⬅ חזרה לאינדקס

Options wheel

🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 12:25
היי, לאחרונה אני מסתכל על אפשרויות של קניית אופציות על קרנות מחקות, הרציונל הוא כזה - אם בממוצע מדד ה s&p עולה 10% בשנה, אז סבבה, זה מה שתקבל, מאידך בצד השני אפשר לייצר אסטרטגיית אופציות (CASH-COVERED PUTS + COVERED CALLS) שמייצרים בחודש ~1-4% (תלוי בדלתא).

במקרה ה״גרוע״, אתה תופס סכין נופלת (או ההיפך במקרה של עליה) וקונה/מוכר במחיר גבוה/נמוך מהמחיר היומי, אבל זה אחרי שקצרת תשואה כל יום בדרך (עם אופציות 0 DTE)

בנוסף, ככל שהאופציה מתרחקת מהמחיר היומי, מין הסתם התשואה מהכנסה יורדת, אבל אתה פחות מגביל את עצמך לעליות (או בצד השני, קונה שהמחיר נפל משמעותית).

ובהנחה ואתה בכל מקרה מתכוון לקנות ביום מסויים, במחיר מסויים, אז היכולת להרוויח תשואה יומית עד אשר המחיר יורד / עולה מספיק, נשמע כמו אחלה דרך למקסם תשואה.

אם אתה במילא bullish על השוק ומחזיק לאורך זמן - אז קשה לי להבין מה החיסרון באסטרטגיה הזאת.

אשמח לשמוע מאנשים שמימשו אסטרטגיה כזאת.

כן, זה לא בדיוק פסיבי, אבל נניח שאפשר לבצע אוטומציה לאסטרטגיה הזאת (להסתכל על המחיר, להגדיר מרווח, למכור CCP עד שאתה נדרש לקנות את המדד ולהתחיל למכור CC עד שהמחיר מטפס מספיק) ואז זה הופך לפאסיבי.

כן, יש QYLD ודומיהם, אבל הם ממש מגבילים את הupside.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 13:02
לא הבנתי בדיוק מה אתה מציע

אבל אסטרטגיות אופציות סטייל "נוסחה קבועה" נוטות להפסיד בטווח הארוך.

השוק יעיל, אין שיטת קסם פשוטה שתיתן לך תשואה מטורפת של עשרות אחוזים בשנה בלי סיכון מטורף בהתאם. אם תשקיע לטווח ארוך, הסיכון המטורף הזה גם יתממש
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 13:09
בגדול... כשיש לך מזומן, למכור cash-covered put, אם אתה נאלץ לקנות, להתחיל למכור covered-calls.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 13:47
כל כך הרבה הנחות לגבי רווח פוטנציאלי שאני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל

לדעתי, נסיר קודם את העלויות שאנחנו יודעים

מיסוי

מסחר

עכשיו לגביי ההנחות:

"במקרה הגרוע תפסת סכין נופלת"

לא רק שהסכין נופלת, היא גם מסתובבת

חודשים של "תשואה שקצרת" כדברייך יכולים להפוך לשנים שאיבדת בהם הכל

ותוך כדי איבוד ה UPSIDE כי הגבלת את הרווח שלך רק לפרימיום אבל לא באמת הגבלת ה DD מכמה סיבות

אופציות עלולות ויתממשו אם מי שבצד השני יחליט זאת במקרה שמכרת

ברוקרים יכולים להנזיל פוזיציות כאשר משהו בחישובים שלהם נופל להגדרות הסיכון שהם לא רוצים לשאת

כמו כל חברת ביטוח (שזה מה שאתה) לפעמים הסיכון מתממש, תחשוב על זה כתאונת שרשרת של רכבים שמבוטחים באותה החברה

ובכלל, לחשוב שאתה יודע מתי לתפוס את הסכין זה מוזר בעיני

מה זה משמעותית?

אני לא באמת שואל, רק מציין שאין דבר כזה

כל החלטה שלך תיסתר על ידי ירידה נוספת או אי החלטה שלך כ"פיספוס"

כל מה שאתה תעשה זה לרדוף אחרי התשובות הנכונות ולגלות שחלקן שגויות

עוד הנחה שאין שום בסיס מאחוריה

ייצרו בעבר

כמה ייצר המדד תמורת אותו כסף?

עשית בקטסט להחלטות\הנחות שלך על ה 100 שנה האחרונות?

אם אתה מנסה לשכנע משקיע פסיבי לקנות משהו היום כי הוא מתכוון לקנות אותו מחר, הוא ישמח

אבל אין קשר למה שהצעת ולזה

יש כאן הגדלת סיכון משמעותית למשקיע מסוג כזה

לכן השאלה היא, מה משקיע אקטיבי אומר על השקעה כזאת

או יותר נכון, איך 10% משקיעים אקטיבים עושים את הונם כאשר 90% מהם מפסידים אותם

זה ברור מאוד, כי כסף לא גדל העצים (ואפילו כבר לא מודפס מתוצרתם)

אופציות זה משחק סכום מינוס והברוקר תמיד מנצח

אני יודע שהשתמשתי בהרבה מילים כדי לענות לך

אני דווקא ממליץ להשתמש במספרים כדי שתענה לעצמך
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 14:38
ניקח מקרה בוחן פשוט, למכור covered call עם תאריך פקיעה לעוד חודש בהנחה עם סטרייק של 105 (שהמחיר כעת הוא 100).

