⬅ חזרה לאינדקס

ריבית של הלוואה - הוצאה מוכרת?

🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 16:50
אם אכן כך, למה לא כדאי להתמנף?

נשמע כמו כסף על הרצפה.

סליחה מראש על שאלת נוב
🕒 פורסם בתאריך: 17/06/2024 16:57
תלוי.

בנדלן? כן.

בשוק ההון? אפשרי, אבל יש לזה השלכות בדמות מיסוי מוגבר על הרווח וסיכוי גבוה יותר להחשב בתור סוחר.

בכל מקרה כסף על הרצפה זה לא, באם מוכר או באם לא מוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 02:10
אני בדיוק מתמנף וביררתי מול הרו"ח והתשובה הייתה חיובית. לא כל הוצאה מוכרת היא כסף על הרצפה אבל זה בהחלט עדיף על הוצאה לא מוכרת
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2024 16:48
אאל"ט, כל סכום שאני משקיע מכסף שלי, למרות שכבר שילמתי מס הכנסה כשהרווחתי אותו, אני מחויב אוטומטית שוב ב-25% מס הכנסה מהרווחים.

לעומת זאת, אחוז נכבד של רווח על השקעת כסף שנלקח בהלוואה יחזור אליי כהחזר מס על הוצאת ריבית (חלק מריבית? כל הריבית?).

זה מה שנקרא margin trading?
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 08:40
איך בעצם אפשר להפריד בכלל מה נקנה בכסף "שלך" ומה נקנה בכסף מההלוואה?

אני בדיוק לפני דוח וגם עומד בדילמה הזאת.

לא שילמתי המון ריבית על הלוואת המארג'ין ואני לא לגמרי מצליח להבין את ההשלכות של לסווג אותן כהפסד הון (מה שאלפי עושים באופן אוטומטי אגב)
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 09:14
אי אפשר. זו התחשבנות פסיכולוגית בלבד.

זה לא הפסד הון ואם אלפי אכן עושים את זה (מה שבספק) אז זה בהכרח אומר שאתה תשלם מס גבוה יותר באחוזים על הרווחים שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 09:21
אלפי בהחלט עושים, וידאתי שוב ושוב וגם מול שירות הלקוחות שלהם.

אז בעצם אם אני מגיש דוח כזה אני אשלם 30% מס על כל הרווחים שלי מעתה והלאה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 09:45
וידאתי ואתה צודק, אלפי ככה מחשבים.

אני לא אחראי על אלפי אבל את הפקודה אני מכיר היטב: הוצאת מימון זה לא הפסד הון. אפשר כן להכיר בהוצאת מימון אבל זה יגרור מס רווח הון מוגדל של 30% ומס שולי על רווחי ריבית.

כל ברוקר ובנק בארץ ינכה לך מס במקור ולא יכיר לך בהוצאת ריבית כי זה החוק.

אגב אם מחשבים בדרך הלא נכונה הזו אפשר על אותו המשקל להכניס גם את ריבית האובדרפט בבנק וגם הלוואות אישיות בתור הפסד הון, הרי אין הבדל בין זה לבין מינוס בחשבון בIB.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 09:48
חתיכת קנס. טוב שבדקתי.

עד מתי בעצם זה יהיה בתוקף? לנצח נצחים?

פשוט אני רואה שאצל אלפי מכירים בזה כהפסד שניתן לגרור לקיזוז רווחים בשנה הבאה, אז העניין לא ברור
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 10:34
שאלה טובה ואני מניח שצריך "סיפור" הגיוני.

הגיוני לי שבאותה השנה בטוח, השאלה אם יש לך הפסד ריבית בשנה נתונה ואתה רוצה לגרור את זה קדימה מה עושים.

בנוסף להבנתי חשוב לשמור על קונסיסטנטיות, אי אפשר להחליף כל שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2024 10:51
אני אוותר על התענוג

מה שכן, זה מונע ממני להשתמש באלפי שזה חבל

מאוד מחזק אצלי את העובדה שעדיף לבצע מינופים בדרכים שבהן הריבית מתחבאת בשווי הנייר עצמו (חוזים עתידיים או תעודות ממונפות למשל)