🕒 פורסם בתאריך: 10/08/2024 20:49
שלום,
עבדתי מספר שנים כמפתח תוכנה בחברת הייטק טובה שמעניקה ESPP ו RSU בונוסים ושאר הטבות.
לאחרונה, החטיבה בה אני עובד נמכרה לחברה אחרת.
החברה הקונה לא השוותה את תנאי ההעסקה, למשל, לא יהיה RSU ו ESPP, מעבר למשרדים פחות מפנקים (גודל, מיקום ועוד).
מניות RSU שהם לא vested פשוט יעלמו בלי אף פיצוי לעובד (שנשאר לעבוד בחברה, פשוט תחת מעסיק אחר).
כמובן שיש עוד דברים שטרם ידועים ובדרך כלל גם לא נרשמים בחוזי העסקה (שינוי צורות עבודה - למשל, ריבוי פגישות או חובת נוכחות יומית במשרד).
אני יכול להתמקח (ואעשה את זה) על גובה השכר או על מענק חתימה, אבל בספק רב שאקבל.
מה האפשרויות העומדות בפניי:
1. לחתום לראות האם מרוצה מהמקום החדש ולהחליט אחרי חודש/חודשיים אם לחפש עבודה חדשה.
2. לא לחתום על החוזה החדש, להבנתי, אחשב כמפוטר לענין דמי אבטלה (היות ויש פה הרעת תנאים).
3. להפסיק לעבוד - פרישה מוקדמת.
היתרון של אפשרות (1) יכול לחפש עבודה בלי לחץ, כי אני כבר מועסק.
היתרון של אפשרות (2), זכאי מיידית לדמי אבטלה של חצי שנה ולהחזר מס עבור שני שנות מס (2024 ו 2025).
האם אני מפספס אפשרות נוספת, או ענין נוסף שלא חשבתי עליו?
נ.ב.
לא לחוץ בכסף ויכול לצאת לפרישה מוקדמת (כבר עכשיו) לפי כלל ה 3%.
עבדתי מספר שנים כמפתח תוכנה בחברת הייטק טובה שמעניקה ESPP ו RSU בונוסים ושאר הטבות.
לאחרונה, החטיבה בה אני עובד נמכרה לחברה אחרת.
החברה הקונה לא השוותה את תנאי ההעסקה, למשל, לא יהיה RSU ו ESPP, מעבר למשרדים פחות מפנקים (גודל, מיקום ועוד).
מניות RSU שהם לא vested פשוט יעלמו בלי אף פיצוי לעובד (שנשאר לעבוד בחברה, פשוט תחת מעסיק אחר).
כמובן שיש עוד דברים שטרם ידועים ובדרך כלל גם לא נרשמים בחוזי העסקה (שינוי צורות עבודה - למשל, ריבוי פגישות או חובת נוכחות יומית במשרד).
אני יכול להתמקח (ואעשה את זה) על גובה השכר או על מענק חתימה, אבל בספק רב שאקבל.
מה האפשרויות העומדות בפניי:
1. לחתום לראות האם מרוצה מהמקום החדש ולהחליט אחרי חודש/חודשיים אם לחפש עבודה חדשה.
2. לא לחתום על החוזה החדש, להבנתי, אחשב כמפוטר לענין דמי אבטלה (היות ויש פה הרעת תנאים).
3. להפסיק לעבוד - פרישה מוקדמת.
היתרון של אפשרות (1) יכול לחפש עבודה בלי לחץ, כי אני כבר מועסק.
היתרון של אפשרות (2), זכאי מיידית לדמי אבטלה של חצי שנה ולהחזר מס עבור שני שנות מס (2024 ו 2025).
האם אני מפספס אפשרות נוספת, או ענין נוסף שלא חשבתי עליו?
נ.ב.
לא לחוץ בכסף ויכול לצאת לפרישה מוקדמת (כבר עכשיו) לפי כלל ה 3%.