⬅ חזרה לאינדקס

מכירת דירת מגורים קיימת לצורך השקעה בשוק ההון - האם אני שפוי?

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 16:37
מחשבות פסימיות על עתיד המדינה, הכלכלה , פגיעה במבנים (מלחמה וכו') הביאו אותי למחשבה על מכירת הדירה

בה אני גר כיום (4 חדרים במרכז. ילדים גדולים) בשווי של כ 3 מש"ח(רווח של כ 2.5 מש"ח לאחר החזר משכנתא)

והשקעת כל הכסף בשוק ההון.

מעבר לסיבות שמניתי שהן בעיקר החשש מהרס המוני ואי מתן החזרים מהמדינה, קריסת הכלכלה והנדל"ן ושאר חששות

רציונאליים או לא, אני מעוניין בעיקר להשקיע את ה2.5 מליון בשוק ההון (או בנדל"ן בחו"ל ורעיונות אחרים)

כך שאוכל לעשות תשואות גדולות יותר משל עליות המחירים של הנדל"ן בארץ.

חוות דעת, הצעות להשקעה וכל רעיון יתקבל בברכה
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 16:43
אצלי דירה בבעלות דווקא תיפקדה כסם הרגעה בנפילות של 2020 ו- 2022.

יצא לך להיות מושקע בשוק ההון בשוק דובי?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 16:47
גוגל: המשקיעה נדלן או שוק ההון

אמל"ק: זה יוצא בערך אותו דבר בזמנים נורמלים.

עכשיו אנחנו לא בזמנים נורמלים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 20:49
לא הייתי קובר את המדינה כל כך מהר. יש הרבה בעיות, אבל יחד עם זה יש גם הרבה אנשים טובים.

נשמע שאתה כבר לא זקוק ל-4 חדרים (ילדים גדולים?), אז אולי פתרון יותר טוב הוא למכור את הדירה, לקנות קטנה יותר ואת ההפרש להשקיע בשוק ההון?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 21:06
אם אתה עושה את זה כספקולציה, אז לא.

אם המוטיבציה היא החשש שחלק גדול מהונך נמצא בסיכון גדול מדי, אז אפשר.

אל תשכח לקחת בחשבון גם את התרחיש הגרוע בחלופה של מכירת הדירה. נניח, אתה נשאר בישראל ומחירי הדיור ממשיכים לעלות בחדות.

אני מסכים איתך שמי שחושב שיש סיכוי לא זניח להתמוטטות כלכלית בישראל, צריך לחשוב האם ההון שלו מוגן. לרוב האנשים בארץ התשובה שלילית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 21:14
רק אל תשכח כשאתה מודד אלטרנטיבות לבדוק פוטנציאל התשואה בנטו כמו גם רמת סיכון ובכל מקרה הרבה בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 21:38
לא הייתי עושה את זה, לא עשיתי את זה ולא שוקלת. קח בחשבון שיהיה קשה לעלות ביזרה על רכבת הנד״לן אם התחרטת.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 21:46
אם מעולם לא השקעת בשוק ההון בסכומים כאלה זה חתיכת סיכון (פסיכולוגי בעיקר) תנודתיות וכל החסרונות הידועים של שוק ההון

ולעשות dca על סכום כזה האינפלציה תשחק את הכסף

מבחינת הגיון יש פה שיקול רציני בעיקר בגלל הריבית והאינפלציה מה שלא מבשר טוב לנדלן בארץ אבל לנדלן בארץ יש חוקים משלו כידוע

זה חתיכת סיכון אבל יש סיכונים יותר גדולים כמו להשקיע בשוק ההון בשביל לקנות דירה :)

בכל מקרה שיהיה בהצלחה בכל החלטה שתקבל
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 22:26
+ מיסוי

זה רכיב עיקרי בתשואה

ויש עיוות לטובת נדל״ן בדירה הראשונה + בהשכרה.

בנוסף - גם להיות תלוי בבעל-בית כל כמה שנים זה לא אידאלי...
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 22:48
אפשר גם וגם חבר יקר.

