⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגיה סולידית לדירה ראשונה

🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2024 03:01
כיום 100% מההשקעות שלי הן בשוק ההון. אני רוצה לגוון ולהשקיע גם בנדל"ן, בצורה סולידית בלי הרפתקאות.

לדעתי שוק הנדלן בארץ מאוד מפתה, במיוחד עבור דירה ראשונה, אך הוא מגלם גם סיכון גדול.

ניסיתי לחשוב מהו הנכס הנכון עבורי להשקעה:

1. אני לא מעוניין לקחת הלוואות במיליונים.

2. אני לא מוכן להתעסק עם דיירים בעייתים בשביל עוד כמה אחוזים.

3. עבור עסקה טובה - אני כן מוכן להשקיע חד פעמית מספר חודשים, אך לטווח הארוך זה צריך להיות כמעט פאסיבי.

4. אני רוצה שהמשכנתא ושכר הדירה יתקזזו כמעט מהשנה הראשונה.

5. אני רוצה תשואה של לפחות 6-7% ריאלי (בערך כמו שאני מכוון בשוק ההון).

ההנחה שלי היא שהדרישות שלי סולידיות מאוד. אשמח לשמוע רעיונות לאזורים וסוגי עסקאות מתאימים. למשל:

דירת 3 חדרים בבאר שבע באזור ביקוש לסטודנטים.

עלות משוערת: 750-850 אלף

הלוואה בלי ריבית: 100k

הון עצמי: 100-150k

משכנתא 600k

*כן, יש לי אפשרות להלוואה בלי ריבית בגובה 100k.

רעיונות? כיוונים?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2024 03:44
אני לא חושב שאלה דרישות סולידיות בכלל בנדלן להשקעה. זה WISH LIST , אבל אם זה היה קל, כולם היו עושים את זה בהצלחה.

לא תוכל להשיג כאלה תשואות כיום בנדלן בלי לקחת לפחות אחד (אם לא יותר) מהסיכונים שאתה מעוניין להימנע מהם.

אם אתה לא רוצה התעסקות, תישאר בשוק ההון. לא תגיע לתשואות של 6 או 7 אחוז ריאלי בלי הרבה עבודת רגליים למצוא דירה זולה ואז למצוא שוכרים ואז לטפל בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2024 10:11
כזכור, תשואת נדל"ן היא שילוב של שכ"ד ועליית ערך. אתה כנראה מתייחס רק לחלק הראשון.

ככל שמחיר הדירה נמוך יותר, כך הסיכון לדיירים בעייתיים עולה. זאת לא נוסחת קסמים, אבל כן הערכה סטטיסטית הגיונית.

מסתתרת כאן הנחת עבודה שסטודנטים הם לא בעייתיים, אבל כמשקיע (ובמיוחד משקיע שרוצה להישאר פאסיבי ככל האפשר) יש עוד פרמטרים מלבד דייר אלים/לא משלם.

סטודנטים הם אוכלוסיה צעירה שעדיין לא סיגלה לעצמה הרגלי סדר, תחזוקה וניקיון (לא כולם, סטטיסטית). רובם יצאו מבית ההורים לא מזמן, שם קיבלו בדרך כלל את השירותים האלה בלי לשים לב. התוצאה עלולה לגרום לעלויות גבוהות של תחזוקה, צביעה וניקיון לאחר כל יציאה של שוכר מהדירה (והם מתחלפים בתדירות גבוהה).

ברוך הבא!
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2024 17:40
זה המון.

בגדול, התחושה שלי היא שעל כל מיליון שקל בשווי הדירה אפשר לדרוש 3000+- שכירות חודשית ולפי כלל אצבע לוקחים 2 חודשי שכירות לאחזקה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2024 21:34
הוא מתכוון כנראה לתשואה מצרפית, שכירות+עליית ערך...

ב 3% שנתי כל 1000 שקלים של שכירות חודשי הם תוספות של 400k למחיר הדירה. שכירות של 5k משמע שווי של 2 מליון, וכו'. באיזורי ביקוש יורדים מתחת למכפיל הזה...