⬅ חזרה לאינדקס

פקודות אוטומטיות למסחר בביטקויין - יצירת רווח מהתנודתיות של ביטקוין

🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 18:05
אני יחסית חדש בתחום ומעוניין להבין אם מה שאני רוצה לעשות זה ריאלי.יש לי ביטקויין בשווי נוכחי של 3,000 דולר.

אני רוצה למכור את כולו, לקחת את הכסף הביתה ואז לשים פקודת קנייה על אותה כמות ביטקוין שמכרתי, ולקנות את זה עם הכסף שנשאר לי מהמכירה, ברגע ששווי הביטקויין ירד ב-1%. לאחר מכן למכור שוב ברגע שהוא יעלה באחוז וקצת, וכל התהליך חוזר חלילה. ולהרוויח כמה עשרות דולרים מכל סיבוב כזה. כמובן שאני יודע שבין כל פקודה יכולים לעבור 10 ימים וגם תאורטית 30 ימים ויותר.

האם זה אסטרטגיה ריאלית או שיש משהו משמעותי שאני מפספס?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 18:10
מה יקרה אם מעכשיו הביטקויין רק יעלה? תישאר עם מזומן במקום להנות מהרווחים האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 18:15
זה הסיכון היחיד באסטרטגיה הזו?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 18:18
לא. יש גם סיכון שתרוויח פשוט הרבה פחות ממה שאתה מצפה.

היום הריבית חסרת הסיכון הדולרית היא כ5.3% וזה כאמור רק הריבית חסרת הסיכון.

בעגה המקצועית קוראים לזה "אובדן תשואה אלטרנטיבית", לא שזה משנה בסכומים כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 20:17
אני לא רואה איך זה סיכון ריאלי בהתחשב בכמות השינויים של אחוז אחד שיש בערך של הביטקוין ברמה היומיומית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 20:28
מה מיוחד בביטקויין ולמה האסטרטגיה הזו לא פועלת בכל מנייה אחרת?

אז בעצם קיימת גם הבעיה ההפוכה, אם מעכשיו הביטקויין רק ירד אז נשארת תקוע איתו בזמן שהוא מתרסק.

עוד שים לב לעמלות שאתה משלם, וגם למרווחים - זה שהביטקויין נסחר בשער X לא אומר שאתה תצליח למצוא קונה/מוכר במחיר הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 20:28
אז תנסה. השכר לימוד הוא בכל מקרה אפסי פה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2024 23:09
כן. הרבה.

1.מה מבטיח לך שאחרי שקנית אותו ב 1% פחות הוא לא ימשיך לרדת 60-70-80-90 אחוז או להמחק?

2. אם הוא לא נמחק וירד ב 90% כמה זמן יקח לך להרוויח את הכסף שלך בחזרה באסטרטגיה הנ"ל?

3. מי מבטיח שהוא יעלה ב 1%?

4. אחרי שמכרת ב 1% רווח הוא ממשיך בעליה של 30-40%, אתה מוכן להפסיד את העליה הזאת?

5. על כל רווח של קניה ומכירה אתה צריך לשלם מס(או לפחות ברמה שנתית/חצי שנתית), אם לא תעשה את זה יהיה לך מאוד קשה להשתמש ברווחים שלך גם אם יהיו כאלה.רוב האסטרטגיות של מסחר על תנודתיות גם אם יעבדו יפסידו בגלל המיסוי. רצוי חשבון לא ממוסה.

6. עמלות מסחר.

יש אסטרטגיות מסחר בתנודתיות כמו מסחר מומנטום, ממוצע נע , יעדי תנודתיות ועוד, אבל מכל המחקרים שאני מכיר הם לא מצליחים לנצח את המדד עליהם הם מבוססים בטווח הארוך, רק להקטין התנודתיות (סיכון).

בקיצור, רצוי שתחקור את הנושא לעומק, זה הרבה יותר מסובך מלקנות ולמכור 1% פחות או יותר.