אפשרות 1: לקנות דירה היכן שיכול ולגור היכן שאוהב. בבדיקה יסודית של דירה שמניבה מכובד, עם פוטנציאל, פרופיל שוכרים איכותי ואם אפשר פחות ממחיר השוק.

אפשרות שניה: להשקיע בנדל"ן מבלי ללכלך את הידיים. קרי - כל מדדי ת"א וחו"ל נדל"ן, בנייה, נדל"ן מניב. יש תקופות (בטווח הארוך) שהמדדים הנ"ל הניבו יותר מעליית מחירי הדיור ותשואה משכירות יחד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:00
ומה קרה אחרי הנפילות "על הנייר"?

מזכיר שמדד סנופי הניב 85% תשואה ב5 השנים האחרונות (אפילו שבמהלכן היו נפילות כמו מגיפה של פעם במאה).

כמו כן, נפילות זה נהדר - זמן מעולה לקנות בזול ;)
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:19
*הניב בלשון עבר ובדיעבד. העתיד מבחינתי, תמיד נמצא בסימן שאלה.

ומה אם העשור הבא, או 5 השנים הקרובות יהיו דוביות ?

ממש לא נפילות "על הנייר". היה לי סכום x שהיה מושקע במניות ולאחר מכן שווי המניות ירדו ל x-1.

בכל מקרה, מנקודת המבט שלי דירת המגורים שלי שהתנהגה כנכס לא קורלטיבי לשוק המניות ( גם את זה ניתן לדעת רק בדיעבד)

ועצם העובדה שאני יכול לגור בה ולא להסתכל או לבדוק את השווי שלה ברמה

היומית/שבועית/חודשית.

הקלה עליי במהלך תקופת "הדגירה" על המניות, גם בתקופה לא זוהרת במיוחד.

אילולא הדירה, כנראה שהייתי מרגיש יותר מתוח ופחות בנוח עם תיק המניות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:22
אתה מוזמן לבחון כל תקופה שתרצה בהיסטוריה הארוכה ותראה שבבדיקת תקופות ארוכות מחקי מדדים תמים הניבו ובענק. לאורך זמן.

אם היה לך סכום בצד לפני 5 שנים ששכחת ממנו והיית מסתכל היום היית מחייך ולא מרגיש כל כאב של מה שהיה מעת לעת בתק' זו עם סכום זה.

כמו שאנשים לא בודקים ערך דירתם מידי שבוע אין צורך לבדוק את ערך תיק ההשקעות מידי שבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:23
על הנייר! רווח / הפסד זה רק במימוש.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:25
לא באמת, אבל אני לא אתווכח איתך על זה.

בתוחלת אולי אתה צודק.

בכל מקרה הנקודה שלי היא שהנדל"ן לי אישית עוזר פסיכולוגית, עם השקעה בשוק המניות.

כל אחד והגישה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:34
מה לא באמת? רווח / הפסד זה רק במימוש. בכל דבר.

אם היו לך 100 ש"ח והיתה נפילה של 20% ויש לך 80 ש"ח ואתה לא נוגע זה הפסד על הנייר. כנ"ל ההיפך אם היתה עלייה של 20% וכעת יש לך 120 ש"ח ולא נגעת.

אם הדירה שלי מקבלת מחר הערכת מחיר 11 מיליון (ואפילו השכם עם דירה זהה מכר היום ב11 מיליון ש"ח) וקניתי אותה ב8 מיליון אוכל להגיד הרווחתי טרם מכרתי (מימשתי)?!
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:35
אתה יכול להגיד שערך הדירה שלך עלה.

אתה מסכים איתי שערך המניות שלך ירדו ב2022?
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:41
להגיד תמיד אפשר.....אבל זה אפקטיבי ונכון במימוש.

ערך הדירה עלה. מה זה עוזר לי אם לא מוכר כרגע? אולי מחר יירד?

ערך הדירה ירד? אמור להרגיש כאב והפסד אם לא מוכר? אולי מחר יעלה הערך?

