⬅ חזרה לאינדקס

ברוקר זר כהגנה מפני הרגולטור הישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 07:09
אני מעוניין להוציא חלק מההון הנזיל שלי מהארץ.

הייתי שמח לשמוע מכם המלצות על ברוקר זר שלא כפוף לרגולציה הישראלית ואפשר דרכו לנהל חשבון מסחר בבורסות הבינלאומיות.

רצוי שהתקשורת מולו תהיה באנגלית ויהיה ניתן לפתוח ולנהל את החשבון בצורה מקוונת מבלי צורך להגיע לסניפים פיזיים בחו"ל.

זה יהיה מצוין אם הברוקר מציע שירותי ניכוי מס במקור לישראלים שניתן לבטלם במקרה של ירידה מהארץ.

רקע:

כבר מאז הבחירות לכנסת בשנת 2022 שגרמו לאי יציבות לאיזון בין מוסדות המדינה, קיננה בי המחשבה לרדת מהארץ.

ה-7 באוקטובר וההשלכות הביטחוניות והכלכליות שלו רק הגבירו את חוסר האמון שלי ביכולות מוסדות המדינה לספק את המינימום ההכרחי לאזרחי ישראל.

אני לא מעוניין בשלב זה לרדת מהארץ, כי למהלך יש השלכות מיידיות על התא המשפחתי וכן על המצב התעסוקתי והחברתי שלי.

יחד עם זאת, כנראה שאהגר באופן מיידי אם אפסיק להרגיש בטוח להמשיך לגור במדינה.

במצב של הגירה מיידית, הייתי רוצה להגן על הכספים שלי בבנק ובבתי ההשקעות מפני הגבלות משיכה.

זה יכול לקרות להערכתי במספר תרחישי קיצון, לדוגמה:

1. שרשרת חקיקות לא דמוקרטיות מובילות לכך שבנק ישראל מאבד את העצמאות שלו.

2. מצב בטחוני קיצוני גורם להמוני ישראלים למשוך את הכסף מהבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 07:19
Interactive brokers הוא הברוקר המועדף פה על החברים מהסיבה שניתן להעביר אליו שקלים ולא צריך לעשות המרות מט"ח בבנק(חוסך המון כסף).

אופציה נוספת זה לפתוח בנוסף חשבון בscwhab ולהנות מכרטיס חיוב, וככה לשלם ולמשוך כסף מכספומטים ישירות מחשבון ההשקעות שלך ללא צורך להעביר קודם כסף לחשבון הבנק שלך. מניסיון הדרישה להפקדה של מינימום 25k בפתיחת חשבון לא נאכפת.

משהו אחרון, אף ברוקר זר לא ינכה לך מס רווחי הון במקור
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 07:22
בעיקרון אוהבים פה את IB (וגם לי יש חשבון שם)

זה נותן הגנה מהתרחישים אבל לא ברור שהיא מוחלטת.

למשל אם ממשלת ישראל תשכנע בית משפט בארה"ב שאתה חייב לה כסף, הוא עלול להורות לברוקר למסור את הנכסים (אחרת לפושעים היה קל מאוד להעלים הון). אבל זה יותר קשה לממשלה מאשר סתם לקחת לך את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 08:45
יש הסכמי אכיפה בין מדינות.

לישראל וארה"ב אין כזה.

כמובן שהכל יכול להשתנות (יותר סביר שבמצב המתואר ארה"ב לא תרצה לעזור לישראל).
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 09:49
אם לדוגמה כיום יש לי חשבון בib ואני מעביר כסף דרך הבנק שלי בישראל, אני אוכל בעתיד להוסיף בנק נוסף להעברות?

יש לי גם חשבון באקסלנס בישראל, ואם אני לא טועה אני לא יכול להוסיף חשבון נוסף אלא אם כן אני אגיע פיזית למשרדים שלהם, אז אני תוהה אם זה שונה בib ומה הפרוצדורה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2024 09:55
אין בעיה. יצא לי להפקיד ולמשוך כספים עם כמה חשבונות בנק לאותו חשבון בib
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2024 10:29
האם נעזרת ברו״ח על מנת למשוך את הכספים?

אני על סף פתיחת חשבון בIB, ונורא חושש מפני תהליך המשיכה של הכספים.

שמעתי על אלפי, על הייבריד, מה דעתך?
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 07:56
רו"ח בשביל ללחוץ קליקים במחשב נשמע לי אוברקיל.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 08:06
אחרי הקליקים צריך לדווח מס, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 08:09
המס הוא על רווחים, לא על משיכות, לכן הוא לא קשור להיכן מושכים את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2024 09:30
כן, סורי אחדד.

ברור לי שרו״ח או שירות ניכוי מס כזה או אחר אמור להגיע על הרווחים ולא על המשיכה.

פשוט אני תוהה האם רו״ח הכרחי או שמא כלי ניכוי מס שונים כמו Alphie או של Hybrid הם די והותר?

אולי יש איזשהו שרשור עם כל הטפסים שבדרך כלל צריך לפני משיכה (למשל 867 וכו׳)
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 13:20
רו"ח לא הכרחי. יש המון אנשים שמגישים לבד. ויש חברות שיעזרו לך כמו אלפי וכאלה.

