⬅ חזרה לאינדקס

לא בלב שלם לגבי המקצוע שאני לומד, הנדסאי בניין בן 27

🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 01:49
לומד הנדסאי בניין בגיל 27 ולא מרגיש שאני בלב שלם לגבי המקצוע. שומע על אנשים שאומרים 11 שעות עבודה ביום ומתחיל קצת לפחד. אשמח ליעוץ:

1. אם יש כאן אנשים מתחום הבניין שאפשר להתייעץ איתם אשמח, זה קודם כל. כי אני מרגיש שאני בשלב בחיים שעדיין לא מאוחר מדי לשנות מסלול במידת הצורך.

2. אם אתם מכירים אנשים מתחוםֶ הבניין שהיגרו לחול ועובדים שם בתחום, אודה לכםֶ מאוד אם תחבירו אותי אליהם לכמה שאלות.

3. בכללי, מה זה אומר לגבי הפנסיה במקרה ואתחיל להרוויח משכורות נורמליות בגיל מאוחר יחסית? אני אצטרך לצאת לפנסיה בגילֶ מאוחר מהרגיל ? תודה מראש חברים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:00
זה לא מקצוע, זה תואר. יש כל מיני תפקידים לאנשים עם התואר הזה, על מה אתה חשבת? קבלן? משפץ? מפקח בניה/תשתיות? משרטט תכניות במשרד כלשהו?

*הבעל שלי למד את זה פעם אבל מעולם לא התכוון לעסוק בכך. הידע עזר לו בעבודות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 11:29
הכיוון הוא להיות מפקח בניה ?
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2024 13:16
שאפתי לתחום הביצוע אבל מתחרט לגמרי.. 11 שעות עבודה בשטח( בלי אופציה לכמה שעות מהבית) פלוס עבודה בשישי נראה כמו חוויה רעה. במה בעלך עוסק כיום?
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2024 13:17
הבנצי שהשכר שם רע מאוד, אז בגדול שאפתי לתחום הביצוע אבל לא ידעתי שהשעות כאלה מטורפות
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2024 13:23
כמו בכל תחום. בהתחלה אתה "טוחן" צעירות. מצד שני, אחרי כמה שנים אם יש לך שם ואתה יודע מה אתה עושה, יש בזה הרבה כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 15/07/2024 15:38
הוא יועץ עצים, ויש לו ידע הנדסאי שאין לאגרונומים כמו הסתכלות והבנה מיידית של הכוחות הפועלים על העץ ולאן עלול העץ ליפול במקרה של כשל.

יש לו גם ידע אחר שעוזר לו, כמו לזהות סוג תשתיות שנחפרו (וכוסו מזמן) ליד העץ (ומתוך זה להבין מה הרוחב והעומק שנדרשו לצורך הכנת/החלפת התשתית) ומידת הסכנה הכרוכה בכך.