הפסד / רווח בפועל זה במימוש ולא דישדוש בגרף.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2024 23:45
ירד ולא הרגשתי בכיס כי לא מימשתי . וכעת ב2024 מחייך כי עלה יפה מאוד ומאז רק מחייך. לא יכול לומר הרווחתי. אם מחר אממש נכון יהיה לומר הרווחתי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 01:01
ואם מכרת כלומר מימשת ויום למחרת קנית עוד הפעם?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 08:11
למה שאעשה זאת?!

בכל מקרה יהיה רק אירוע מס בגדול.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 08:15
נניח החלטת למכור ויום למחרת שינית את דעתך, קורה.

הפסדת או לא הפסדת?

שאלה נוספת: נניח קניתי מניה במחיר בועתי והיא ירדה ב95% אבל לא מכרתי עדיין, הפסדתי או לא הפסדתי?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 08:28
"מכירת דירת מגורים קיימת לצורך השקעה בשוק ההון - האם אני שפוי?"

אתה שפוי אבל אפילו אתה מודה שאת לא בהכרח רציונלי. השקעות צריך לעשות מתוך שיקולים רציונלים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2024 08:33
שוב - כל עוד לא מכרת לא הרווחת / הפסדת.

ואולי המניה שירדה 95% עלתה חמחרת ל111%?! ביום אחד או בחודש.

בכל מקרה אני משקיע במדדים רחבים ולא במניה.

הן בנדל"ן והן בשוק ההון נדרשת רצינות ולא זיגזג. לדעתי.

ברקע (נדל"ן/ שוק ההון) ההשוואה במימוש להרווחתי או הפסדתי היא להפרש ממחיר הקנייה (במונחים ריאליים כמובן)
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 13:57
לדעתך אילון מאסק לא הכי עשיר כי רוב הונו הוא ממניות טסלה שהוא מחזיק אותם מאז שהם שוות דולרים בודדים למניה?

לדעתך מי שקנה היום דירה בתל אביב במליון $ עשיר ממי שקנה לפני 60 שנה 5 דירות ב20K $ כל דירה?

מי שמכר דירה או מניות בסכום גבוה ממה שקנה וקנה שוב דירה או מניות עשיר ממי שלא מכר?!

אז הוא יהיה מופסד במקום ב95% ב89% אם היא תעלה באלף % הוא יחזור לקדמותו ולפני שזה קרה ברור שהוא מופסד

איך מחשבים שווי נקי ? סך כל הנכסים פחות ההתחייבויות, סך כל הנכסים לפי שווים כיום,
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 21:24
1 ₪ של לפני 20 שנה לא שווה ל1 ₪ כיום. רק השם זהה...
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2024 22:10
חכה שנה פחות או יותר, אין חמאס אין חיזבאללה איראן מוחלשת, שלום עם סעודיה, מצבנו הולך להיות טוב מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 06:12
כולם פה חכמים גדולים,

כי כולם פה כבר בעלי דירות …..או למגורים או להשקעה….זה היינו הך

כך שכל התשובות פה הן מוטות.

תקשיב למישהו מבוגר,אולי כבר זקן שכל חייו נאלץ לגור בדירות שכורות.

אז תקשיב :

אתה ממש , אבל ממש לא רוצה להיכנס ולהיות חלק ממעגל שוכרי הדירות בישראל!!!!

השוק הזה פרוץ….השוק הזה מייאש……מהשוק הזה צריך להתרחק כמו מאש.

אני מניח שאם יש לך כבר ילדים גדולים, אז אתה כבר די מבוגר, אולי אפילו בגיל שלי ויותר .

האם באמת נראה לך הגיוני, לחזור למציאות של “שוכרי דירות”?

אתה באמת מתגעגע כל סוף חוזה, להתקשר לבעל הדירה ולהתחנן שלא יקפיץ לך את השכר דירה בעוד 1000 שקל ?

אתה באמת מתגעגע כל שנה, שנתיים, להתחיל לחפש שוב דירה, לסייד את הבית, לשלם למתווך, לשלם להובלה….זה עוד 20-30 אלף שקל

כל שנה קל.

