⬅ חזרה לאינדקס

רכב ומשפחה

🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 10:50
שלום לכולם,

אני בהחלט מודע שלהיות בעלים של רכב זה לא הכי פופולרי כאן אבל אני אנסה בכל זאת,

אישתי ואני שנינו עובדים מחוץ לעיר ככה שלהיות בלי רכב זה לא כל כך פתרון , למרות ששנינו עובדים במקומות שונים הסתדרנו עד עכשיו עם רכב אחד , כלומר היא עם הרכב ואני נוסע בטרמפים עם קולגות ותחבורה ציבורית.

אך הגיע מצב שבו הרכב הקטן שלנו כבר צפוף לנו ונשאלת השאלה מה עושים ? שווי הרכב היום לפי לוי יצחק הוא 57 אלף ש"ח כשבהתחשב במצב השוק ברור לי שמחיר מחירון אני לא אקבל עליו , אנחנו מכוונים לכיוון רכב סטיישן בעיקר בגלל הפרקטיות שלו (מקום אחסון וכד') אז אשמח להמלצות ב-2 נושאים:

1. המלצה על רכב שיענה על הצרכים שלנו

2. מה הוא האפיק הכי טוב לקנות היום רכב ? טרייד אין ? מאדם פרטי? 0 ק"מ יד ראשונה ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 11:09
יש לי ליסינג כבר הרבה שנים, כך שאני לא מכיר

אבל לגבי צרכים: 1. לא ציינת תקציב 2. אתה מדבר על רכב חדש?

או גם יד שנייה בא בחשבון?

למה סטישיין פרקטי עבורך? אם זה תא מטען לסקודה יש תא מטען מטורף
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 11:15
1. תקציב אנחנו לא כל כך סגורים עליו אני יודע שזה בעייתי

2. לא בהכרח רכב חדש אבל רכב של 0 קמ יד ראשונה בהחלט קוסם , כמובן שרכב יד שנייה זה אפשרות בהנחה שנמצא רכב במצב טוב שייתן תמורה טובה לכסף, שיקול נוסף זה אמינות ועלויות אחזוקה (טיפולים/ביטוחים וכד')

כן הייטי זה רכב מגניב לאללה לדעתי אבל פה אני נופל לתוך הפיתוי הזה של ה - SUV

3. הסטיישן פרקטי כי : יש בו מספיק מקום כדי שההולך ה-4 יכול לנסוע שם (כשהוא חגור, לזה יש לי טריק) יש שם מספיק מקום לאחסון של דברים קבועים וגם אפשר להכניס אופניים בלי להיכנס להוצאות נוספות ומיותרות כמו מנשאי אופניים שגם מכערים את האוטו והורסים את הצריכת דלק
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 12:02
VFM הכי גבוה זה יד שניה בן כמה שנים, שספג את רוב הירידת ערך. אבל כדי לא ליפול בפח בקניה תעשה שעורי בית טוב טוב ברשת.

ממליץ על carsforum.co.il

אגב, אם אופניים זה הענין, מנשא אופניים יהיה זול מהחלפת הרכב.

בגדול כמה שאפשר להחזיק רכב יותר שנים, בתחזוקה הולמת, יותר חסכוני.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2017 12:41
זה לא רק אופניים , יש כל מיני תוספות למשפחה שמאלצות להחליף את הרכב , אם זה היה רק האופניים מן הסתם שלא הייתי צריך לשאול פה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2017 10:56
הכי טוב - רכב פרטי, יד ראשונה בן 3-7 עם היסטורית טיפולים מסודרת וק"מ סביר.

התפשרות טובה - רכב מליסינג או מישהו שקנה מליסינג, בן 3-5, עם היסטורית טיפולים מסודרת וק"מ לא גבוה מאוד.

כך קניתי את שני הרכבים שלנו. בני 6-8 עם עודף מ-20K עבור כל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 16:15
לגבי רכב הייתי ממליץ להתייעץ ב- carsforum.co.il יהיה שם יותר ידע בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 16:30
1+ יש שם כמות ידע ונסיון מרשימה בנושא.

אם כי כדאי לשים לב מנקודה מסוימת ב carsforum.co.il

בדרך כלל יבקשו ממך להגדיר תקציב ואז להציע לך את המקסימום הניתן בתקציב. בדרך כלל לא יתחילו לענות לפני זה.

מבחינה סולידית, זה אמור להיות הפוך. להגדיר צרכים - ואז לנסות למלא אותם בעלות הנמוכה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 17:53
מצטרף להמלצה על carsforum, ואם אתה לא סגור מספיק על מה אתה רוצה כדי לפרסם שם שאלה, אתה יכול פשוט לעשות חיפוש ולקרוא, היו עוד כמה עשרות לפניך עם התלבטויות דומות...

בקשר לרכב- יד ראשונה או 0 ק"מ זה לדעתי ממש בזבוז של כסף. תוך 3-4 שנים תספוג ירידת ערך של אחוז משמעותי מאוד מהעלות. גם טרייד אין זה בדרך כלל בזבוז של כסף, עדיף למכור עצמאית את הרכב שלך, בדרך כלל תקבל יותר. אתה יכול לנסות להיכנס למגרש הקרוב לביתך ולבדוק, אני מנחש שאתה תופתע לשמוע כמה יציעו לך על הרכב שלך (מנסיון).

לדעתי (וזה מה שעשיתי בקניה של שני רכבים פרטיים)- רכב מחברה אמינה, בן 4-8 (בהתאם לתקציב ול"פינוק" שאתה מעוניין בו), בשאיפה לק"מ נמוך יחסית, מטופל- לא אמורה להיות שום בעיה מיוחדת, ויעלה לך בערך חצי מרכב חדש. אם נוסעים הרבה כדאי לבדוק גם צריכת דלק.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 18:01
תודה על העצות כמה פחות מהמחירון של לוי יצחק (שגם ככה שוחט) כבר יציעו?
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 18:16
בהינתן הפרמטרים שציינת אני ממליץ לך לבדוק את הקיץ סיד סטיישן, היה לי כזה (2010), רכב אמין נוח ומרווח מאוד, החלפתי אותו ב SUV ואני מאוד מתחרט על ההחלפה.

נ.ב לא מתיימר להבין יותר מדי בתחום, סה״כ משתף בנסיון האישי שלי
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 18:22
אני קניתי רכב מטרייד אין ב-55% פחות מהמחירון.

אתה יכול לנחש כמה הבעלים הקודם קיבל עבורו.

לפעמים יותר יקר לתת להם את הרכב מאשר לקנות מהם בלי לתת להם כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 20:03
אין דבר כזה.

כבדהו וחשדהו

בעיקר חשדהו
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2017 23:15
ותמיד אפשר לחסוך בטיפולים ולטפל לבד. לא תאמינו עד כמה זה פשוט וזול.