⬅ חזרה לאינדקס

מעברים בין קרנות השתלמות וקופות גמל

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 09:34
היי,

היום יש לי קרן השתלמות וקרן פנסיה, אני רוצה להתחיל לקחת שליטה על הפנסיה שלי ולכן החלטתי להעביר את הקרן פנסיה לקופת גמל. (עוד לא נעשה) (חושב שמודע להשלכות :) )

מפה רציתי לשאול שאלות לא רק למעבר הספציפי אלא גם למעברים עתידיים.

1. במעבר מקרן פנסיה לקופת גמל הכספים מונזלים? יש דרך לעשות את זה פחות כואב, נגיד בצ׳אנקים? כל פעם 50 אלף? אני מדבר ׳כואב׳ מבחינת ׳תזמון שוק׳ והפסד הימים הטובים. (יש גם עניין של עמלות קנייה ומכירה)

2. נגיד שעכשיו אני בקופת גמל במסלול סנופי, אני רוצה להעביר את הקופת גמל מחברה X לחברה Y כי דמי הניהול בחברה Y יותר נמוכים (שניהם סנופי), גם פה תהיה הנזלה?

3. אותו שאלה כמו 2 רק בקרן השתלמות, קיבלתי הצעה יותר טובה מחברה X, אני רוצה לעבור, הכספים מונזלים?

4. האם במקרה של IRA ההנזלה כבר לא קורית?

5. איך מתמודדים עם ההנזלה? זה מוריד את כושר המיקוח שלנו כי זה הופך אותנו ללקוחות שבויים או שאני טועה?

6. כשמדברים על מעבר בין קרנות השתלמות, קופת גמל, מדברים בעיקר על דמי ניהול, אני מניח שזה לא מסתיים פה וצריך להתמקח גם על עמלות קנייה ומכירה, אני צודק?

7. האם יש איזשהו קנס שצריך לדאוג שלא יהיה קיים או שיהיה מינימלי במעברים האלה שציינתי בין חברות/בתי השקעות שונים? (קרן השתלמות וקופת גמל)

אם מישהו יכול לענות גם על חלק מהשאלות אני אשמח לקבל תשובות.

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 09:39
למה? אם מותר להידחף ולשאול..
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 09:40
יש דמי ניהול מהפקדה ודמי ניהול מצבירה.

וחוץ מזה יש "הוצאות ניהול השקעות" שיותר קשה למצוא אותן. אולי בדוחות של הקרן או בבדיקה של איכות המעקב.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 09:46
בגדול זה קצת אופ-טופיק אבל הסיבה העיקרית זה שאני לא מעוניין בתשואה המובטחת של 5% ל-30% מהכסף לאורך עשרות שנים, מעדיף 10% בממוצע בשנה מהסנופי

אני מניח אבל שכשעושים את המעברים האלה בין קרנות ההשתלמות שווה לשאול ולהתמקח גם לגבי העמלות האלה ולא רק לגבי הדמי ניהול כי זה לא נותן יותר מדי אם דמי הניהול נמוכים אבל העמלות קנייה ומכירה גבוהות
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 10:02
לשאול אפשר, אני בספק שיתנו לך התחייבות לגבי הוצאות הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 12:41
למה הכוונה "הכספים מונזלים"? אתה מתכוון לכמה ימים שהכסף יושב במזומן ועוד לא מושקע?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 12:44
ההעברה בין קופות מנוהלות היא במזומן בלבד.

אפשר, אבל נראה לי מיותר.

בין קופות מנוהלות אין באמת זמן שהכסף מחוץ לשוק. הוא עובר לפי תאריך ערך.

אין.

טכנית כן.

אבל כמו שאמרתי, זה לא מעניין אותך ולא משפיע עליך

בין קופות IRA אפשר להעביר גם נכסים ואז אין הנזלה.

אבל ב IRA זה גם באמת חשוב כי אין שם משמעות לתאריך ערך, אז כל עוד לא קנית אקטיבית ניירות הכסף שלך במזומן.

בקופות מנוהלות אין בעיה כזאת כי אתה לא צריך לקנות אקטיבית. עד תאריך x אתה מקבל את תשואת המסלול הישן ומאותו תאריך תקבל את תשואת המסלול החדש.

הבעיה האמיתית היא רק במעבר ממסלול מנוהל למסלול בניהול אישי, כי אז יש פרק זמן ארוך יוסית שהכסף מחוץ למשחק.

אתה טועה.

אתה טועה.

זה לא משהו שאפשר להתמקח עליו.

במסלול בניהול אישי תוכל לבחור בין ברוקרים שונים, אבל גם שם לא תוכל להתמקח על כלום אלא רק לבחור מבין האופציות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 12:47
אז למה גמל ולא פנסיה משלימה?