כאילו, לפעמים אני לא מבין את האנשים.

ואני חייב להבהיר משהו :

אני בהחלט מכיר אנשים עם משפחות או מבוגרים ששוכרים דירה כל חייהם, אבל במקביל יש להם דירה משלהם בטאבו.

ועם זה כאמור, אין לי בעיה!

אני חושב שזה דווקא אחלה פיתרון כי במקרה שנמאס להם משוק השכירויות, יש להם תמיד את האופציה לעבור לדירה שלהם

(אולי זו דירה מעאפנה, אולי זו דירה בעיר שלעולם הם לא חשבו שיגורו בה, אולי זו דירה קטנה…אבל לפחות יש להם דירה לעבור אליה

והם לא צריכים להיות תלויים כל החיים בבעלי בתים!)

אבל פה אצלך, אתה מתאר מצב שונה לחלוטין , רק בגלל איזה פראנויה לא מבוססת בשיט שנכנסה לך לראש !

בוא נעיף לרגע את כל השטויות על “הכחדת מדינת ישראל” “. “קריסת מבנים, קריסת כלכלה”,

עזוב אותך מהקישקושים האלה……זה טוב לטוויטר….לא לפורום כלכלי.

תהיה רציני ואל תחשוב על אפוקליפסה , ותשיב על השאלה :

האם בגילך המבוגר, אתה באמת רוצה למכור דירה

ולהכניס את עצמך במודע , לשוק השכירויות הנוראי שקיים במדינת ישראל ?

תקשיב לי :

אני ,בתור מבוגר, שלא הצליח להשיג דירה משלו, וכנראה גם לא אצליח לקנות ,

ואאלץ לחיות בשכירות עד גיל 90 ,

אומר לך בלי להסס :

כל עוד אתה מתכוון לחיות בישראל, שלא תעז להישאר בלי דירה משלך!

פשוט אל תעז!

וזה לא שאני נגד שוק ההון, נהפוכו.

אני דווקא חושב ששוק ההון מביא תשואה לא פחות מנדל״ן ואם יש לך כסף פנוי, חובה להיות בשוק ההון.

אבל אני בכלל לא מדבר כרגע מהמקום הכלכלי.

אתה כנראה צריך להתחיל יותר להסתובב בפורומים או בקבוצות של בני 20….ו….30

כדי לחזור ולהיזכר, עד כמה מתישים ומעצבנים החיים יכולים להיות, כאשר אתה גר בשכירות.

ושוב אומר, לא משנה מה אחרים פה יגידו, ואיזה מספרים הם יביאו לך.

תזכור שהדיון פה הוא לא על “דירה להשקעה “ או “שוק ההון” !!!

הדיון פה הוא “דירה למגורים” או “שוק ההון”! וזה הבדל עצום.

בינינו,

אף אחד מהחברים פה , גם אם הוא בעצמו שוכר דירה, לא יודע מה זה להיות במצב של להיות מבוגר, ללא שום נכס ולשכור דירה (את זה תשאל רק אותי).

אז אני עומד בביטחון מאחורי התגובה שלי .

שלא תעז למכור ולהכניס לשוק ההון ! נקודה. סוף.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 08:08
אני מנסה להבין את ההיגיון שלך - איך הצורך למצוא שוכרים לדירה שבבעלותך, גורם למסכת הזוועות שתיארת קודם (תשלום למתווך, הובלה, סיוד, כל שנה שנתיים), להפוך לממש אחלה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 08:43
דיברתי מנקודת מבט של שוכר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 08:47
קראתי בעיון, ושאלתי בעינה עומדת -- מצד אחד אתה מתאר כמה נורא זה לשכור דירה (במיוחד מבחינת ההתעסקות והעלות הכספית הנלווית להן), ומצד שני אתה אומר שאם במקביל יש דירה בבעלות (שמשכירים לאחרים, מה שמייצר התעסקות נוספת), אז אין שום בעיה והכל אחלה.

