⬅ חזרה לאינדקס

לימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב או בבר אילן?

🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 15:51
שלום לכולם,

אני שוקל ללמוד משפטים. רוצה לדעת כמה דברים:

1. האם יש הבדל בין בר אילן לת"א מבחינת היוקרה? האם אפשר להתקבל למשרדים הגדולים (גולדפרב, הרצוג, מיתר) גם עם תואר מבר אילן? האם כדאי לדחות בשנה בשביל להתקבל לת"א?

2. תוך כמה זמן אפשר להפוך לשותף במשרד?

3. האם עורכי דין מרוויחים יותר מרואי חשבון במשרדים הגדולים? אני מתכוון גם לרמת העובד וגם לרמת השותף. בשכר הבסיס אני יודע שכן, אבל מצד שני ידוע לי שרואי חשבון מקבלים שעות נוספות.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 16:14
1. כן, כן, נראה לי שלא אבל יש עוד שיקולים כשמחליטים איפה ללמוד.

2. תלוי, ובכל מקרה אל תסתנוור מהתואר "שותף". לפחות בהתחלה זה בעצם שכיר משודרג בלבד.

3. לא יודע מבחינת ממוצע, אבל זה לא ממש משנה. כל מקצוע, משרד, תחום ועובד והמסלול שלו. בגדול, עורך דין מקבל יותר כסף מרואה חשבון כששניהם עושים עבודה דומה, אבל זה באמת לא אומר הרבה לגביך.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 18:08
מה ההבדל? כמה זה נורא? נכון שיש עוד שיקולים, אבל אני לא מתקבל לת"א...

נכון, רוב השותפים הם שותפי שכר.. השאלה אם שותף שכר זה למעשה כמו סניור מנג'ר במשרדי ביג 4 מבחינת שכר.

איך הם עושים עבודה דומה? בטח אתה מדבר על מיסים.

לרואי חשבון יש את בעיית אי התלות (לא עם כל הלקוחות, אלא רק לקוחות ביקורת), אבל בסוף זה יותר מגיע לכיס של השותפים ופחות משנה לעובדים..

אם אתה עצמאי זה הבדל גדול, אבל אם אתה שכיר לא יודע כמה זה משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 23:47
ממש לא נורא

אתה חושב רחוק מדי וספציפי מדי. שני המקצועות מגוונים, פערים גדולים בין משרדים, תחומים, יכולות, מיצוב. תתחיל ללמוד ותראה אם בכלל מתאים לך לפני שאתה מברר ב-EY אם בחוליית הבנקים האנשים לא נחמדים.

כנ"ל. אכן דיברתי על מסים, אבל יש עוד תחומים בהם יש ממשקים.

העלית נקודה נכונה לגבי היציאה לעצמאות.

לדעתי לרואה חשבון עצמאי קשה יותר מעורך דין להגיע ללקוחות גדולים, ודאי בביקורת (במסים זה קצת שונה, ועדיין רוב החברות הגדולות עובדות עם הביג 4 בחשבונאות ופתוחות יותר לעבוד עם משרדי עורכי דין קטנים). אבל עדיין אפשר להרוויח יפה מאד גם כשעובדים עם עצמאים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 07:53
אני פשוט עובד כבר שנתיים בביג 4 ושוקל ללמוד גם משפטים נוסף על חשבונאות (שסיימתי) ואני לא יודע אם ללמוד משפטים ישפר את מצבי מבחינת שכר ואפשרויות. כי זה או שאתקדם במיסוי בינל במשרד רו"ח ואגיע לדרגת sm/דירקטור/שותף או שאלמד גם משפטים, אפתח לי דלתות גם במשרדי עורכי דין ואוכל לעסוק בעוד דברים.

העניין הוא שאני לא ידע אם להיות עו"ד ישתלם לי וישפר את השכר ואת הסיכויים שלי להרוויח שכר גבוה בצורה משמעותית ביום מן הימים.

חושב במונחי עלות - תועלת מהנקודה שבה אני נמצא עכשיו.

אני לא ממש חושב בכיוון של עצמאי, אבל מצד שני אפשר להגיד שלעורכי דין יש יותר תחרות ולא כל עסק צריך עו"ד (בניגוד לרו"ח)
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 16:56
עוד שאלה שמעניינת אותי ואף אחד לא ידע לתת לי עליה תשובה:

ביום מן הימים, זה אפשרי לעבור ממשרד רואי חשבון למשרד עורכי דין בתור רואה חשבון בלבד? ז"א אם אני מתמחה במחלקת מיסים ויש לי ניסיון שרלוונטי למשרדע עורכי דין שגם עוסקים בתחום, אפשרי לעשות מעבר שכזה או שזה לא חוקי לערבב בין העיסוקים? אני פשוט יודע שיש איזו מגבלה שרו"ח ועו"ד לא יכולים לעבוד ביחד.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 21:25
מה הבעיה? לכל משרד, אם זה לעריכת דין או לייבוא מכוניות, יש מחלקת חשבות עם רואי חשבון. מה השאלה בכלל?

אם יהיה לך ניסיון רלוונטי מהמשרד הקודם זה יהיה יתרון כמו בכל עבודה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 21:31
כנראה שלא. זה בעייתי חוקית ומעשית. בפרט כי לרואה חשבון אין חיסיון. שתפים כמובן קיימים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 21:57
זה לא מה שרציתי לברר.

אני שואל לגבי תפקיד אופציונלי כיועץ מס במחלקת המיסים של המשרדים הגדולים, בתור רו"ח בלבד ללא רישיון בעריכת דין. אני לא מעוניין בחשבות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2024 21:58
אוקי, תודה.