משיכה היא לא ארוע מס.

וברוקר זר לא מנפיק 867 (אחרת לא היית צריך להגיש דו״ח)
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 14:45
תודה רבה, כן הבנתי שאני דרך אלפי אקבל 1301.

מקווה שזה יספיק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2024 16:00
משכתי כמה פעמים מ-IB לבנק שלי (הבינלאומי), לא הייתי צריך שום טופס.

הרוב היו 10-20 אלף, אבל בפעם אחת שהעברתי משיכה גדולה (מאות בודדות של אלפי שקלים), העברתי להם מראש אישור ניהול חשבון ב-IB, רק ליתר בטחון.

כאנקדוטה נוספת אמא שלי משכה 150,000 מ-IB לבנק שלה (לאומי) ואפילו לא הודיעה מראש וזה עבר חלק.

כמובן שהתנאים משתנים לפי בנק ואפילו סניף, אז אם אתה חושב שהסכום גדול, תפנה אליהם פשוט מראש תעדכן אותם בדבר המשיכה, ותשאל אם הם צריכים משהו כדי שיעבור חלק ושלא תצטרך לספק להם אסמכתאות בדיעבד כשאתה אולי בלחץ זמן על תשלום כלשהוא.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 01:30
יספיק עבור מה בדיוק?

לא ממש הצלחתי להבין מה אתה שואל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 09:27
תודה רבה! מאחל לעצמי לעבור את אותו התהליך.

כרגע נותר להחליט על הרכב תיק ולהתחיל
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 09:33
החשש שלי היה מבחינת הטפסים השונים וההתעסקות במס, נושא שמאוד חדש לי.

אני הבנתי משיחה עם אלפי ושיטוט בסולידית שטופס 1301 ונספחים נוספים נדרשים להגשה למס הכנסה בסוף שנת מס, שמסכמים את ההכנסות שלי מההשקעה בברוקר זר. מקווה שלא מפספס דבר נוסף.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2024 22:50
איך העמלות בכרטיס החיוב שלהם?זה משתלם רק לתשלום במט"ח או גם בשקלים?

ובענין אחר -

האם שירותי דיווח מס שונים מאלפי שהוזכרו פה כן תומכים במכירה בשכבות?
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 00:20
לצערי, הם לא
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 06:15
באמת תהיתי איך אסביר לבנק שלי העברה גדולה במידה ואבצע?

נניח שאני מוכר מניות במליון דולר ומעונין להעביר את התמורה לחשבון בארץ. מיסים על הרוח ישולמו רק בדוח השנתי הבא. איך אסביר לבנק מה מקור הכספים?
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 09:14
אינטראקטיב ברוקרס זה לא איי הבתולה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 09:19
במילים + אישור רו"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 09:28
לא תמיד יש/אפשר, ורובם לא מסכימים בכלל (כי דורשים מהם לחתום על משהו בסגנון של "אני מאשר שהבן אדם הזה מעולם לא העלים מס/הלבין כספים").
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 09:31
אין הרבה ברירה, זה מה שהם דורשים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 10:05
וגם מוותרים כשמבינים שזה לא אפשרי כל כך.

בכל מקרה אינטרקטיב ברוקרס זה מוסד מוכר, אז אישור מהם על ההפקדות אליהם והקניות והמכירות אמורות להספיק כמו גם התחייבות הלקוח שהוא יגיש דוח שנתי במועד.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 10:07
מי זה "הם"?

כל בנק והדרישות שלו. חלקם לא מבקשים כמעט כלום, לאחרים מספיק שאתה תחתום בעצמך שאתה מתחייב לשלם מס וכאלה.

וכמובן, כמו בכל דבר, תמיד יש את הבעייתיים שמבקשים את הבלתי אפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 10:09
בנקים.

הכל תלוי בסכומים ובאופי הפעילות השוטף. אם אתה פתאום מעביר כמה מיליונים כשבדרך כלל אתה עוברים רק כמה אלפים בחשבון שלך תהיה בטוח שכולם יעשו DD ואישורים של קצין ציות. מניסיון שלי בדיסקונט ומזרחי זה בוודאות ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 10:13
כמו שאמרתי, לא כל הבנקים זהים.

כל בנק מטפל בזה אחרת.

נכון שזה משפיע, אבל ההשפעה העיקרית היא זהות הבנק.

מנסיון - לא.

כלומר כנראה שכולם (או כמעט כולם) ירצו איזשהו אישור, אבל לחלקם יספיק אישור שבעל החשבון חותם עליו וחלקם יתעקשו על אישור מרו"ח או עו"ד

אלו רק 2 בנקים.

יש בארץ הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2024 12:41
לפני מספר שבועות מכרתי RSU ונכנסו לי לחשבון $700K לאחר שעברו אצל הנאמן איסופ ונוכה מהם מס.

כשביקשתי להעביר אותם ל-IB, הבנק ביקש לדעת מה מקור הכספים למרות שההעברה בוצעה ע"י גוף ישראלי מבנק ישראלי.

איסופ סיפקו מסמך שנקרא אישור מהות שהספיק לבנק שלי, אבל אני תוהה מה יקרה כשארצה להחזיר את הכספים מ-IB ללאומי ...