⬅ חזרה לאינדקס

בירוקרטיה ישראלית וסידורים פעוטות 2024

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 08:38
שלום לחברי הפורום הנכבד.

לפני חודש וחצי נולד לנו בן בכור, ואנחנו מאוד שמחים.

אני מייצר לי בשבועות האחרונים רשימת סידורים ובירוקרטיות שמנהל אחראי של ענייני הילוד והמשפחה יטפל בהן ובזמן. עניינים כספיים, מיצוי זכויות שלנו ושלו, וכיו"ב.

ומי חזקים יותר בניהול אחראי מחברי הפורום הזה? : )

למטה הרשימה שיש לי כרגע, ביחד עם פירוט על מה שכבר עשיתי. אני אחרי מעבר על אתר כל זכות, ומה שנראה לי רלוונטי לסיטואציה:

1) חיסכון לכל ילד - טופל, זה מצאתי צ'יק צ'ק התייחסויות פה בפורום.

2) חסכונות נוספים יזומים על ידי ההורים והמשפחה - טופל.

3) הטבה במשכנתא לזוגות ומשפחות - טופל, מסתבר שאנחנו זכאים, אם כי זה לא הרבה. אנחנו זכאים רק לכ52,000 ש"ח הלוואה מוטבת שזה גם יהיה נחמד כשיהיה רלוונטי.

4) הטבה בשכר דירה - טופל, ברוך השם לא זכאים.

5) הטבה במעון יום מפוקח/משפחתון מפוקח וכו' - טופל, נראה שזכאים אם כי סיכויי הקבלה נמוכים. יכול להיות שננסה לנצל כשיהיה רלוונטי שנה הבאה.

6) הרשמה לקופת חולים - הלכנו על מכבי. פה אנחנו מתלבטים - האם ללכת על מגן זהב/פלטינום/שלי עבורו? נראה לי אני אעשה לו זהב וזהו.

7) ביטוח סיעודי בחינם - צריך לוודא שרשמו אותנו כשנבקר בטיפת חלב השבוע...

8) נקודות זכות - טופל, ידעתי את הרו"ח, והאישה יידעה את הHR בעבודה.

9) עדכון תעודות זהות - טופל

10) הוצאת דרכון בשביל הפעוט - זה מתעכב, אבל לא מתכננים לטוס בשנה הקרובה אז ניחא.

הצעות לתוספות ושיפורים יתקבלו בברכה.

תודה.

נ.ב. צר לי אם אני מספים/מפרסם במקום הלא נכון, חיפשתי פוסטים דומים או מקום הגיוני יותר לפרסם, התקשתי למצוא. אשמח להשמע להוראות המודרטורים המכובדים בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 08:44
1) באם הייתה דולה בלידה - החזר מקופת החולים.

2) להזמין תעודת לידה מקורית דו-לשונית ממרשם האוכלוסין
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 08:53
ביטוח בריאות פרטי קטסטרופה עולה שקלים בודדים לחודש בגיל הזה.. תרופות שלא בסל לניתוחים/השתלות בחול
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 10:01
לגבי הגן, אתמול היה הזמן להחליט לאן לרשום אותו.

לא יודע כמה עמוס באזור שלך, אבל ברוב אזור המרכז, כל הגנים הפרטיים הטובים פותחים הרשמה בנובמבר-דצמבר ומתמלאים בינואר, לפתיחת השנה בספטמבר 2025. אם תרצו להכניס לגן / מטפלת לפני ספטמבר 2025 צריך לתכנן את זה בקרוב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 10:08
להחליט אם עדיף לדחות נקודת זיכוי אחת של היולדת לשנה הבאה או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 22:33
בגנים פרטיים אין מועד הרשמה, הולכים לגן ובודקים מתי מתפנה מקום ואם זה מתאים לכם נרשמים. בהנחה שאהבתם את כל השאר. כן חשוב למצוא גן כמה שיותר מוקדם כי הגנים הטובים נתפסים ולהרשם גם שנה מראש

אני מאמין שהתכוונת למעונות יום מסובסדים על ידי העירייה, שאין בכל עיר, אבל בערים שיש זה אכן כפי שתיאר. הם אמנם זולים יותר (כ2600 שח לעומת 3500-5000 בגן פרטי) אבל כמות הילדים משמעותית גדולה יותר (25-30 לעומת 5-12). בנוסף אין ימי שישי, ושעות פעילות מעט קצרות יותר (גם לא בכל גם פרטי יש ימי שישי צריך לבדוק)
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 04:10
כיום ביטוח סעודי מופעל ע"י הקופת חולים

ושם צריך להירשם
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 06:59
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 08:14
11) לעדכן מספר נפשות בדירה בעירייה או תאגיד מים - משפיע על מחיר המים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 08:28
זה היה אצלי ברשימה.

עכשיו נזכר שזה למי שמוציא לילד אזרחות אמריקאית.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 08:49
או כל אזרחות זרה
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 13:55
אני לא מסכים עם כמעט כל העובדות שכתבת.

לא ארחיב, כדי לא לחטוף את הנושא.

החוויה של חילוני באזור המרכז ב2020-2024 מאוד שונה ממה שתיארת.

גם בגנים פרטיים, יש יותר ביקוש מהיצע, לכן למרות שאין תאריך אחרון להרשמה, כמה שבועות אחרי פתיחת ההרשמה לא נשאר מקומות, אלא רק ברשימת המתנה לאנשים שיבטלו.

גם בפרטיים כמות הילדים גדולה, בהרבה אין יום שישי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2024 16:14
אני חושב שבגיל הזה עד שנתיים אין שום כמעט הטבה למגן/כסף/זהב/וכו'

תברר מול למכבי

אני שאלתי את נציגת השרות בטלפון והיא לא ממש ידעה במה זה יותר טוב