⬅ חזרה לאינדקס

איך זה שבישראל הרעיון של לינה בקפסולות לא תופס?

🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 20:11
למה נגיד לא לעשות בניין שלם של לינה בקפסולות לאנשים שמחפשים רק מקום לישון אולי טלוויזיה איזה מקרר קטן כמו ביפן ולשלם פחות משכירות? מצאתי מלון כזה בתל אביב אבל זה מלון וזה 200 שקל לילה.

יכול להיות אחלה רעיון לצעירים ולצפיפות, אני נגיד אומר כזה דבר בשבילי זה יהיה אחלה אופציה במיוחד כשבחדר כושר אני כבר משלם על מקלחות ככה שאם היה דבר כזה הייתי מוריד עלויות באופן גורף
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 20:24
רשמת בעצמך למה זה רעיון לא משהו, כי מישהו ניסה את זה והמחירים עדיין גבוהים. יותר מזה, יש רמת חיים מסויימת שרוב האנשים לא ירצו לחיות בה.

כמובן, במדינתנו לכל דבר שרוצים לבנות צריך אישורים ובירוקרטיה שהיא לא פחות (אם לא יותר) מורכבת מהבנייה עצמה - אני לא בטוח כמה קל לאשר עוד ועוד בניינים/מלונות כאלה. אני מניח שיש פה אנשים שידעו לספר לך שהמדינה מעדיפה (או לפחות העדיפה) לבנות דירות גדולות של כמה חדרים (כנראה באזור 4 חדרים) וממש לא tiny houses. כלומר, אחת הסיבות שזה כנראה לא תופס זה שהממשלה לא באמת רוצה את הפתרון הזה ומעדיפה את המצב הקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 20:28
כי עבור אנשים בית הוא הרבה יותר ממיטה ומקום אכסון.

יש דירות סטודיו אבל מה לעשות , שגם הן לא כל כך מהוות פתרון זול.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 20:42
זהו הקהל שאני מדבר עליו זה הצעירים שמשכירים דירות סטודיו באלפי שקלים
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 21:16
זה לא פתרון מגורים, זה פתרון לתיירים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 21:24
או להרבה צעירים שמשכירים דירות סטודיו
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 21:36
כי רוב האנשים מחפשים בן/בת זוג, ודירה כזו לא תאפשר התייחדות בנוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 21:55
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 21:58
כן האמת זה שוני המנטליות ביפן שונה הם יותר בודדים מאשר ישראלים
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 22:14
בשביל להשכיר, הם צריכים קודם לקנות...
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 22:18
ממה שאני רואה קצת מתחום התיירות,

ישראל (בזמנים נורמלים) יודעת לתת גם מענה זול וגם מעניין מלישון בקפסולה גם במחירים נמוכים כמו airbnb/אברהמס

ככה אתה מרוויח גם מיקום מרכזי וגם אולי פעילויות במקום שאתה ישן בו. אני חושב שזה יותר שכיח במקומות יקרים הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/07/2024 23:24
בחיפוש זריז בגוגל מגלים שיש ביפן כ120 מלונות קפסולות, מתוך כ- 91 אלף מלונות רשומים.

כנראה שזה באמת לשימוש ספציפי מאד.

זה אפילו לא ממש פופולרי לתיירים במובן הרגיל (אלא אם כן אתה מגיע ליפן ורוצה להתנסות בקפסולה). זה יותר למקומיים בדרכים.. בין רכבת שמגיעה מאוחר לפגישה שמתחילה מוקדם למחרת בבוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 07:58
ביפן יש תרבות של להשאר במשרד עד אמצע הלילה או לשתות עם הבוס לשוכרה ואז כשאין לך כוחות לעמוד הולכים לקפסולה לישון עד הבוקר ששוב הולכים למשרד כי זה עדיף על לישון ברחוב (שגם קורה לא מעט)...אין פה שום חלק שהייתי רוצה לאמץ בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 08:08
מלון קפסולות זה בתכלס חדר דורמיטורי באכסניה, רק עם עיצוב שונה של המיטות. לא ממש מתאים למגורים. ישנתי בכזה בטיול ביפן, זה סתם נחמד בשביל החוויה, לא משהו מעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 10:23
הזה יכול להיות מאד שימושי לאנשים שעובדים בעבודות היברידיות.

אם דוגמא עובדים יומיים מהמשרד והשאר מהבית, אפשר להגיע למשרד, לישון בקפסולה קרובה אליו, לבוא יום למחרת לעבוד במשרד ומשם הביתה.

מצב כזה יכול להגדיל משמעותית את המרחק מהבית שאפשר למצוא בו עבודה, וכפועל יוצא להקל על הצפיפות במרכז.

כשהייתי סטודנט (יומיים עבודה בשבוע) זה היה בדיוק המקרה, כל שבוע אילתרתי משהו אחר, בת זוג שלי היום עובדת רחוק מאד מהבית וזה מסתדר כי יש לה מקום קבוע לישון קרוב לעבודה.