⬅ חזרה לאינדקס

אינטל - להתפטר ולקחת כסף?

🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2024 19:29
אהלן, אני עובד באינטל בן 30,

לאחרונה יצאה תכנית באינטל שמעודדת אנשים להתפטר עקב יעד של 15% פיטורים באינטל העולמית.

היום אני מתפקד בתור טכנאי מכונות יצור על תקן של הנדסאי אלקטרוניקה.

במהלך השנים באינטל עשית בנוסך תואר באוניברסיטה הפתוחה במדעים בהדגשת מדעי המחשב.

כבר שנה אני מחפש עבודה, אך לצערי לא מצאתי עד היום ולא חוזרים אליי בכל מה המשרות שקשורות בפיתוח תוכנה.

אני נשוי + 1 ועוד אחד ממש בדרך כל רגע.

לפי המענק שחישבתי שמגיע לי - 103 אלף שקל.

כולל חיסול ימי חופש סבטיקל שיש לי מאמין שיגיע לי באיזור ה 130 אלף שקל לפני מס.

מתלבט מאד מה לעשות, יש לי כסף גם בהשקעות וגם בחסכונות, אני לא לחוץ על כסף, יש לנו קרוב ל 1.5 מיליון שקל בחסכון

אני פשוט רוצה לקחת את הכסף הזה כי גם ככה אני שוקל כבר תקופה ארוכה לעזוב פשוט לא מצאתי עד עכשיו, אמרתי אולי בזמן שאני אפרוש אני אמצא משהו זמני בתור הנדסאי באיזה מקום, אני מאמין שאני אמצא משהו אם אני אחפש.

כיום השכר הברוטו הממוצע של באיזור ה 20k אז אני מאמין שלא אמצא, אבל זה כי אני עובד לילות, שבתות וחגים.

מה אתם חושבים מה הייתם מציעים לי לעשות בינתיים?

אני ממש מתלבט ומפחד לעזוב כרגע בלי כלום אבל יש לי עד ה - 24/8 להחזיר תשובה סופית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2024 20:23
מה יקרה במידה ולא תקבל את החבילה?

במידה ויפטרו דווקא אותך (חו"ח), תקבל חבילה נחותה יותר?

או שאתה חושש ממצב שבו תמצא עבודה עוד 3 חודשים, ואז תהיה עם עבודה חדשה אבל פחות 130k?

אם זה המצב, אז אמור להיות יחסית פשוט להבין אחרי כמה חודשים של חיפוש עבודה יהיה לך כבר לא משתלם לקבל את החבילה (זה תלוי במשכורת ובהוצאות) ומה הסיכוי שתמצא עבודה בזמן הזה.

בכל מקרה בהצלחה!
מברוק! לפני הכל. שיהיו בריאים ומאושרים.

אני מאד טוטאלי בעניינים האלו ואולי בדעת מיעוט

אבל אם היית אחי הצעיר ועל אחת כמה וכמה אם אין בעיה כדלקמן:

אז חדמש תוריד הילוך,

בלי

תיהנה מהתקופה קצת של הלידה ותעזור לזוגה.

תנסה למצוא משהו שאתה אולי כן אוהב ויבוא לך עליו.

בהצלחה
אם ממילא אתה רוצה לעזוב שם וכרגע גם מוכנים לתת לך מענק משמעותי כדי שתעזוב, אני לא הייתי חושב פעמיים. תמיד ישנה האפשרות שיחתכו אותך בלי המענק.
כל אחד בנוי אחרת, אז אכתוב את מה שאני חושבת ותראה אם זה מהדהד לך.

הניסיון שלי לימד אותי שכדי לפתוח באמת הזדמנות לדרך חדשה, כדאי לעזוב קודם את הדרך הקודמת, לעצור הכל לכמה זמן ולפתח תשומת לב להזדמנויות.

עשיתי זאת כמה פעמים בחיי, אבל הפעם הכי מפחידה היתה כשהילדים שלי היו קטנים והבעל שלי היה מובטל. חישבתי לעצמי שאני יכולה להרשות לעצמי חצי שנה של חיפוש התפקיד הבא לפני שאתחיל לקחת כל עבודה ולחפש תוך כדי. התפטרתי, משכתי פיצויים ודמי אבטלה ואחרי חצי שנה הגעתי לתפקיד שרציתי.

מאז אני לא מפחדת יותר :)
@Shlomi Z וואלה +1 גדול על כל מה שכתבת
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2024 20:51
לפי מיטב הבנתי, אני לא בסכנת פיטורים במידה ולא מגיעים ליעד מכיוון שהיו לי ביצועים טובים בכל השנים שאני בעבודה.

