⬅ חזרה לאינדקס

שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 18:39
אני לא בטוח ששני הנושאים שייכים לפה, אבל אחד מהם שייך אז כבר אפרוש פה הכל:

הייתי לקוח של TD AMERITRADE ונכפה עלי בחודש מאי האחרון לעבור לצ'רלס שוואב בגלל הרכישה.

מהרגע שעברתי לשוואב פתאום התחילו 2 תופעות שאני בטוח שלא היו קיימת קודם ב TDA (לא ציינתי אבל אני אזרחי ישראל המתגורר בישראל, וכמובן שממלא ושולח להם טופס WBEN8):

1. התחילו לנכות לי אוטומטית 25% מס בגין דיווידנדים- כלומר אני רואה שורה של דיווידנד, ושורה מתחת יש הורדה של 25%.

2. התחילו לא לקזז לי ניירות שמכרתי בהפסד בגלל טענת WASH SALE.

והשאלות שלי הן:

1. אם אני ממילא משלם רק לרשות המיסים הנהדרת שלנו, ושוואב יודעים שאני לא אזרח אמריקאי ומילאתי טופס במיוחד בשביל זה, למה הם מקזזים לי מס על הדיווידנד? הרי אני ממילא אשלם עליו לרשות המיסים.

2. האם התשלום שהם מקזזים לא יגרום לי לשלם כפל מס, כלומר לשלם עליו גם לרשות המיסים ? (גם אם הרווחתי 10$ דיווידנד ושורה מתחת נרשם -2.5$, אם הכל נכנס לחישוב כולל של רווחים והפסדים מעיסקאות, רשות המיסים מבחינתה עלולה לחשוב שיש לשלם מס על ה 7.5$, לא ?

3. אני לא זוכר אפילו פעם אחת שב TDA סימנו עיסקה שלי כ WASH SALE, והרי כל הסיפור הוא שזה חוק של ה IRS, שאני בכלל לא תחת המטריה שלו, האם אני יכול לדרוש מהם להפסיק עם הסימון הזה, ושכן יכניסו את ההפסדים לחישוב הרווח וההפסד ? הרי אצלנו בארץ אין דבר כזה, וזה לא יגרום לי "לרמות" את רשות המיסים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 19:13
הזכות הראשונית למס על הדיבידנדים היא למדינת המקור, במקרה הזה כנראה ארצות הברית, ועל פי האמנה היא מנכה 25% מס.

אם יש לך ניירות שהונפקו במדינות אחרות, אז שיעור הניכוי יכול להיות שונה.

אתה מגיש דוח שנתי, בדוח אתה מציין כמה מס זר נוכה לך.

מה זה מפריע לך? את ההפסד והרווח אתה בכל מקרה מחשב בעצמך בהתאם לפסק דין מוזס, אתה לא יכול להתייחס לחישוב שלהם...
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 19:19
קודם כל תודה על התגובה,

אתה רוצה לומר לי שברמה הפרקטית רואה החשבון שלי יקח את דוח העיסקאות שאני מוציא לו (קובץ PDF, לא יודע למה זה לא אקסל, למרות שאבקש) ויעשה חישוב על כל עיסקה שערכתי, להבדיל מלהסתמך על הדוח שלהם ?

האם הוא לא מצרף לדוח השנתי את הדוחות של הברוקר הזר ואז לכאורה, אם הוא אכן יעשה חישוב בעצמו רשות המיסים יראו מספרים שונים / פערים בשורה התחתונה ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 19:38
לפי הפקודה זה מה שהוא אמור לעשות, בפועל רבים לא עושים, וסומכים על זה שאף אחד לא יעשה ביקורת על הדוחות.

אם רואה חשבון או יועץ מס מגיש את הדוח, אז הוא לא חייב לצרף את דוח של הברוקר הזר, רשות המסים סומכת עליהם (שלא בצדק).

אם אתה מגיש עצמאית, אתה כן מחוייב לצרף.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 21:56
תודה.

אני שם לעצמי תזכורת "להזכיר" לו לפני הגשת הדו"ח הבא לעשות בדיקת מספרים לבד, בגלל חירטוט ה wash sale.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2024 23:55
אתה רוצה להגיד שעד עכשיו לא ניכו? זה ממש מוזר

אלא אם כן אתה מדבר על כפל מס דיבידנד (כלומר שמדובר בנייר שאינו אמריקאי, ואז גם מדינת המקור וגם ארה"ב מנכים לך), ואז זה באמת לא אמור לקרות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2024 15:54
כל המניות דיווידנד היו אמריקאיות.

עכשיו רק לעדכן, חפרתי במסמכים ששמרתי לפני המעבר לשוואב, ואני באמת רואה שגם TDA היו מנכים לי מס על דיווידנדים.

אני רק מקווה שהרואה חשבון שלי בדוחות איכשהו שם לב לזה, ושאם למשל קיבלתי 100$ דיווידנד וניכו לי 25$ מס, אז שזה לא הוכנס בדוח לרשות המיסים כ-75$ רווח לפני מס.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2024 16:17
אוקי, עכשיו הכל הרבה יותר הגיוני :-)

אם לא, זאת סיבה מצויינת להחליף רו"ח.

לדוד סם תמיד יש זכות ראשונים על דיבדנד שמחולק ע"י חברה אמריקאית, גם אם אתה בברוקר ישראלי. אם הרו"ח שלך לא מכיר את העניין זה אומר משהו על רמת המקצועיות שלו...
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2024 16:53
זה פשוט אומר שהוא רואה חשבון , שתפקידו לבקר חשבונות, ולא יועץ מס שתפקידו להבין את המס ולהגיש דוחות.

לימודי מיסים הם חלק קטן ושולי בלימודי ראיית חשבון
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2024 20:59
מבחינתי זה פשוט אומר שזה לא האדם שהייתי בוחר שיגיש עבורי דוחות מס.