מה הייתה האינפלציה ולפי זה מחשבים את ההצמדה

*אני לא בטוח שהריבית נמוכה יותר מהציפייה, נראה לי שעד 2020 יעיד האינפלציה של הבנק היה 2% לשנה וריבית בנק ישראל הייתה 0.1% בשנה
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2024 13:10
מעניין מאוד, תודה רבה על התגובות וההסברים :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2024 13:14
אם מעוניין בפקדון צמוד מדד, אז יש לך בלאומי מדד+1.5% לשנה.