המנהל שלי גם אמר לי אישית off the record שאני לא בסכנה, אך שוב בגלל שאני כבר גם ככה רציתי לעזוב את העבודה, הן מבחינת עניין המשמרות/חגים/שבתות, אז זה כן נותן לי boost לקחת את הכסף ולעזוב.

למיטב הבנתי מי שלא יקח את הכסף ויתפטר, יקבל חבילת התפטרות נחותה יותר במידה ולא יגיעו ליעד של 15% מפוטרים, יפטרו אנשים בלי שום חבילה (יכול להיות שאני טועה בזה אני צריך לברר).

הבעיה שלי היא שאני יודע כמה השוק קשה במציאת עבודה בתחום התוכנה כי אני כבר שנה מנסה, אך לא יודע מה קורה במשרות אחרות שכנראה גם יהיו נמוכות יותר.

בכל אופן תודה רבה לכם על התשובות, אני אשב על זה כמה ימים עם אשתי ונחליט יחד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2024 20:59
כשאני הייתי באינטל היה סעיף שאי אפשר לפדות את הסבטיקל בכסף כשעוזבים את אינטל.

אם זה עדיין המצב, כדאי לנצל את הסבטיקל לפני ההתפטרות.

חבל שימי החופש ילכו לאיבוד,

בפרט כשיש לידה קרובה באופק...
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2024 21:04
הם מפטרים אותך מיידית ונותנים מענק או שנותנים לך כמה חודשים של תשלום עד סיום ההעסקה?

אם נותנים לך כמה חודשים ובנוסף יש לך דמי אבטלה לעוד כמה חודשים זה יכול להצטבר לתקופה ארוכה בתשלום בה תוכל לחפש עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2024 23:06
שאלה שעלתה ל HR וענו שימי סבטיקל ניתן לפדות בכסף עד 30 ימים וכל השאר ניתן לממש עד סוף אוגוסט.

אתה מודיע שאתה מתפטר עד 24/8 ומקבל משכורת רגילה. סיום ההעסקה יהיה ב 30/9 הבנתי שזה היום האחרון בעבודה.

מקבל את הסכום החד פעמי של 100k בערך שתקף עבורי וזהו מובטל לפי איך שאני מבין את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 08:05
@PassiveInvest

השאלה אם אתה נחשב מתפטר או מפוטר.

אם מפוטר אז אתה יכול לקבל דמי אבטלה החלה מהחודש הראשון

אם מתפטר אז אחרי 90 יום.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 08:06
אם כבר רצית לעזוב, זה הזדמנות מאוד מאוד טובה ללכת על זה.

יש לך כסף. הדבר השני שאתה צריך זה מוטיבציה ולעבוד קשה כדי להגיע לשלב הבא בקריירה שלך.

יכול להגיד שהייתי במקום דומה לפני כמה שנים, לקחתי את הכסף, עבדתי בבית פול טיים על למצוא עבודה חדשה, ובדיעבד יצאתי מרווח גם כלכלית וגם אישית.

כמובן שיש פה עניין של היכולות שלך, מזל, מצב השוק וכו' וכו'. אם יש לך רצון לעשות משהו אחר, נתנו לך מתנה מהשמיים עכשיו.

כמו בכל דבר בחיים, גם פה יש אי וודאות כלשהו ולא הייתי בונה על זה ב100%. מחר יכולים להחליט לפטר גם אותך וגם את הבוס שלך.

שמפטרים 15% מהחברה זה גם מגיע לאנשים עם ביצועים טובים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 08:29
אני עדיין מחכה לתשובה בעניין הזה, אני עדיין לא יודע, מחכה לתשובה מ HR.

כן נכון, כבר הרבה זמן אני רוצה לעזוב, ולראיה כבר שנה שולח קורות חיים ללא הצלחה.

רוצה לעזוב אך עם איזה ודאות ביד, לפחות קצה חוט של איזה משרה, משהו..

קשה לעזוב עבודה וללכת אל הלא נודע, מעולם לא חתמתי אבטלה.

במה התבטא "עבדתי פול טיים במציאת עבודה"

כי אני חושב שכשאני הייתי בבית גם ניסיתי לתת גז ולשלוח מלא קו"ח ולכתוב קוד וללמוד עוד דברים, אבל בסוף המוטיבציה יורדת, ואני מפחד לצאת קרח מכאן ומכאן.

