⬅ חזרה לאינדקס

ארוחות במסעדות יוקרה

🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 08:42
שלום לכולם,

אני אוהב לאכול במסעדות יוקרה, אך זה כואב בכיס.

אשמח לרעיונות איך לשמור על החוויה אבל להוזיל אותה
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 08:50
כמו כל תחביב יקר:

- תלוי עד כמה כואב

- אפשר לחשוב על תדירות סבירה יותר

- אפשר לחשוב מה עוד היית יכול להשיג, לעשות אם היית נמנע או ממש מצמצם

ואולי תוכל לחיות עם זה בשלום?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 08:53
אין לי מה לייעץ לך אבל אשמח אם תסביר לי בכנות למה אתה אוהב את זה. אולי ככה אצליח להיכנס לראש של הבן שלי וכלתי בלי לעצבן אותם :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:00
אפשר לחלטר פעם בx זמן בעבודה מסויימת ולהגדיר את הכסף הזה כמיועד למסעדות יוקרה

בחגים לעיתים מקבלים buyme וכדומה ולעיתים אפשר להשתמש למסעדות שף

אם יש בונוס או דבר דומה אפשר להגדיר חלק ממנו למסעדות יוקרה (לא ממליץ)

כל מה שאמרתי כמובן מתקשר לפסיכולוגיה של ההוצאה. הוצאה תמיד תבוא על חשבון משהו, בין אם זה זמן או הוצאה אלטרנטיבית אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:01
אני לא יודע באיזה מסעדות יוקרה אתה אוכל בישראל. האוכל ברוב המסעדות (יוקרה או לא) כאן גרוע ולא מצדיק את העלות.

אם בא לך להשקיע, אתה יכול לקנות דגים/בשר איכותיים ולמצוא להם מתכון פשוט שלא מצריך הרבה עבודה. מבטיח שזה יהיה טעים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:03
עסקיות

להתרחק מתל אביב

קופונים

לוותר על היין

טייק אווי

לחלוק מנות

לא כל פתרון אפשרי בכל מסעדה ורובם יפגעו בחוויה של חלק מהאנשים.

לא מניסיון אישי (התפריטים של המסעדות האלו לא מפתים בעיני, וודאי לא בעיני שאר בני המשפחה).
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:05
את זה שזה חדש, מוציא אותי מאזור הנוחות של המוכר וטוב.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:07
אני חולק עליך, אם אתה מגביל את עצמך למסעדות כשרות לגמרי צודק, מה גם אם מתחייסים למחיר - אבל ללא ספק יש הראץ אוכל ברמה גבוה
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:08
גם מצאתי שלהייטקזום יש שוברים שזה נחמד ממש - אבל אני תוהה אם יש עוד טריק כזה שפספסתי. לצערי התרבות של עסקיות בארץ היא קצת חצי קלאץ
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:17
עד לפני כמה שנים היו ארוחות עסקיות כמעט בכל המסעדות. היום אכן יש הרבה פחות, אבל הרבה פעמים יש בצהריים הנחה מסויימת על התפריט שזה סוג של עסקית.

שוברים יש בכל מועדוני הצרכנות הגדולים, אבל לא בטוח שגם למסעדות שאתה הולך אליהן.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:19
בארץ או בחו"ל?

איזה תקציב הוא "יוקרה" מבחינתך?

אתה שותה גם יין/אלכוהול במסעדה?

אתה אוכל לבד או עם אנשים נוספים?

אתה אמריקאי במקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:22
ככל שתתחום את זה בתקציב מוגדר לחודש כך תבין עם הזמן מה האלטרנטיבה לכסף ולתחביב.

תיתן לעצמך תקציב של 1-2 פעמים בחודש, תרד ל 1.5 ואז ל 1 בחודש . עודף מהתקציב אפשר לגלגל לחודש הבא אם תרצה.

את התקציב הזה תנהל במזומן, כך תראה בעיניים כמה אתה משלם על התענוג
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:35
אני לא מגביל את עצמי למסעדות כאלו, וגם בצד הלא כשר המצב לא הרבה יותר טוב לדעתי. אבל נסכים שלא להסכים, לא רוצה להסיט מנושא הדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:37
יוקרה זה נגיד מעל 300 ש״ח לאדם

שותה רק במקומות שמצאים התאמת יינות לארוחה וכו

עם הבת זוג, לפעמים לבד לפעמים עם אנשים

לא
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:39
אני לא עושה את זה מחוץ לתקציב - עדיין חוסך יפה וברוב ההבטים בחיים אני מאוד חסכן, פשוט אני באמת נהנה מזה ורציתי להבין איך אני יכול לקבל את אותה החוויה אבל עם פחות כסף, פעם היו יותר עסקיות אז זה היה נחמד עבורי. פעם לחבר היה מצבעים שווים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 09:54
אני מצאתי שהמסעדות יוקרה בארץ לא שוות את תוספת הכסף באיכות המזון מעבר לפשוט מסעדות טובות (סביב 250-300 ש"ח לאדם).