ואגב, מתי בדיוק הסנופי נתן תשואה ריאלית של 10% למשך שנים??

אני מכיר מספרים של אזור ה 7% ואפילו קצת פחות

וזה גם לא 5% ריאלית בתשואה המובטחת אלא 5.15%

כלומר הפער הוא הרבה יותר קטן ממה שאתה חושב. במיוחד אם אתה לוקח בחשבון איזונים וכו.

היה מתישהו פוסט של המשקיעה על חלוקה בין אגח למניות, המסקנה שם הייתה שההבדל בתשואה בין תיק 80/20 לתיק 100% מניות הוא זניח.

ופה יש לך משהו הרבה הרבה יותר טוב מסתם אג"ח
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 12:48
אם הכוונה היא ב IRA, אז בית ההשקעות יצא למכרז מול מספר ברוקרים ומציע לך את התנאים שהם הציעו. אין לך כח מיקוח על עמלות קניה ומכירה.

לא.

אתה יכול לבחור בפנסיה משלימה במקום פנסיה מקיפה, בה אין 30% אג"ח מיועדות, וכל הכספים מושקעים במסלול שלך.

אגב, זה לא 5%, אלא 5.15 פלוס מדד.

אני מעדיף 20% מהסנופי, אבל אף אחד לא מבטיח שזה יקרה. גם אף אחד לא מבטיח 10% או 5%.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 12:51
תודה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 14:33
ברור שאף אחד לא מבטיח תשואה של 10%. אני מסתכל על המדד לאורך שנים וזו התשואה שלו אחרי המון משברים שהיו לאורך השנים אז אני אישית לוקח את הסיכון.

אתם צודקים לגבי התשואה הריאלית והאינפלציה (השוויתי תפוחים לתפוזים) אבל עדיין יש הבדל של 2% בערך.

לגבי גמל לעומת פנסיה משלימה, בגדול המטרה שלי זה עם הזמן להעביר את הכסף ל-IRA, כשאין מספיק כסף, אז אני חושב שבגדול גמל עדיפה כי אין דמי ניהול להפקדה אלא רק מצבירה, ברגע שקופת הגמל נהיית יותר גדולה אז יש את החיסרון של דמי ניהול מהצבירה שהם גבוהים יותר אבל זה השלב שאני אוכל להעביר ל-IRA.

אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 14:46
לא, זאת לא.

אתה אולי מסתכל נומינלית ולא ריאלית.

יש פחות.

וזה עוד לפני שאתה לוקח בחשבון את יתרונות האיזון

אבל דמי ניהול מצבירה גבוהים יותר.

מעבר לזה שדמי ניהול הם ההבדל הכי קטן. ההבדלים הגדולים הם בביטוח וכו
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 14:59
1. "ביטוח" = עלות הביטוחים שצריך להוסיף לקופ"ג ?

2. הדמי ניהול מצבירה בקופ"ג גבוהים יותר ?

[אני גם בדיוק על המדוכה]
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 15:02
לא רק העלות לא כל מבנה הביטוח.

כולל איזון אקטוארי וכו

בד"כ כן
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 15:04
אז מה צריך לשים בסימולציה בין קרן פנסיה לקופ"ג ? במידה ומשקיעים במחקה מדד.

א. האם אני חושב שהמדד יפיק תשואה גבוהה יותר מהתשואה המובטחת ?

ב. אין בעצם, קרן פנסיה שהיא 100% מדד נכון ?

ג. איזה יתרון יש לקופ"ג על פנסיה ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 15:19
לא הבנתי את השאלה.

למה זה משנה?

בטח שיש. אפילו לא מעט כאלה.

כמו שאמרתי, ההבדל העיקרי זה הביטוחים.

אם זה יתרון או חיסרון זה עניין אישי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 15:47
כי אם אני חושב שקופ"ג טהורה של 100% סנופי תתן יותר מתשואה מובטחת של הקרן פנסיה

אז עדיף לי להשקיע שם
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 16:01
לא הבנתי.

גם בפנסיה משלימה יש לך 100% סנופי טהור.

איך בדיוק זה הבדל של פנסיה משלימה מול קופת גמל, אם זה בדיוק אותו דבר?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 16:23
[טעות שלי

נראה לי בלבלתי עם מקיפה.]
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 16:27
במקיפה אכן יש כ30% בהבטחת תשואה.

אבל כל הדיון התחיל מזה ששאלתי את פות"ש למה לא לעבור למשלימה במקום לגמל, אם כל הבעיה זה אותה הבטחת תשואה (עזוב שניה בצד את השאלה אם הבטחת תשואה זה דבר טוב או רע).