נכון שיש כסף, אבל לא בא לי להיות מובטל הרבה זמן, אני לא בן אדם כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 08:55
משקלול המידע הזה, לא הייתי מתפטר
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 11:55
@PassiveInvest

היו לך לפחות רעיונות עבודה ומקומות שהתקדמת אתם בתהליך או כלום?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 12:09
כל מילה. ועוד דבר קטן. נהוג להגיד על אינטל שזה אזיקי זהב. גם אזיקי זהב, אזיקים הם. אם ממילא חשבת להתפטר, יכול להיות שזו ההזדמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 12:17
אני מצטרף למה ש @סולידי כתב. בהנחה שעשית מאמץ אמיתי במשך שנה לחפש עבודה ולא הבשיל לשום דבר(וזה עם כך שכבר יש לך נסיון תעסוקתי ואתה עובד אצל מעסיק שהוא שורה חיובית בקורות חיים). מה גורם לך לחשוב שכמובטל שזה state of mind הרבה יותר שלילי תצליח למצוא עבודה באופן זריז?
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 14:52
צ'קפוינט ראיון אחד לפני המון המון זמן שהמצב בשוק עוד היה יותר טוב, עוד הייתי סטודנט, מאז צרצרים או חזרו אליי כי בטעות חשבו שהניסיון שלי מאינטל הוא 6 שנים בפיתוח, אבל הניסיון שלי הוא בכלל בתחום האחזקת מכונות בפועל.

זה בדיוק המעצור העיקרי.

לחפש עבודה בתחום שלי כן קיבלתי חזרה פניות אבל לא בא לי לחפש משרות בתחום הזה כי אז אני חוזר לאותה נקודה רק בעבודה חדשה
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 15:16
@PassiveInvest כל הכבוד על התואר המאתגר תוך כדי עבודה.

רוצה להציג את הצד השני (של זה שתומך בהתפטרות), בעברי התפטרתי מעבודה ותכננתי למצוא עבודה בראש שקט, וחייב להודות שדווקא העובדה שחיפשתי בזמן שהייתי מובטל, גרמה לזה שהייתי יותר לחוץ למצוא עבודה, והייתי צריך להתפשר בסופו של דבר.

כך בחשבון שזו גם תוצאה אפשרית.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 15:50
10 שעות ביום של:

אבל בלי להיות בראש הזה:

כמו שאמרתי, לא מתאים לכל אחד. אתה צריך להחליט בשביל עצמך בסוף
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 16:19
בעייתי.

אתה צריך לשבת עם עצמך ולהבין מה אתה עושה לא נכון. לא הייתי מתפטר ככה.

זה לא מצב תקין.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 19:05
היי לא רוצה לגנוב את השרשור אבל מענין אותי איך מחשבנים את הפיצויים,והאם זה כולל פיצויים מהפנסיה או בלי?

שייה בהצלחה בכל החלטה שתחליט
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2024 20:14
ניתן לפדות את הסבטיקל. זה נכנס לפני כמה שנים בגל הגדול האחרון.

אומרים שמי שלא לוקח מרצון, לא מובטחת לו אותה חבילה אם יפוטר אבל בפועל מקבלים את אותו דבר.

אם לדבריך לא הצלחת למצוא משהו כבר שנה, הייתי נשאר. עבודה יותר קל למצוא כשאתה עובד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2024 00:44
מקבלים מספר משכורות לפי כמות הותק שלך ואת זה מכפילים בשכר שלך, זה בערך
🕒 פורסם בתאריך: 09/08/2024 14:29
אנשי אינטל כאן שקטים מדי. הייתי מצפה ליותר דיונים.

מי שלוקח vsp, מקבל גם האצה של ה ווסטינג?
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2024 23:34
ניסית למצוא עבודה בתוך אינטל? מעבר בתוך החברה הרבה יותר קל ואני מניח (לא יודע, לא מכיר את תפקידך המדוייק) שאתה בא במגע עם צוותים ומנהלים של קבוצות פיתוח, הכרות אישית יש לה משקל די גדול.

דבר נוסף, באינטל ישנה אפשרות של משרת סטודנט. (אאל"ט המשכורות יותר נמוכות וזה ללא הבונוסים והטבות נוספות, ייתכן שמי שיש לו כבר חוזה עבודה זה שונה) זה אולי לא תהיה המשרה הכי טובה מבחינת תנאי שכר אבל נשמע שבשוק כרגע למצוא עבודה בלי ניסיון זה הרבה יותר קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2024 13:13
אא"כ בחסות או במקביל לפיטורין אינטל נכנסה להקפאה בגיוס עובדים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2024 16:25
מה החלטת בסוף? אם לקחת על הVSP, מחר זה בהיום האחרון שלך כעובד אינטל
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 10:31
בסוף נשארתי בעבודה, תודה רבה לכל העוזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2024 13:43
בהצלחה!!

כמובן תמשיך לחפש את ההתקדמות המיוחלת, עשית כבר דרך ממש ארוכה ולא כדאי לוותר....