יין: בהרבה מסעדות אפשר להביא יין מהבית תמורת דמי חליצה כל עוד זה יין שאין להם, זה יכול לחסוך לא מעט, או בכלל לוותר על האלכוהול, זה מאד מייקר את הארוחה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 10:34
חלק גדול מהחוויה במסעדות יוקרה זה איכות השירות, האווירה, היופי של המקום והכלים, כל זה בנוסף לאוכל טוב מהווה את החוויה של ״מסעדת יוקרה״. אין את הדברים הללו בישראל. לכן לדעתי אין טעם בארץ ללכת למסעדות יוקרה. בישראל יש מספיק מסעדות יותר זולות אבל עם אוכל לא פחות טעים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 10:58
אולי זה הישראלי שבי, אבל במסעדות מישלן קצת קשה לי עם השירותיות הגבוה - מוזר לי שמישהו מסתכל עלי והכוס אף פעם לא ריקה
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 11:23
בדיוק אתמול קראתי פוסט של איה כורם בנושא, והנה ציטוט שמהדהד את מה שכתבת

:>
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 11:32
זאת סיבה מצוינת, אבל אני לא בטוחה שהיא קיימת רק במקומות שמתומחרים גבוה.

לפעמים היצירתיות שופעת דווקא בשנים הראשונות של השף.

מסעדה צרפתית ברמה גבוהה נחשבת למסעדת יוקרה, אבל יש בה בדרך כלל נאמנות גבוהה למסורת על חשבון היצירתיות.

דווקא המטבח הישראלי ידוע ביצירתיות ובשילובים מזרח-מערב שלו, וזה קורה גם במסעדות שאינן נחשבות יוקרה. בכלל, המושג יוקרה מעורבב לחלוטין עם המושג יקר אצל הצרכן הממוצע - אפשר למצוא מסעדות יקרות שהן לא יצירתיות ו/או לא טעימות ו/או בעייתיות מבחינת איכות המוצרים והשירות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 11:38
את הקלקולי קיבה החמורים בחיי קיבלתי מ2 מסעדות יוקרה בארץ.

למדתי לקח: לעולם לא להזמין סטייק טרטר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 12:43
במסגרת העבודה יצא לי לאכול המון במסעדות יקרות. לדעתי מה שמבדיל אותן מהשאר הוא המקצועיות והקונסיסטנטיות במנות שיוצאות. אבל, במעטות מהן היה מעוף יצירתי, איפה שהיה מעוף זה בעיקר בקינוחים.

בהרבה מהמסעדות האלה יש בעיקר קופירייטינג מוצלח של המנות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 13:58
לפות"ש, אני לא חושב שאתה צריך להרגיש לא נח או לחפש חסכון במקום שהוא מראש "מותרות". לדבריך, אתה מחושב וחוסך בכל מקרה ואם החוויה מעניקה לך את שוויה, תהנה ממנה עד הסוף. הייתי מווסת בתדירות הביקורים ולא מתחיל להביא מהבית דברים או מתפשר על מנות.

באופן אישי, מעולם לא התחברתי ל"יוקרה" באוכל. מבחינתי זה צורך וכל זמן שזה טעים ומשביע, זה מספק. אני מקשיב לחבר שמתאר בחצי אורגזמה את החוויה במסעדת מישלן כלשהי ולא מבין מה הוא רוצה ולמה צריך לשבת 3 שעות לאכול.

להבדיל, כשאני מספר על שעון חדש שרכשתי במחיר של כמה משכורות הייטק, הוא מוציא את האייפון ומראה לי את השעה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 14:12
האם אתה אוהב אוכל טוב/מיוחד או אווירת יוקרה? כי אוכל טוב יש במספר מסעדות בתל אביב(לפני עידן הקורונה היה יותר) במחירים סבירים בלי לשלם על היוקרה (הכל יחסי).
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 14:15
אני גם אוהב שעונים, אבל תמיד כשאני חושב לקנות לי את האומגה סי מאסטר שאני חולם עליו, אני מתרגם את זה בראש ל-5 שנים חוג כדורגל לבן שלי, וחוזר למציאות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 14:40
ברשותך, נשאר בנושא המקורי.

בכל מקרה, לי יש כלל. אם אני רוצה לרכוש משהו (לא כולל בית) והכסף יבוא על חשבון משהו נחוץ אחר שהוא לא חסכון, אני לא יכול להרשות אותו לעצמי. לדעתי הכלל הזה נכון לכל רכישה משמעותית, כולל מסעדות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 14:43
כלומר, קניה על חשבון צריכה עתידית תמיד עדיפה על קניה על חשבון צריכה נוכחית?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 15:49
אם אתה רוצה לקנות משהו אבל בגגל זה אתה צריך לוותר על משהו אחר או לדחות אותו, אז הדבר שקנית לא בתקציב שלך.

זה לא אומר שאי אפשר לקנות או שלא עושים זאת. הרבה אנשים קונים רכב בהלוואה ומתאפקים ברכישות גדולות עד לסיומה.

דוגמה טובה. משפט כמו "ואיי זה הרבה כסף" או מחשבה על האלטרנטיבות\השלכות לרכישה בד"כ, אלו סימנים שזה מחוץ לתקציב בהתנהלות נכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 21:21
כל מזון מן החי שלא עובר בישול הוא מועד לפורענות ואני לא אזמין בחיים בחוץ.

דברים כאלה אוכלים רק בבית או במקום שאתה סומך עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2024 21:30
אתה צודק למעט דגים, את זה לא אכפת לי לאכול במקום טוב.