⬅ חזרה לאינדקס

אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי

🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2024 23:44
שלום לכולם, אני שכיר שהחליף מקום עבודה במהלך שנת 2023.

בנוסף יש לי חשבון מסחר בברוקר אמריקאי (שוואב) החל משנת 2022, שבגינו אני מגיש באמצעות רו"ח דו"ח שנתי (הוגשו כבר דוחות על 2022 ו-2023).

לאחרונה כשהגשתי את הדוח השנתי על 2023, רוה"ח ציין שלפי החישובים שלו, בגלל החלפת מקום העבודה אני צריך לשלם למס הכנסה סכום קטן - ושילמתי אותו.

יש לציין שבדיווח הוכנס הפסד הון גדול (בסטנדרטים שלי), שיהיה ניתן לקיזוז בשנים הבאות כנגד רווחים.

אתמול, כמה שבועות לאחר התשלום, קיבלתי הודעה מרשות המיסים בנוסח הבא:

"הודעה על פתיחת תיק ליחיד במס הכנסה - הרינו להודיעך כי בתאריך X (שזה מועד הגשת הדו"ח) נפתח לך מחדש תיק במס הכנסה שמספרו YYYY.....

סוג תיק 93- שכיר שהכנסתו ממספר מקורות הכנסה עם ניכוי מס במקור.

הנכם נדרשים להגיש דוחות שנתיים משנת 2023 ואילך".

פה המקום לציין כי בחיים לא היה לי תיק במס הכנסה (כל החיים הייתי אך ורק שכיר), והם רשמו שהם פתחו לי "מחדש".

ויש לי מס' שאלות:

1. האם אתם מסיקים שיש קשר למסחר שלי במניות בחו"ל (רווחים של כמה אלפי דולרים בודדים) ?

2. היה וכן, האם ניתן להגיע למסקנה שהם רוצים למסות אותי במקום במס רווחי הון במס הכנסה ?

3. הם רשמו שיש לי מס' מקורות הכנסה עם ניכוי מס במקור, אבל בסה"כ החלפתי עבודה בעבודה, לא היתה אפילו חפיפה של יום בין העבודות. ממתי שכירים צריכים להגיש דוח לרשות המיסים??

אודה לסיוע...
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 06:34
כמובן, עבור כל שנה שמכרת בברוקר זר פתחת תיק, כלומר בשנת 2022, ולאחר מכן גם בשנת 2023

מס על רווחי הון הוא מס הכנסה, למה שמת את המילה במקום באמצע?

יש לך מקור אחד עבודה ומקור שני הכנסה מרווח הון.

כנראה בגלל שיש הפסד וכדי לנצל אותו יהיה צורך להגיש דוח גם בשנים הבאות, רואה החשבון ביקש לפתוח את התיק קבוע לכמה שנים.

השאלה למה ביקש תיק 93 ולא 92, את השאלה הזו אתה צריך להפנות לרואה החשבון שלך ולא לפורום באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 10:18
כן, פתיחת חשבון בברוקר זר מכניסה אותך לרשת המס בישראל כמי שנדרש לדווח עצמאית (או באמצעות מייצג).
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 15:19
תודה על התשובות. אברר מל רוה"ח שלי (פשוט קיבלתי את המכתב ביום שישי).

אני רק אחדד את השאלה לגבי גובה המס (ואולי אני הולך פה רחוק מדי, אני מקווה שכן):

עד היום שילמתי מס על מכירת מניות ברווח של 25%.

האם יש מקום לחשוש שרשות המיסים מבחינתה תדרוש מס בהתאם למדרגת מס ההכנסה שלי ולא בהתאם למיסוי ריווחי הון "רגילים" על מכירת מניות?

כי ממה שהבנתי מקריאה פה בפורום, ולפי מבחני הפסיקה (שאני עומד בהם בצורה חלקית ביותר), רשות המיסים תמסה במס הכנסה על מכירת ניירות ערך בעיקר משקיעים/ סוחרים "כבדים" יותר ולא יתוש כמוני, עם כמה אלפי דולרים בודדים של רווח בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2024 15:22
בהיקף שהזכרת קשה להאמין שיחשבו שאתה עוסק בזה, אלא אם כן מדובר בכמות רבה מאוד של עסקאות.

מס הכנסה על רווחי הון, שאינם נחשבים לעסק, הוא עד 25%.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 19:25
פתיחת חשבון מכניסה לרשימת דיווח?

לא רק מכירה/קבלת רווחים/סכום מעל 2 מלש"ח/העברה שנתית מעל חצימלש"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 21:49
אכן, תודה שדייקת אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2024 23:25
למעט מס יסף
🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2025 08:41
ראה את 2 המאמרים בנדון , הם מדברים בדיוק על זה :

[נמחק, תוכן פרסומי, יעקב]