⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי חלק פירותי ב RSU בעת ניתוק תושבות

🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 07:32
הי כולם,

אני ומשפחתי טסים לרילוקיישן (בספרד - דרך העבודה של אשתי). מתכננים לעשות ניתוק תושבות מישראל לצרכי מס וביטוח לאומי. ברשותי כמות לא קטנה של RSU של חברה שעבדתי בה בעבר (עבר הבשלה מלאה) וכפי הנראה לא אעבוד בזמן הרילוקיישן.

להבנתי, כאשר עושים ניתוק תושבות יש מעין ׳מכירה רעיונית׳ של ה RSU ומס רווח ההון מחושב על פי השווי ביום ניתוק התושבות.

אני גם מבין שאת המס משלמים בפועל רק בעת המכירה בפועל של ה RSU.

מה שאני לא מבין - זה איך מתבצע החישוב על החלק הפירותי של ה RSU, האם מדרגת המס השולית תחושב לפי מדרגת המס בשנת המכירה בפועל (מה שיאפשר לי למכור מעט בכל שנה ולהשאר בדרגת מס נמוכה) או שמדרגת המס השולי מחושבת כאילו הכל נמכר במועד ניתוק התושבות (מה שיביא אותי למדרגת מס מקסימלית)?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 09:33
ברוך הבא לפורום :)

אפשר לשאול למשך כמה זמן אתם מתכננים את הרילוקיישן? לנצח, או שתחזרו מתישהו?

הסיבה שאני שואל: אם לא דחוף לכם למכור את ה- RSU האלה, ואתם מתכננים לחזור, תוכל למכור אותם לכשתחזרו, בזמן שנוח לכם.

ככה אנחנו עשינו, אבל כמובן שיש בזה סיכון.

לצערי אני לא יודע לענות על השאלה הישירה ששאלת.
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 09:42
תודה רבה :)

העלית נקודה טובה. אז כשמכרת את ה RSU אחרי שכבר החזרת תושבות לישראל, שילמת מס כאילו הניתוק תושבות לא קרה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 11:00
בדיוק
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2024 11:13
תדה רבה.

אם מישהו נתקל בדילמה שרשמתי למעלה ויודע להאיר משהו לגבי זה, אשמח לדעת, למקרה שכן נרצה למכור RSU בעודנו ברילוקיישן בזמן ניתוק תושבות מישראל
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2026 08:37
מקפיצה את השאלה המקורית של פות״ש. למישהו יש מושג מה התשובה ל -
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2026 09:23
מס הכנסה - לפי שנת המכירה ולפי מאפייני הנישום לאותה שנה (תושב חוץ - לכן אין נקודות זיכוי).

ביטוח לאומי - לפי חודש עזיבת המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2026 10:24
רק מנסה לוודא שהבנתי נכון. אם אעבור למדינה ללא מס (סתם זורקת דובאי) או עם פטור (בריטניה יש 4 שנים ראשונות?), אז על החלק הפירותי אשלם רק מס מופחת בישראל (לפי מדרגות שנה ללא עבודה) ומס רווח הון אחסוך את המס יסף?

זאת פרצה מטורפת ...

אגב יש מקום שאפשר לקרוא את החוק הזה? אשמח להעמיק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2026 12:38
זה מה שכתבתי.

אגב...

עשויה לחסוך אפילו יותר לפי הכלל הלינארי של מס יציאה (סעיף 100א לפקודה).

לא בהכרח, את עשויה להפסיד את כל הכסף בזמן הזה.

גם אין הבדל בין סתם מישהו שממשיך לגור בישראל ופודה את ה-RSU בשנה בה לא עובד.

סעיף 102 לפקודת מס הכנסה - המיסוי הפירותי על שווי הענקה ב-RSU מתבצע במכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2026 15:28
זה שבישראל ישלם קצת פחות מס הכנסה בגלל נקודות זיכוי ויישוב מזכה (אם יש), לגבי ביטוח לאומי זה תלוי באיזו מדינה דמי הביטוח הלאומי יותר גבוהים
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2026 17:12
גם ילדים. בכל זאת הכנסה מיגיעה אישית.

וגם לימודים :)

אין חיוב ביטוח לאומי במדינת היעד למיטב ידיעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 10:48
אם הבנתי אותך נכון אז ההבדל שאני יכולה להמשיך לעבוד במדינה שאני עוברת אליה ועדיין לקבל פטור בארץ כאילו שפה אני לא עובדת
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 12:31
אכן, לא פטור. אלא שחישוב המס מתחיל מ-0, ולא ממדרגת המס שתלויה בשכר העבודה.