⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות?

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 09:12
שלום רב חברים,

לאור נסיבות רפואיות - אימי (שתחייה עד 120) עברה למסגרת דיור חוץ ביתית במימון ציבורי ועל כן דירתה כעת התפנתה ואני ואשתי מתלבטים מה לעשות איתה (אני בן יחיד ואימי גרושה ועל כן אין עוד יורשים).

דירתה הינה דירת 3 חדרים קטנה אך משופצת מאוד בחיפה (60 מטר) בבניין ותיק בן 8 קומות וללא משכנתא.

לעומתה, אני אשתי ובננו הפעוט גרים בשכירות בחיפה וממתינים כבר מספר שנים להיתר בניה במסגרת פרויקט "מחיר למשתכן" בעיר שעתיד להניב רווח משמעותי (תשואה של לפחות 100%) - ועל כן, למרות שההון העצמי לרכישת דירת מחיר למשתכן וכן דירה נוספת מצוי בכיסנו, אנו לא יכלנו עד כה שכן הדבר היה מונע מימוש ההטבה במסגרת הפרויקט.

אשתי ואני זקוקים מאוד ליציבות מה גם שדירתנו הנוכחית אותה אנו שוכרים הפכה לצפופה עבורנו והיינו רוצים לרכוש דירה משלנו, והיינו רוצים "להשתחרר" מהתלות מהתקדמות פרויקט מחיר למשתכן ולהתייחס אליו כמעין "קרקע מניבה" - אם וכאשר יינתן היתר בניה (שומעים כבר מספר שנים שהנה ההיתר כבר מעבר לפינה) - מה גם שמרגע מתן ההיתר יעברו כמה שנים טובות עד לאכלוס.

ההתלבטות שלנו היא האם למכור את דירתה של אימי שככל הנראה תימכר באזור 1.15 מ' ולקנות נכס חדש ומשודרג משמעותית ואשר יהיה רשום על שמה של אימי (כאשר אנו משלמים את המשכתנא) בו אנו נוכל לגור מבלי להתעסק בדירה של אימי על כל המשתמע (שוכרים, בלאי, תיקונים ובכללי כאב ראש שיצוץ) או לחילופין להשאיר את הדירה על שמה עד מתן היתר בניה לפרויקט "מחיר למשתכן" ולאחר חתימת הסכם מכר לרכוש על שמה דירה נוספת (עבורנו) תוך העברת הדירה הנוכחית שלה על שמנו במתנה ובכך תשלום של מס רכישה מופחת של 1/3 ובכך לנצל את המינוף תוך השארת כלל הנכסים במשפחה.

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 09:30
יש עוד יורשים?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 09:31
לא, אני בן יחיד ואימי גרושה ככה שזה רק אני והיא
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 10:25
מבלי להיכנס לכל האספקטים, ובעיקר בהקשר לסיפא של דבריך, אני מציע לשקול כל חלופה של שינוי סטטוס הדירה הזאת, גם אם רק בעתיד, מול האפשרות העתידית עוד יותר של הגעתה לרשותך כדרך כל אדם, שאז היא תהיה ברשותך ללא שום מס רכישה, ולא פחות חשוב מכך בפטור ממס שבח תמידי.

כשבוחנים חלופה זאת מול אפשרויות אחרות ברות ביצוע כיום או בעתיד היותר קרוב, יתכן שהמחשבות ובחינת השיקולים יובילו להערכות שקשורות לאורך החיים הצפוי של אימך, שתהיה בריאה...

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 13:43
נראה לי הבנקים לא נותנים משכנתא רגילה לאנשים מבוגרים, אז יש כאן מורכבות מסויימת (בטח יש פתרונות).

בכל מקרה זה נראה התחליף הטוב בעבורכם, כי הוא מקנה לכם יציבות ו-וודאות שאתם מחפשים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2024 20:05
מבוגרים זאת מילה כללית, היום גם בגיל 70 אפשר, במיוחד אם מביאים ערב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 05:20
זה שהדירה רשומה על האמא, עדיין מאפשר להכניס אותם שותפים ב10% מהדירה, זה לא יפגע במחיר למשתכן, אך יאפשר להם לקחת משכנתא על שמם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 08:14
יש צוואה?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 08:26
לא עד 33% בעלות מבלי לאבד את הזכאות לדירת מחיר למשתכן?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2025 10:29
כן, סתם כתבתי 10 בשביל הדוגמא, מספיק אפילו אחוז בשביל שהמשכנתא תהיה על שמך, ועד 33% בלי לפגוע בזכאות למחיר למשתכן, פטור מס על דירה וכו