⬅ חזרה לאינדקס

אחוז המשקיעים הזרים בבורסת תל אביב

🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 15:53
היי,

האם מישהו יודע מה אחוז המשקיעים הזרים בבורסת תל אביב, וכיצד השתנה הנתון הזה לאורך זמן?

ההשערה שלי היא שככל שכמות המשקיעים הזרים בבורסת תל אביב יורדת, כך יעילות השוק גם פוחתת, מה שבאופן מפתיע דווקא יהפוך את הבורסה לאטרקטיבית יותר למשקיעים אקטיביים, ופחות אטרקטיבית למשקיעים פסיביים.

אז זה גם מעניין אותי אם אתם לוקחים את השיקול הזה בחשבון.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 15:58
זה לא רק המשקיעים הזרים שבוחרים, אלא גם ובעיקר המוסדיים הישראלים. אם הבורסה תגסוס זו בשורה רעה לכלכלה הישראלית, אבל בהחלט הזדמנות לציידי מציאות שמקווים שמישהו יחלץ אותם כשירצו למכור.

אני מניח שלכל חברה יש סף תחתון שבו היא תעדיף להמחק המסחר (אם לא תאולץ לעשות זאת לפני כן).
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 16:29
גם כשהשוק סופר לא יעיל, על כל שקל שמשקיע אקטיבי כלשהו הרוויח מעל הרווח שהיה לו אם היה משקיע פאסיבי, יש משקיע אקטיבי אחר שהפסיד את השקל הזה. וזה לפני מיסים ועמלות. אז אף שוק אף פעם לא אטרקטיבי יותר לכלל המשקיעים האקטיביים לעומת כלל המשקיעים הפאסיביים, אלא לכל היותר לחלק מהאקטיביים על חשבון חלק אחר מהאקטיביים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 17:26
מכתבות שפורסמו זכור לי שמתחילת המלחמה היתה בריחה של זרים והמוסדיים הישראלים נכנסו כדי לחלץ את הבורסה. זה לא סוד שחלק גדול מהבורסה הישראלית זה פשוט מוסדיים שמשקיעים שם את הפנסיות של הישראלים ומחפשי אגחים וערבונות לעסקאות שקליות.