⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 02:14
היי ערב טוב

רוצים לקנות דירה למגורים במחיר 3.8+- מ׳

הון עצמי

דירה בשווי 2 מ׳ ללא משכנתא

800k+- בתיקי השקעות (ללא קרנות השתלמות)

בעצם מדובר על משכנתא של 1 מ׳

לאחר שחקרתי, אנחנו מכוונים ל-6k החזר חודשי, גם בהסתכלות קדימה לטווח רחוק

המוטיבציה שלי היא לתמהיל שמורכב בעיקר מ

1. לא לחרוג להחזר חודשי גבוה יותר

2. למקסם חלונות יציאה במינימום קנסות - מאמין שנוכל להחזיר פה 100, שם 100, וכו׳ כתוצאה מדיבידנדים

עוד לא דיברנו עם אף בנק ולא קיבלנו אף הצעה

אז, מאיפה להתחיל? להכנס לבנק ראשון לקחת הצעה ואז ללכת לשני? ואז בחזרה לראשון למיקוח?

מה כדאי לי לחפש/לבקש בהצעות מהבנק?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 08:36
מההודעה נראה שאתם שונאי סיכון, מעדיפים לחיות ללא משכנתא ולהחזיר אותה כמה שיותר מהר ושהחזר גבוה יותר מ 6k בחודש או מינוף גבוה יותר לא מתאים לכם?

במידה וכן, החזר של 6000 בהחלט מתאים למשכנתא של מיליון, שימו לב שהתקציב הוא גבולי ויש לקחת בחשבון הוצאות נוספות - מס על רווחי ההשקעות, תיווך, עוד, שיפוץ וכדומה, כך שאם כבר בחרתם נכס וזה המחיר שלו - אולי תצטרכו מעט להגדיל את המשכנתא.

לפני שניגשים לבנק צריך לגבש תמהיל רצוי ואיתו לנדוד בין 3-4 בנקים לצורך מיקוח, אחרת תיכנסו ללופ שלא תצאו ממנו.

התמהיל צריך לשקף את ההעדפות שלכם (למשל - מעדיפים החזר תנודתי וזול יותר בפוטנציאל או החזר יציב ויקר יותר?)

כמו כן, בגלל שיש לכם הון עצמי גבוה מאוד תוכלו לעשות מסלול פיתוי שישפר משמעותית את הריביות, תקראו קצת על הנושא באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 23:13
שלום בא-ללמוד.

עונה כיועץ משכנתא.

שיטת העבודה שהייתי ממליץ לך היא כדלהלן:

1. תבנה תוכנית מימון המתאימה לך ביותר (כמה הון עצמי, כמה כסף בהלוואת בלון וכו')

2. תבנה תמהיל המתאים לתוכנית המימון

3. תראה איזה מוסד פיננסי מעניק לך את המחיר הנמוך ביותר עבור התמהיל שבנית.

בהצלחה

אייל ריטברג מ FINWIZ
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2024 18:58
רק אומר מנסיון שלי בזמן האחרון, בדיוק עומד לקחת משכנתא.

הכלל אצבע של 6 אלף - לא מובן לי.

בסוף הכל תלוי במשכורת שאתה מעביר, לצורך העניין באחת ההצעות שאני קיבלתי עם מרכיב של 100% קבוע (ואני ביקשתי יותר אז עם פחות מימון מאמין שהיית מקבל יותר נמוך) יצא לי החזר חודשי של 4950 על מיליון, בהנחה של אותה ריבית.

אני עומד לקחת משכנתא של 1.4 עם החזר חודשי של 7400 אם הכל ל30 ו8100 אם החלק הקבוע (33%) הוא ל20.

תבדוק לעומק ותשווה, זו המסקנה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2024 00:32
תודה רבה לכם,

אני אוסיף קצת,

ה1 מ׳ המתוכנן כן כולל בתוכו חישוב מס רכישה ושיפוץ פותנציאלי

מה שניסיתי להשיג מפתיחת הפוסט זה להבין איך להתחיל, זאת אומרת,

מה אני עושה מחר בבוקר אם אני רוצה להתחיל לאסוף הצעות ותמהילים? פשוט נכנס לבנק ומבקש הצעות?

* בהינתן בנקודה שאני מאמןי שפה ושם יהיו לנו 100 אל״ש לסגור את הקרן, לאיזה כיוון כדאי לי לשאוף בתמהיל?

** שאלה נוספת, יש לי אפשרות לקחת 250 אל״ש בערך, בריבית פריים מינוס חצי, על חשבון קרנות סוציאליות (פנסייה/השתלמות)

זה עוזר לי איכשהו? כדאי?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 10:59
כן, אם אתה לא לוקח יועץ משכנתאות אז להתחיל לדבר עם בנקים, זה מה שאני עשיתי.

לגבי תמהיל זה תלוי, אני רציתי תמהיל גמיש אז לקחתי שליש קבוע (בפועל 38%) והשאר פריים/מקמ. אז כל אחד ושיקוליו
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2024 20:08
אז תקרא את התשובות שנתנו לך...
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2024 13:42
אם יש לך זמן וראש ללמוד את הנושא, אז זה מצוין, אבל לדעתי הפורום זה פחות המקום בשביל זה.

אפשר להשתמש ביועץ משכנתאות בשביל זה, אני אישית השתמשתי בוולטי כבר פעמיים והיה מצוין.

שים את ה2-3K ש"ח וזה יחסוך לך *המון* כסף.