⬅ חזרה לאינדקס

העברת קרן פנסיה על דעתו הבלעדית של מנהל ההסדר של אבא שלי

🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 13:18
אבא שלי פנסיונר, אבל עדיין עובד קצת ומפריש לקרן פנסיה פעילה (בלי ביטוחים כמובן) וקרן השתלמות.

לפני כמה חודשים טובים גיליתי שהוא משלם את המקסימום עבור הקרן פנסיה הפעילה וקרן ההשתלמות. אין לו בקרן הפעילה סכום משמעותי, אז פשוט היה נדרש פתרון סביר. העברתי לו בזמנו את קרן ההשתלמות למסלול פאסיבי ב-IBI, והכל היה איתם טוב ויפה. קיבלתי חצי אחוז דמי ניהול בלי דיונים. מנהל ההסדר ואיילון בטח פחות אהבו את זה, אבל אף גורם לא ניסה לשכנע לא לבצע את ההעברה.

רציתי לחכות עם המעבר של הפנסיה שלו בגלל הרפורמה, וגם עוד כמה חודשים לאחר מכן כדי לראות איך מיטב דש מתמודדים עם הסטטוס והגודל החדש. ראיתי לא מעט תלונות של אנשים על השירות שלהם, כך שהאופציה די ירדה מהפרק. לפני כמה ימים אבא שלי אמר שבתלוש המשכורת רשום שההורדות לפנסיה פתאום עברו למיטב דש. לאחר בירור קצר מתברר שגם כעת הוא משלם את המקסימום. זה לגמרי שערורייתי. מנהל ההסדר שלו כנראה העביר את הכסף למיטב על דעת עצמו עם עמלות מקסימליות! ככל הנראה הוא גוזר קופון שמן יותר כעת. חשבתי להתלונן על הסוכן מול המפקחת על הביטוח או משהו, לא בטוח שאעשה זאת עדיין. הכסף כמובן לא הולך להשאר שם, אחפש משהו ואעביר לו בקרוב מאוד.

מעניין אותי לשמוע מה דעתכם על הטריק המלוכלך. האם גם גוף הפנסיה החדש וגם מנהל ההסדר נושאים באחריות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 13:25
עכשיו עלתה לי שאלה - יש מצב שמיטב קנו את איילון ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 13:30
כן
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 13:33
בדקתי עכשיו וגיליתי שבאמת הם התמזגו. זה עדיין קצת מלוכלך שהצירוף נעשה אחרי הרפורמה, אבל דמי הניהול לא בהתאם. הם כנראה פשוט ממשיכים את אותן תוכניות שאיילון ניהלו. לא יאמן איך מנהלי הסדר עושים קופה על גב של אנשים מבוגרים. מה שיש שם לא הולך להשאר שם, אמצא גוף אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 13:58
@Nimrod

שקלת לעבור לברירת המחדל של HA?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 14:03
או פשוט לבקש ממיטב את התנאים של ברירת מחדל
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 17:34
שקלתי להעביר את הקרן שלו ללמיטב דש.

אני די בספק אם מיטב יסכימו להעביר מעצמם לעצמם בתנאים האלו, אפשר אבל לנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 17:36
בדוק את שתי האפשרויות:

סביר יותר שHA יהיו זולים יותר בגלל המשכורת הנמוכה.

יתכן שלמיטב אין ברירה (אני לא בקיא בתנאי המכרז).
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 17:55
לאן רצית להעביר את הפנסיה? הוא כבר נמצא בפנסיה, לא? זה אומר שכל קרן פנסיה שתרצה להעביר אליה כבר לא תקבל הפרשות מהותיות מהמשכורת שלו אז למה להן להציע משהו זול בשבילו? או שלא הבנתי אותך...
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 17:56
דווקא קיבלתי את הרושם שמיטב לא הכי עומדים בשינוי הגודל שלהם, יש עליהם הרבה תלונות בעמוד שלהם בפייסבוק על כל פוסט. בכל מקרה, אני אני לא בטוח שאפשר לסמוך על קרן קטנה שגדלה במהירות. גם להעביר לגוף גדול בתנאים סבירים זאת אופציה לא רעה בכלל, הצבירה בקרן הפעילה לא משמעותית.

@בת העמק - הוא מקבל קצבת פנסיה ממנורה מבטחים, ומפריש לקרן פעילה (כעת במיטב).
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 17:58
בדקת את HA?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 18:04
לגבי הלמן - לא בדקתי איתם, אני מניח שיתנו את התנאים של הרפורמה. פחות אבל הייתי מעדיף להעביר אליהם, אני לא יודע אם אפשר לסמוך עליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 18:21
בניגוד ל?
🕒 פורסם בתאריך: 16/03/2017 18:49
הכוונה שהם קטנים מדי, לא בטוח שהם יעמדו בקצב הגידול הנוכחי ויתנו שירות גרוע. התשואות שלהם בשנים האחרונות על הפנים. זה כמובן לא אומר כלום על העתיד, אבל אם הם ימשיכו להיות גרועים בשנים (הבודדות) הקרובות זה פחות טוב, כי אני מניח שהוא לא ירצה לעבוד עוד הרבה שנים וכשהוא יסיים שם הוא מתכוון למשוך את הכסף מהקרן הפעילה (פטור ממיסים). מעין שילוב של הכל ביחד.