הייתי יכול להבין אם היית טוען שכלכלית דירה בבעלות מגדרת את עלות השכירות בסיכון נמוך יותר משוק ההון, אבל זה ממש לא מה שטענת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 09:17
אוקיי, אז ערכתי ואולי עכשיו זה יהיה יותר ברור.

ואני חייב להבהיר משהו :

אני בהחלט מכיר אנשים עם משפחות או מבוגרים ששוכרים דירה כל חייהם, אבל במקביל יש להם דירה משלהם בטאבו.

ועם זה כאמור, אין לי בעיה!

אני חושב שזה דווקא אחלה פיתרון כי במקרה שנמאס להם משוק השכירויות, יש להם תמיד את האופציה לעבור לדירה שלהם

(אולי זו דירה מעאפנה, אולי זו דירה בעיר שלעולם הם לא חשבו שיגורו בה, אולי זו דירה קטנה…אבל לפחות יש להם דירה לעבור אליה

והם לא צריכים להיות תלויים כל החיים בבעלי בתים!)

מקווה שעכשיו יותר ברור!

אגב, אני שוב חוזר ואומר, הדיון שלי הוא בכלל לא במישור הכלכלי!

אל תיקחו אותי לשם כי זה דיון אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 16:40
יש לך כאן בפורום אנשים מבוגרים כמו בת העמק שגרה בשכירות מבחירה, ונראה שהיא חיה עם זה בשלום.

האם אתה יודע, איך יראה שוק הדיור בעוד 20-30 שנה?

לי אין מושג.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 16:56
אני לא מכיר לעומק את “בת העמק”, חוץ מזה שהיא לפעמים פה ושם משיבה לי לשאלות (בהזדמנות זו אומר לה תודה).

אבל גם אם היא גרה בשכירות, אין לי מושג אם יש לה דירה אחרת במקום אחר שאותו היא משכירה

אבל גם אם לא, בכל כלל יש יוצאים מן הכלל.

ושוב…אני לא מדבר עכשיו על בני 20 או 25 וגם לא על בני 30.

העלה פה גבר בן 50 פלוס (אני מניח) שאלה…ורק עליה השבתי .

ואיך שוק הדיור ייראה פה ,בעוד 20 שנה?

הוא ייראה בדיוק כמו עכשיו, רק יקר פי 1000.

לא צריך להיות נביא בשביל זה.

צריך להכיר את ה dna של הישראלי הממוצע, בכדי להבין שמטרת הדירה, תהיה מנת חלקו ֿגם בעוד 20 ו 40 שנה.

ניסו לעשות פה “השכרה לטווח ארוך”, וזה נתקע איפשהו במכוון …אז בוא לא נצפה לכלום פה
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 17:28
ואם הדירה שבבעלותו בדרום והוא שוכר בחיפה. כיצד הדירה שלו משמשת כרשת הגנה אם בעל הדירה מודיע לו על סיום חוזה שכירות בנקודת זמן שאין דירות בעירו?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 17:33
שאלה למחשבה -

האם אדם מוכן לעבור כל 5 שנים דירה (משכירות לשכירות) תמורת חיסכו-רווח של 1 מיליון ש"ח במהלך חייו (רק כי לא קנה דירה עם העלויות הנלוות (משכנה, מס רכישה ועוד) וההון שהיה לו וצבר הושקע במדדים מחקים שהניבו בטווח הארוך תשורה מטורפת)?

שכירות זה לא בהכרח לעבור כל שנתיים. בשווקים מסויימים זה פרופיל אחר של בעלי דירות (ושוכרים).

אני מכיר מישהו שסוגר שנה שביעית בשכירות ולפני שכר 5 שנים במקום אחר (והוא זה שעבר כי רצה להשתדרג).

לאחרונה הודיעו לו שהדירה יוצאת למכיר וקיבל באהבה והבנה.

שאלה של השקפה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 18:03
אתה מדבר איתי בראייה מאוד מאוד מצומצמת …תסתכל קצת יותר רחב.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2024 18:04
בן כמה אתה, ארנסט?