⬅ חזרה לאינדקס

דמי טרחה רו״ח

🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 00:09
שלום לכולם,

ברשותי RSUs שאני מעוניין למכור, אך מאחר שאינני מתגורר יותר בישראל, המעסיק (לשעבר) ינכה לי את המס המקסימלי (62%) ולאחר מכן אצטרך לבקש החזר ממס הכנסה.

קיבלתי הצעת מחיר מרו״ח הכוללת שכר טרחה+ דמי הצלחה 10% מההחזר שאקבל. אציין כי אותו רו״ח יטפל לי גם בעניין ניתוק תושבות וכן דיווח אודות חשבון זר שנפתח לפני כשלוש שנים (חשבון בו הייתה פעילות מינימלית).

מאחר שאין לי ניסיון בעבודה מול רו״ח - האם מדובר בהצעה סבירה?

תודה לעונים
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 00:21
מה זה???

החוק אומר בדיוק כמה אתה צריך לקבל, אין שום עניין של הצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 00:28
לטענת הרו״ח מדובר במקרה מורכב משום שאינני מתגורר כבר בישראל. יש דברים בגו׳?
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 00:35
במקרה של RSU ייתכן ששתי המדינות ירצו למסות (ישראל כי בה קיבלת את המענק, מדינת התושבות כי מבחינתה זה הכנסה)

אם הרו"ח יודע לקבל זיכוי מס על אחד מהם, אולי זה שווה את התשלום הנוסף.

הייתי שוקל לבקש הצעה גם ממישהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 01:13
גם אם כן, זו הכנסה ממקור ישראלי (גם הפירותי וגם ההוני) ולכן ישראל לא תכיר בשום מס זר.

הייתי בודק באלפי, ייתכן ויצא לך משמעותית זול יותר, מבלי לפגוע במקצועיות.

רק שהם כנראה לא מטפלים בניתוק תושבות, אז תלוי כמה מפריע לעבוד מול כמה אנשי מקצוע.

ריע
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 08:04
יכול להיות שאני לא זוכר במדוייק אבל כשהתייעצתי בנושא עם רו"ח נאמר לי שאם אתגורר בחול ואז אמכור את הRSU החלק ההוני (או שזה היה הפירותי?) יחולק בין המדינות לפי היחס בשנות המגורים וזה יכול להיות מועיל מבחינת מס אם המס במדינה השנייה נמוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 08:09
מאד בעייתי במיוחד בארה"ב. יש לך חשיפה לכפל מס.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 10:34
ההכנסה ממוסה רק בישראל. יש לי פטור ממיסוי הכנסות זרות במקום מגוריי הנוכחי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2024 12:06
נכון לגבי החלק ההוני, אבל רק בתנאי שההפשרה עצמה קרתה בזמן שהיה תושב חוץ.

ועדיין ישראל תרצה השלמה ל25/28.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2024 14:19
שיטת גבייה של "אחוזים מההצלחה" נהוגה בד"כ בקרב עורכי דין ולא רואי חשבון (למעט במקרים של דוחות להחזר מס).

כשאיש מסים טוען שמדובר ב"מקרה מורכב" זה אומר שבכוונתו לנקוט בגישה שאינה מתיישרת עם גישת רשות המסים. בייחוד בסוגיות RSU בעת מעבר לחו"ל.

עובדה זו מובילה למסקנה שהצעה המבוססת על הצלחה במקרה שלך אינה רלוונטית ואינה כדאית לך.

שווה בנפשך שלאחר שדוח המס יוגש, תהייה זכאי להחזר מס. בשלב ראשון תצא שומה עצמית שמבוססת על הנתונים שהזין איש המקצועי, אך חשוב לזכור שדוח המס טרם נבדק ע"י רשות המסים. דוח מתיישן לאחר 4 שנות מס. עד כאן שניכם מרוצים ואתה שמח לשלם 10% מההחזר. אחרי שנתיים הדוח שלך נדגם ונבדק ומפקח מס הכנסה מחליט שהוא אינו מקבל את הגישה שננקטה בדוח ומוציא לך שומה מתוקנת שבה כל ההחזר שקיבלת נמחק. מה תעשה כעת? אם אתה חושב שתקבל מאיש המקצוע החזר שכר טרחה אתה טועה.