נניח מישהו היה מוכן לקנות את האופציה הזאת ממך (כי הוא מאמין שהמדד יעלה 7%), ברוב החודשים, המדד לא עולה 5%, ולכן, ברוב החודשים כשהvolatility נמוך, באפשרותנו למכור אופציות שלא יתממשו, להרוויח עוד קצת.

במידה והאופציה התממשה (נניח השוק כן עלה ב6%), אז קצרנו פרמיות + 5% עליה של המדד (מינוס מיסים ועלויות מסחר).

כמובן, שבסוף, יש כאן ספקולציה, אבל היא מתבססת על מכניקת שוק שאומרת, לרוב השוק לא עולה 5% בחודש, כן יהיו חודשים שזה לא יהיה נכון, אבל באותם חודשים - לא חייבים למכור אופציות. (כמובן שלא בהכרח תדע ולפעמים תיפול על חודשים לא טובים, אבל גם כשנכנסים לשוק דובי, מדובר על תקופות של חודשים)

מבחינת משקיע פאסיבי, שגם ככה עושה DCA, זה הצד השני - מה אכפת למשקיע פאסיבי למכור אופציית PUT כחלק מהאסטרטגיית קניה שלו ולקצור פרמיות עד אשר הוא נאלץ לקנות את הנכס? הוא אפילו יכול למכור אופציית PUT להיום, באותו מחיר של היום, מה שיוריד את מחיר הכניסה שלו (באמצעות איסוף פרמיה) הרי בסוף הוא מתכנן גם ככה לרכוש את הנכס, אז מה אכפת לו לקצור עוד קצת תשואה מהתהליך של הקנייה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 14:53
הבעיה שלך היא בהגדרות

אין חצי פאסיבי

אין הגדלת סיכון ללא חשיפה לאותו הסיכון

באותה מידה אשאל את עצמי, למה אני לא מתמנף קצת מעל 100%, לוקח כסף שאין לי כדי לייצר כסף שאולי אזכה לשמור ?

(לא אני אישית, אלא מנקודת מבטו של המשקיע הפאסיבי)

לא ברור לי כלום ממה שכתבת

שוב מלא הנחות שאין קשר בינם לבין העתיד כלום

אני שואל שאלה פשוטה, לפני שאתה מנסה לחזות את העתיד, עשית בקטסט ל 100 השנים האחרונות כדי בכלל להבין אם צדקת בעבר?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 15:17
אגיב בתגובה נפרדת את ההנחות הבאות

כאשר אתה כותב "הרי בסוף הוא גם ככה מתכנן לרכוש את הנכס"

אתה לוקח בחשבון שהמשקיע חייב לרכוש 100 יחידות של אותו הנכס כאשר משקיע פאסיבי קונה פעם בחודש יחידות בודדות

כאשר אתה כותב "התנודתיות נמוכה ואפשר להמשיך למכור"

אתה שוב מתבלב בין "נמוכה" לבין "עוד לא הגיעה לאפס"

ואם כבר משחק על תנודתיות, בדיוק בשביל זה יש את ה .VIX

מכוון שקבעת (הנחת \שיערת \ ניחשת) שאתה יודע מה הן הגבולות העליונים והתחתונים של אותה IV ביחס ל HV

השוק הוא סכום האמונות של שחקניו
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2024 15:22
אם אתה מוכר פוט מכוסה במזומן במקום פשוט להשתמש במזומן בשביל לקנות את נכס הבסיס, ואז נכס הבסיס עולה משמעותית, אז הפסדת. הפוט לא ימומש, ואתה לא תקנה את נכס הבסיס, ובמקום לקבל את תשואת נכס הבסיס הגבוהה תקבל רק את הפרמיה.

עכשיו אתה אמור להגיד: "כן, ברור, אבל אנחנו מדברים על מישהו שגם ככה התכוון לעשות DCA, כלומר אין בכלל את האלטרנטיבה של פשוט לקנות את נכס הבסיס."

אבל אז צריך לחזור לשאלה, למה בעצם הוא רוצה לעשות DCA מלכתחילה? זו הרי אסטרטגיה שמקטינה את התשואה (בהנחה שנכס הבסיס בסך הכל עולה לאורך זמן, אחרת אין סיבה לקנות אותו בכל מקרה) ויש לה מטרה פסיכולוגית בלבד. היתרונות הפסיכולוגיים הללו לא מתקבלים ב CCP.